reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Ehhh dziewczyny nie się co denerwować, bo tylko można mnożyć taki sytuacje. Sama uważam, że media sztucznie napędzały żałobę, a sam pogrzeb prezydenckiej pary to jeszcze wczoraj powtarzali w tv publicznej. Żal mi tylko było córki i wnuczki prezydenta, która stała tam biedna ponad godzin e przyjmując kondolencje... Najbardziej jednak smutne jest to jak znów potraktowała nas Europa Zachodnia i zasłaniając się chmurą nie przyjechała na pogrzeb.

reklama
Mi sie wydaje ze to nie tyle chodzi o manipulacje tylko o taka ludzka nature, ze nie dostrzegamy kogos poki go nie stracimy. Prezedent oprocz tego ze byl jaki byl i rzadzil jak rzadzil, byl "patriotai wybitnym mezem stanu" i to z czym moglismy sie zgadzac lub nie wykonywal dyktowany " wolnoscia ojczyzny". Na co dzien jestesmy sklonni do szybkich ocen: wygladu, twarzy, wzrostu, barwy glosu, dykcji itd a zaloba sprawila ze mielismy chwilke czasu na refleksje i wyciagniecie tego co siedzialo glebiej w prezydencie i co bylo dla niego najwazniejsze. Poza tym on dla wielu Polakow za czasow zycia byl najlepszym prezydentem, mial przeciez liczny elektorat. Zal mi tych zyc, zal mi zalogi, pilotow i ochroniarzy, kazde z tych zyc bylo najwazniejsze i najcenniejsze .
A ze media ludzmi manipuluja to przeciez oczywiste, kwestia ile telewizji ogladamy i jakie mamy autorytety i komu uwierzymy.

Dokładnie po tej tragedii widać jak wszyscy ludzię sa "równi":sorry2:

niestety "wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze"

dla mnie to chore..niby każdy w w Państwie Polskim ma takie same prawa..jest tak samo traktowany..a g*** prawda..Prezydent przyleciał w asyście wojska w trumnie za kilkadziesiąt tysięcy..

a jak dowiedziałam sie, że rozdają 10tys darmowych WEJŚCIÓWEK na pogrzeb Pary Prezydenckiej to myslałam że mi się to tylko sni..Cyrk normalny Cyrk!!!:wściekła/y:

"żyję w kraju, w którym wszysscy chcą mnie zrobić w h...za moją kasę"

Mi sie wydaje ze to nie tyle chodzi o manipulacje tylko o taka ludzka nature, ze nie dostrzegamy kogos poki go nie stracimy. Prezedent oprocz tego ze byl jaki byl i rzadzil jak rzadzil, byl "patriotai wybitnym mezem stanu" i to z czym moglismy sie zgadzac lub nie wykonywal dyktowany " wolnoscia ojczyzny".

miałam już nic nie pisać na ten temat, ale...

jeśli chodzi o naszego byłego Prezydenta, to fakt w telewizji był raczej wyśmiewany, a tu nagle te same stacje trąbią jaki to był wspaniały człowiek, owszem życia rodzinnego i udanego małżeństwa niejeden mógł mu pozazdrościć, ale to, że zginął tragicznie dla mnie nie czyni go od razu bohaterem i "wybitnym mężem stanu". I nie wiem jak by media manipulowały swojego zdania nie zmienię. Jest mi tylko naprawdę, bardzo żal tych wszystkich rodzin.

jeśli chodzi o naszego byłego Prezydenta, to fakt w telewizji był raczej wyśmiewany, a tu nagle te same stacje trąbią jaki to był wspaniały człowiek, owszem życia rodzinnego i udanego małżeństwa niejeden mógł mu pozazdrościć, ale to, że zginął tragicznie dla mnie nie czyni go od razu bohaterem i "wybitnym mężem stanu". I nie wiem jak by media manipulowały swojego zdania nie zmienię. Jest mi tylko naprawdę, bardzo żal tych wszystkich rodzin.

i ja jestem tego samego zdania... to że zginął tragicznie, jak oprócz niego 95 innych osób nie czyni go bohaterem... w ogóle to cały czas mówiło się tylko o prezydenckiej parze a co z tymi innymi ofiarami? ich życie było mniej wartościowe? nie wydaje mi sie!!! przez to wszystko co sie ostatnio działo można naprawde czuć się nieco oszukanym...

i ja jestem tego samego zdania... to że zginął tragicznie, jak oprócz niego 95 innych osób nie czyni go bohaterem... w ogóle to cały czas mówiło się tylko o prezydenckiej parze a co z tymi innymi ofiarami? ich życie było mniej wartościowe? nie wydaje mi sie!!! przez to wszystko co sie ostatnio działo można naprawde czuć się nieco oszukanym...

popieram Was dziewczyny..macie 100% racji:tak:
przeczytałam artykuł..autor tekstu dosyć odważnie opisuje całą ta sytuację..ale trudno się z nim nie zgodzić:sorry2:

Nie bede zabierala glosu w wiadomej sprawie,bo wszystko juz zostalo powiedziane,zreszta chcialabym juz o tym zapomniec:/
Jesli chodzi o artykul to smutne lecz prawdziwe...

