reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Co do tych 40.000 dla każdej z rodzin na pochowek, to mnie wgieło. W styczniu chowaliśmy mojego szwagra, na pochowek zus przeznacza 16.000zł. Jest to kwota która nigdy nie wystarcza. Koszta pogrzebu są więkrze. Ale 40.000 to przesada.Juz szykuja pomoce dla rodzin wielodzietnych. Przecież taki poseł ma kase. A każde dziecko dostaje rente po ojcu i to nie małą bo podliczywszy zarobki posła, to na taką siodemke jest spora suma, moja szwagierka ma dwoje dzieci, jej maz pracował na cały etat ale zatrudniony był oczywiscie na pol. ona ma ok 800zl na dwoje.
też o tym myślałam, ale na głos nie mówiłam.
Jeszcze do tego odszkodowanie ze Skarbu Państwa! A tu będzie na pewno kwota wyższa i to dużo wyższa niż 40 000 :sorry2:
A zwykły szary Kowalski to 600 zł na miesiąc z 4 dzieci i musi mu wystarczyć... bleeeee
uwielbiam polityków!

reklama
Miki super, że zajrzałaś. Mam nadzieję, że Twoje sprawy szybko się poukładają. A i całusy dla tego Twojego małego rozrabiaki, wiem coś na ten temat bo takiego samego mam w domu tylko płci żeńskiej ;-)

Maltanka Kaczynski zanim zostal prezydentem Polski dosc bogato dzialal na arenie politycznej( zachecam do zapoznania sie) i mowiac " wybitny maz stanu" oceniamy kogos ogolem. Zauwazcie ze Walesa tez byl fatalnym prezydentem a mimo to jest wybitnym czlowiekiem, dusza Solidarnosci.
Zostawie to jak jest, nikt tu nikogo nie przekona a dyskusja czasem przybiera taki ton ze wstyd w tych okolicznosciach. A glupio zeby wlasnie to nas podzielilo....

Bryyyyyyyy Zimno mi :crazy::szok: Kurcze wieje u nas :szok: nawet dzisiaj nie wychodzę z Zosią 2 dni było fajnie ciepło i zima wróciła Podobno śnieg padał gdzieś :szok::szok::szok:

u nas też dzisiaj śnieg padał i grad nawet:-) wieje cały czas i deszcz co trochę pada. też słyszałam, że weekend ma być ładny:tak:

Dzisiaj podrzuciłam mamie Milę i sama skoczyłam wreszcie na siłownie :) Czad! Od razu lepiej się czuję. Zajarałam się i ciagnie mnie znowu.... Może za tydzień znowu mi się uda.Chciaż na razie nie mam zakwasów i mam nadzieję, że już się nie pojawią :)))
A w niedzielę byliśmy na rowerach :) Mila znowu u mojej mamy. Mam z nią dobrze :) ale za to obie przepadają za sobą bardzo- więc ja przyjnajmniej mogę odpocząć od wrzasków (które niedawno się pojawiły. Nigdy nie krzyczała a teraz mi uszy odpadają)

reklama
U nas też grad padał a my akurat na autobus czekałyśmy. Poza tym okropnie zimno, choć i tak Werci to nie przeszkadzało szaleć na dworze i pędzić do huśtawki :-D
ardzesh mnie mój M ciągle wyciąga na siłownię, a mi jakoś tak daleko tam. Dobrze, że nie czyta BB, bo już bym miała gadane ;-)

Do góry