reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Z tym Wawelem to też uważam za przesadę. Wajda dobrze powiedział, że tragedia nas zjednoczyła, a decyzja o Wawelu znowu podzieliła.
Wawel jest symbolem, nie ważne, że też tam leżą nic nie znaczący dla kraju ludzie (jakieś córki królów), ale ta epoka już się skończyła. Żaden prezydent nie był pochowany na Wawelu, to dlaczego ten ma być? Bo zginął tragicznie? A Narutowicz? Też był prezydentem, był na niego zamach, zginął i leży na Powązkach.

Robią z tego całego pogrzebu wielkie szoł. Też przeżywałam tą tragedię, ale obecnie nie włączam nawet telewizji.

reklama
mój M powiedział ,że teraz widać kto rządzi w polsce ,że to była decyzja ?Kościoła i to oni rządzą ,bo powiedzieli Wawel i tak wszyscy przyjęli

kraft o tym nie pomyślałam , :-D:-D:-D

Idę kończyć sprzątać i coś upiec na pewno sernik i nie wiem co jeszcze:baffled::baffled:
Moja babcia jutro ma urodzinki 89 lat:tak::-)

http://www.youtube.com/watch?v=YssmBdffGPE
00:12 słychac po polsku stanowczym tonem"uspokój sie"
0:16 "patrz mu w oczy"
0:21 jeden jeszcze raz tym razem bardzie proszacym tonem "uspokój sie"
00:22 cos niewyraznie po rosyjsku "zjob"
00:23 pusty trzask jakby uderzenie i potem chyba "ała";
00:29 po polsku "idziesz
00:47 po rosyjsku "dawaj tuda paskuda"
00:49 NIE ZABIJAJCIE NAS
00:50 "ubijaj tuda"
00:53 strielaj"
00:55 przeładowanie broni słychac;
00:57 strzał
01:00 "ni ****a siebie"
01:06 strzał
01:07 smiechy;
01:13 "gdie! na zad!
01:20 "odjeb w paliszu" - dostał w łeb
01:22 strzał
01:23 "ni huja siebie"

podgłoscie sobie na fulla wszystko słychac

Ostatnia edycja:
mi sie wydaje ze sami siebie nawzajem nakrecamy :-(.podejrzany ten filmik ale gdyby bylo cos nie tak to juz dawno by sie tym zajeli - szczerze mowiac sama nie wiem co na ten temat myslec i tez uwazam ze te zjednoczenie narodu polskiego teraz nie jest szczere.
jolek a kto ma rzadzic w tym kraju jak nie kosciol??? zawsze tak bylo i bedzie. Polska to kraj katolicki i chyba sie to juz nie zmieni

Habcia widziałam :tak: ja kurcze sama nie wiem :eek: w 40 sekundzie ja ta widzę jakiegoś człowieka który wstaje zza drzewa:confused2:

Co działo się tuż po katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem? Montażysta TVP opowiada - 17 kwietnia 2010 tu jest wywiad z montażystą z tvp

Nie wiem to ten sam co w sobotę zaraz po tragedi mówił że myślał że to jakaś mała maszyna a jak pobiegł:baffled: tam to zobaczył że to "nasz biało -czerwony"? tu z tego wynika troche co innego? jak to ten sam gość:baffled:

edit... to ten sam tu wypowiedz z 10 kwietnia http://www.tvp.info/informacje/swiat/na-miejscu-byla-potworna-cisza/1642519

Ostatnia edycja:
Kurcze dziewczyny dla mnie to za wczesnie!!!jakze Polacy uwielbiaja weszyc i szukac winnych, " to na pewno ruski, oni nas nie lubia" - dla mnie wklejanie takich linkow z pelnym szacunkiem i sympatia dla wszystkich to kompromitacja. Teraz ludzie powinni sie wyciszyc, trwac razem a nie robic afery. To tyle jesli chodzi o te "super trafne" filmiki.
Jesli chodzi o Wawel mam mieszane uczucia- mocno mieszane. A chodzi glownie o to ze nasz prezydent nie mial nigdy nic wspolnego z Krakowem i mysle ze powinien spoczac w Warszawie albo Sopocie, ale jak ktos ladnie powiedzial brat walczy o zapewnienie mu miejsca w historii i tutaj go w pelni rozumiem. Poza tym to " budowanie swiadomosci historycznej" nie wiem jak to wytlumaczyc ze prezydent Kaczynski spoczywa obok Pilsudskiego- wielkiej historycznej postaci- wrecz legendy. To sie we mnie kloci ale siedze cicho bo nie wypada, czasem mozna odpuscic, gdyby nasz narod byl silniejszy nie dalby sie podzielic przez miejsce pochowku. A Wajda moim zdaniem zachowal sie nietaktownie. Jest zaloba.
Polacy lubia takie wielkie zrywy narodowe a potem jak historia pokazuje wracamy do ulubionych klotni, afer, atakow osobistych i szukania winnych, mimo to strasznie chce wierzyc w ludzi, we mnie jest wielka chec przemiany, gotowosc do wspolpracy, wierze naprawde wierze ze czegos, chociaz malego sie nauczymy...

reklama
Właśnie od kilku dni jesteśmy świadkami wielkiego przedstawienia, my z moim m to już tylko na Disney Channel włączamy TV, bo nie możemy już słuchać wiadomości - za dużo tego. Byliśmy wczoraj na mieście - w piwialniach pełno ludzi, muzyka ściszona i smętna, fani piłki cieszą się, że mogą mecz ligi zagranicznej chociaż obejrzeć, pojechaliśmy na kręgle a tam 3 spore party urodzinowe dla dzieciaków. Żałoba, żałobą, ale życie toczy się dalej... Po własnych zmarłych bliskich nie chciałam się tak smucić. Współczuję rodzinom, bo zero spokoju nie dają im bliskim, jeszcze bardziej czyniąc bolesnym ich stratę. Bo jak można nazwać tą "wystawkę trumien" na Torwarze... rodziny usadzone w pierwszych rzędach i zewsząd oczy gapiów na ich reakcje...

Do góry