reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
Cześć Dziewczyny! Z tą pupą to mam nadzieje że to nie prawda:) A mi zajad wyskoczył, ble, i szczypie i nic nie moge posmarować. Ja się wygupiła bo nakupowałam sobie ciuchów( już dwie pary spodni ciążowych, kilka bluzek) a brzuszka ani widu ani słychu, tylko macicę czuję że jest już jakoś tuż pod pępkiem. Moja mam się zapytała wczoraj czy ja przypakiem nie kłamię z tą ciążą... spoko, zignorowałam. Przez to gadanie mam czarne myśli, skoro brzuszka nie ma, a to już 15 tydzień, to gdzie dzidzia?

antar brzuszek się pojawi nie martw się :-) ja w pierwszej ciąży zaczęłam dostawac brzuszek w połowie a nawet prawie pod koniec 4 miesiąca więc masz jeszcze czas:tak:

a u nas dzisiaj cały dzień leje i leje i nic się nie chce

antar brzuszek napewno sie pojawi..spokojnie..skoro lekarz mówił, że wszystko ok..to tak napewno jest:) ja też kupiłam już dwie pary ciążowych spodni i mnóstwo bluzeczek:)ale ja mam już co tam wkładac:) brzucho urósł i to sporo:) no i nie tylko ja to zauważam:)cała rodzina zdziwiona że tak szybko:szok: ale każdy przechodzi to inaczej..moja koleżanka (zawsze szczupła), gdy była w 7 miesiącu to nawet nikt nie wiedział o jej ciąży..nic nie było widac..potem jej dopiero brzucho wystrzelił:)i urodziła synka co ważył ponad 4 kg:)także na to w którym miesiącu rośnie brzuszek nie ma zasady..to indywidualna sprawa..jak wszystkie inne objawy ciąży:)
a u mnie też dzisiaj cały dzień pada..aż się nie chce z wyrka wychodzic:)dobrze, że już wieczór..może jutro będzie słonecznie:) buziaki dziewczyny dla Was i Maluszków:)

08_15_2008_25_12_2007_48.png

Antar nie martw się!!! Dziewczyny mają rację, każda z Nas przechodzi indywidualnie ciążę no i u każdej brzuszek pojawia się w innym terminie. Ja też jeszcze nie mam widocznego ciążowego brzucholka i póki doktorek mówi, że wszystko ok to się nie przejmuję :-):-):-):-):-) Żadnych czarnych myślideł tutaj!!!!!
U mnie leje, leje, leje...na szczęście burze już sobie poszły..i mam nadzieję, że nie przyjdą...Spokojnego i miłego wieczoru, Dziewczyny!!!

Kochane jesteście, ale wszystko ok było 23 lipca, teraz jest sierpień i ja mam wizytę w poniedziałek i nie wiem czy jest ok. Miałam nadzieje że skoro wytrzymałam 12 tygodni to już do końca wszystko będzie dobrze, ale ten brak brzuszka, no i spadająca waga trochę mnie zestresowały. Ale objawy mam, chyba, często jak dmucham nos, to wydmu****ę krew, tyle że to to miałam też przed ciążą. Ale miewam skurcze i bóle brzucha no i z dnia na dzień czuję domek mojego dziecka coraz wyżej, tylko coś dach nie rośnie:) Postaram się być dobrej myśli, jeśli w poniedziałek wszystko okażę się dobrze będę jeść jak Bóg przykazał ciężarnej pięć posiłków dziennie, duuuużo szpinaku i innych ważyw, rybek, witaminek i takich tam.

antar w poniedziałek zobaczysz, że wszystko jest ok, a Twój maluszek rozwija się prawidłowo:) a brzucho zacznie rosnąc..zobaczysz..jeszcze zatęsknisz za tymi czsami gdy był ledwo widoczny..krzyż napewno da o sobie znac:)także głowa do góry i myśl pozytywnie:)
asus mamy długi weekend wiec może co niektóre gdzieś sobie wyjechały..odpoczywac..choc pogoda paskudna:( u mnie znów leje..nic się nie chce..ja dzisiaj nie mam problemów z obiadem, jade do mamy;)
Buziaki i wiecej Słonka Wam życzę:)

08_16_2008_25_12_2007_48.png

Witam z rana u nas opadów ciąg dalszy aż mnie szlak trafia bo nawet nie ma jak z Kacperkiem wyjść na dwór i już kończą nam sie pomysły co robić w takie dni.

asus
szybki obiad? u nas zawsze się sprawdza spaghetii ale nie wiem czy Ty możesz jeść?:zawstydzona/y:

reklama
Asus no to wyniki i wiesci sa coraz lepsze. Oby jak najmniej wizyt, a jak juz to tylko kontrolnie.

Antar kobito gdzie sie podzialo Twoje pozytywne myslenie? Wczesniej to Ty zarazalas optymizmem. Nie martw sie, na brzucho przyjdzie jeszcze czas :) a wtedy bedziesz miala dosc "toczenia sie". Przeciez chyba zadna z nas nie ma jakiegos ogromnego brzuchola. Juz niedlugo poczujemy pierwsze ruchy i mam nadzieje, ze wtedy mniej bedziemy sie martwily. Jak to jest doswiadczone mamuski?

Faktycznie, pogoda jest do bani. Dlatego ja wybieram sie dzisiaj na zakupy. Wczoraj przelezalam caly dzien i dzisiaj mam juz dosc siedzenia w domu.

Szybki obiad u mnie to gyros..uwielbiam sos czosnkowy, ale ostatnio chodza za mna placki ziemniaczane.

Do góry