reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

kurcze wiecie co Ja to tak się zastanawiam czy to nie jest jakieś zakłamanie w ludziach czasami bo np. taka moja teściowa tak psioczyła strasznie zawsze jak tylko widziała Kaczyńskiego w tv a teraz pierwsza płacząca i rozpaczająca i do trumny poszła i na pogrzeb by chciała jechac i teraz nagle mówi że to w końcu nasz prezydent. Wcześniej to jej nie przeszkadzało na niego gadać. Tacy polacy włąśnie. JA tak samo przeżywam to strasznie jak pokazują w telewizji rodziny i przyjaciół. Tak sobie myślę, że powinni wszyscy wyciągnąć z tego taką lekcję żeby w przyszłości więcej pokazywać i mówić o faktycznych rzeczach jakie robią Ci z góry i jacy są tak naprawdę prywatnie. Też się dzisiaj popłakałam jak rano pokazywali ten film Kaczyńskich z córką i wnuczką.
Hmm a wiecie co mój dziadek powiedział, to straszne jest, powiedział, że tu może i żałobe i w ogóle, ale pewnie nie jeden tam teraz siedzi i już ręce zaciera i się zastanawia że teraz to tu to tam będą wolne stanowiska i jak tu się dobrze zakręcić i z kim zagadać. BOSZZZZZZZZZZZ okropne to jest, że ludzie tak potrafią w takich momentach pomyśleć

reklama
no dobrze to ja też dodam swoje 3 grosze .Co do pochówku to też mam zastrzeżenia ,chociaż i tak ja nic nie zmienię .Ale oni przecież mają rodzinę w Warszawie i czy Powązki też nie są odpowiednie . Ale niech tam będzie jak jest .Też uważam ,że wychodzi teraz z polaków zakłamanie .Ja nie lubiłam Kaczyńskich on nie był moim prezydentem ,ja go nie wybierałam ,ale był prezydentem polski i niech już tak będzie .Ale nie o to chodzi po prostu ja mam inne poglądy niż on miał i nagle nie mówię ludziom ,że jest tak jak on uważał . Szkoda mi pary prezydenckiej tylko dlatego ,że to byli ludzie ,rodzice ,dziadkowie ,dzieci i rodzeństwo .I wiem ,że mogli pożyć ,nacieszyć się życiem a przede wszystkim wnuczką i strasznie mnie wkurza ,że ktoś kiedyś na nich psioczył a teraz uważa się za wielkiego przyjaciela p prezydenta . I to by było na tyle z mojej strony

Zaczynam powoli mieć dość tej całej szopki. bo zaczynamy przesadzać w swoich pomysłach :Wawel dla tak krytykowanego za życia prezydenta jest dla mnie zupełnie nietrafionym pomysłem. nie wiem, czy to sprawa jakichś chorych ambicji Rodziny czy polityków. nie wiem. wstyd mi za mój naród, bo nawet w chwili gdy zginęła blisko setka ludzi toczą się rozgrywki, wydaje się mnóstwo pieniędzy na zorganizowanie HUCZNEGO pogrzebu, kupczy się czym się da i jak się da. zamiast pozwolić rodzinom zabrać te nieszczęsne resztki lub prawie puste trumny do miast, gdzie pochowają swoich najbliższych i będą ich opłakiwać, to wiezie się ich na publiczną "wystawkę". Absurd.
Krytykowałam Prezydenta i to, jak postępował, ale uroniłam łzy - było mi smutno, teraz mam wrażenie, że wszystko co się dzieje, jest na pokaz: te kolejki do trumien, to wystawienie zwłok...

Boże - widzisz i nie grzmisz.

Jolek, Martussa i reszta... ja też tak myślę!
Wawel to przesada.... może jeszcze serce do Watykanu wyślą....
szkoda mi ludzi którzy zginęli, ich rodzin, tych w połowie osieroconych dzieci.... Putra miał ośmioro, ktoś inny siedmioro.