ewelinka moja znajoma miala podobny problem z pogrzebem, ale UWAGA nie swojego meza a swojego EKS meza :nerd: to byl dla niej szok gdy sie dowiedziala ze jej byly maz zginol i ona jako jedyna osoba w jakis sposob z nim zwiazana musiala wylozyc kase na jego pogrzeb mimo iz ten facet zrobil jej w zyciu same zle rzeczy :no: Masakra! A chyba rok pozniej zmarl jej obecny mąż :-( To juz byla dla niej osobista tragiedia a jego cialo musiala sprowadzac ze Skandynawi. Tez za spora sume pieniedzy,. Od nikogo nie dostala wsparcia ani pienieznego ani tez psychicznego :baffled:

Zreszta podobnych sytuacji gdzie zwyklemu Polakowi "nie nalezy sie" pomoc to moglabym wymieniac w nieskonczonosc. Juzsie wiele w zyciu nasluchalam od ludzi ;-)

I ja zgadzam sie z opinia ze Prezydent nie ginol smiercia bohaterska.... Dla mnie bohater to np ginie na wojnie broniac kraju.... A o osobach co gina gdy stana w czyjejs obronie to sie nic nie mowi. Naokolo tego pogrzebu na Wawelu itp bylo za wiele szumu zrobionego przez media. Gdyby TV siedziala cicho to ludzie spokojniej by przyjeli ta katastrofe i szybciej zapomnieli o tym co sie stalo.

No a teraz.... juz sie zaczyna "walka o stołek" :dry: Jestem ciakwa jacy kandydaci pojawia sie do ubiegania o status Prezydenta... Choc mam pewne podejrzenia ;-)

Dziewczyny ale nie wiem dlaczego uważacie, że został bohaterem dlatego, że zginął śmiercią tragiczną, przecież to nie o to chodzi:szok:
Chodzi o to jakim był za życia...i tu zgadzam się z Antar,
a pochówek to sprawa symboliki...
No ale nie będziemy głębiej dyskutować..bo zrobi się tu tak jak na innych forach bardzo nieprzyjemnie....:-(;-)

reklama
Witajcie dziewczynki:-):-):-):-)

Ja nadal jestem, ale mnie nie ma:dry:;-):sorry2:
nadal do odwołania [ sprawy rodzinne]

U nas wszystko ok, Maxymilian jest zdrowy, wrecz nad wyraz zdrowy.:baffled: Strasznie rozrabia, wszędzie go pełno, non stop cos psoci, no i biega, tak dokładnie gania jak oszalały.:nerd: Efektem sa kolejne siniaki na czole. Juz nie mam do niegpo siły, straszny łobuziaka sie z niego robi, a jak zwracam mu uwage że " coś jest niebezpieczne to potrafi mnie ręka trzasnac a i tak zrobi po swojemu, po czym przychodzi zaryczany, bo oczywiscie sie gdzieś walnoł. Max jest nadwyraz rozwinięty, mam na mysli moje starsze dzieci, jestem w szoku, co on potrafi. Az sie boje kolejnych dni[ ba .. lat] hehe...;-):-D
Ja łapie letnia depreche, robi sie ciepełko, czas zdjac troche ciuszków z siebie- a tu sie mi wszystko wylewa i przelewa, ach... szkoda gadać:-:)-:)-:)-(
Dodatkowo kłopoty ze zdrowiem mojej mamy i takie tam rodzinne akcje

Co do katastrofy lotniczej pod Smoleńskiem:-(, to czytałam Was mamuski codziennie, ale sie nie wypowiadałam, bo szkoda gadać. Nie interesuje sie polityka, nie chodze głosować juz od ok 10 lat [ hehe w sumie mam 29l];-) To nie dla mnie, ja zaczne głosować jak do naszego Sejmu wejdzie nowe pokolenie , a nie te kacapy. Pana prezydenta jest mi szkoda , ale jako człowieka, jego żonę i pozostałych ludzi tez. Latam często samolotami, są rozmiarowo takie same jak ten co spadł. ciary mam na plecach jak pomyśle jaka to jest ilość ludzi. Co do Wawelu to przegiecie straszne. Ale co my mamy do powiedzenia. :dry:
Co do tych 40.000 dla każdej z rodzin na pochowek, to mnie wgieło. W styczniu chowaliśmy mojego szwagra, na pochowek zus przeznacza 16.000zł. Jest to kwota która nigdy nie wystarcza. Koszta pogrzebu są więkrze. Ale 40.000 to przesada.Juz szykuja pomoce dla rodzin wielodzietnych. Przecież taki poseł ma kase. A każde dziecko dostaje rente po ojcu i to nie małą bo podliczywszy zarobki posła, to na taką siodemke jest spora suma, moja szwagierka ma dwoje dzieci, jej maz pracował na cały etat ale zatrudniony był oczywiscie na pol. ona ma ok 800zl na dwoje. SZkoda gadac, ludzie stracili życie, czas żałoby minie, karawana kręci sie dalej:-:)-(
:-:)-(
do miłego klikania mamuśki :-):-):-)

Do góry