miałam się nie wypowiadać, ale chyba wreszcie wybuchnę.
Przerasta mnie cała ta sytuacja.
Kaczyński nie był moim prezydentem. Nie głosowałam na niego i nie uważam, żeby jego polityka była wybitna. Oczywiście żal mi jego śmierci i każdej jednej osoby która straciła życie wtej okropnej katastrofie. Ale nie jako polityków, tylko właśnie jako osób zwykłych. Jak tylko dowiedziałam się o katastrofie to pomysłałam sobie o córce Kaczyńskich. Największy dramat właśnie ona musi przeżywać :-(Oboje rodziców straciła! Koszmar! Każda z ofiar miała rodzinę! Tylko dlatego łzy płynęły mi do oczu...
Po tragedii nie jechałam do Wawy złożyć hołdu. I szczerze powiedziawszy przeżywam szok, jak mówią w Tv że trzeba od 8 do 12 godzin czekać w kolejce, żeby sekundę spędzić przed trumnami.
Każdy portal internetowy, każda stronka, każdy kanał TV - wszyscy wspominają cudownych polityków. A jak się musi czuć córka prezydenta? Ona biedna nawet nie ma jak odpocząć, bo gdziekolwiek i cokolwiek zrobi - to wszyscy nawiązują do tego zdarzenia. Współczuję jej. Nawet pogrzebu rodzinnego nie może zrobić, bo cały świat jest ciekaw co się zdarzy.
A Wawel - kto to wymyślił? Jest cmentarz dla prezydentów. Dla zasłużonych. Czemu tam nie może spocząć? Wawel to przesada!

no dokładnie tak, idą do tych trumien i klękają i tak się zastanawiam co sobie myślą Ci wszyscy co tak źle mówili o nich na każdym kroku, też uważam że to na pokaz. Dobrze mi ktoś powiedział, że starsze pokolenia inaczej to odbierają bo dużo trudnych chwil przeżyli takich polskich, narodowych i dla nich to coś znaczy ze względów patriotycznych, a dla młodych to teoria wszystko i idą bardziej dla odbębnienia często bo inni idą to i Ja pójdę, aż szkoda słów.
Wstyd tylko i nic więcej, cały świat patrzy i się z nami jednoczy, tak przynajmniej mówią, a my wśród siebie się tak zachowujemy, ekstra.

O właśnie ardzesh też tak właśnie mówiłam, że te wszystkie rodziny nawet nie mogą w spokoju opłakiwać najbliższych i choć na chwilę się od tego wszystkiego odciąć bo gdzie się nie spojrzą to wszędzie o tym głośno i zamiast im ulżyć to jeszcze gorzej rozdrapują to wszytko.
Ja tak samo włąśnie, przeżyłam to bo zginęło tyle osób, ludzi po prostu i stawiałam się na ich miejscu i łzy same szły do oczu. Nie chciałabym żeby mi kamery wjeżdżały w twarz kiedy płaczę nad trumną najbliższych, to nie normalne. Ok to głowa państwa, ccała "góra" państwa, ale to też ludzie i nawet nie mogą odejść w spokoju.

Ostatnia edycja:
Przeczytałam :-)
Może przez to że będą leżeć na Wawelu i będzie tam tablica z nazwiskami ofiar to ludzie bardziej będą pamiętac:baffled: decyzja została podjęta i chociaz też do konca się nie zgadzam to powinniśmy uszanować ją

Ludzie krytykowali Kaczyńskiego i na pewno za niedługo znowu jak będzie po pogrzebie będzie słychać słowa krytyki teraz raczej nie wypada złe mówić w obliczu tej tragedii
Niektórzy krytykowali bo nie zgadzali sie z jego poglądami decyzjami,inni z myślą że to konkurent polityczny i trzeba go pokazać w złym świetle żeby komuś nie przyszło do głowy drugi raz na niego głosować a jeszcze inni krytykowali bo wszyscy krytykują
Media też chociaż powinne być obiektywne najbardziej skupiały się się na różnych potknięciach i aferach

masz racje jolek ludzie zakłamani są teraz wszyscy wielcy przyjaciele a za nie długo znowu wszystko wróci do normy

Postrzalka wiesz twój dziadek wg mnie ma trochę racji niestety

ja zastanawiam się jeszcze na kogo glosować w następnych wyborach:confused2: jednym kandydatem jest Komorowski i kto jeszcze:baffled: paru kandydatów już powiedziało że chyba się wycofają bo nie zdążą tyle podpisów zdobyć w tak krótkim czasie:baffled:

no ardzesh i w telewizji i w radiu naprawdę współczuję rodzinom rodzinom i tego że zgineli ich bliscy i tego ze teraz nie mogą sami przejść żałoby tylko wszystko jest w mediach

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy sie po bardzo długiej przerwie:):) Mamy nadzieję że nas jeszcze pamiętacie??
mieliśmy drobne problemy mieszkaniowe ale juz wszystko w porządku:)

Widzę że temat tragedii na tapecie.
Jak dla mnie to robią show z tej katastrofy i tyle,po prostu porażka

Do góry