Hej dziewczyny:-)
U nas juz o wiele lepiej, Jakub wyglada na zdrowego i jego samopoczucie baaaardzo sie poprawilo. W domu musi zostac jeszcze przyszly tydzien , do szkoly nie moge go puscic. Wezly calkowicie sie wchlonely , gardlo jest ladniejsze , tylko apetyt jeszcze nie wrocil do normy. Musze jeszcze powtorzyc badanie krwi i sprawdzic czy leukocyty sie podniosly i Finito. Wciskam mu mase zdrowego zarcia+ witaminy , wiec mysle ze bedzie gitarka.
Kajunia zdrowa- to najwazniejsze!
Widze na tapecie tamat diet:-)
Ja powiem jedno: dla mnie diety typu kopenhaska itp. sa do bani i nic nie daja! schudniesz owszem , ale potem waga wraca. Nigdy sama takiej nie stosowalam bo jak poczytalam jej przebieg to jest to dla mnie calkowicie bez sensu
. To moje zdanie
Ja obecnie jestem od 20-stycznia na diecie , ktora ma ograniczona ilosc kalorii . Jest to dietka Vitalia.pl. SILA BLONNIKA. Co tydzien chudne 1 kilogram (wrzucilam sobie optymalne tempo chudniecia;-))- Obecnie spadalam juz 8 kilo:-) z czego jestem cholernie dumna! Poniewaz odchudzanie nie jest latwa sprawa
.
Zamowilam sobie miesieczny jadlospis z netu i zaplacilam za to 49zl. pozniej sobie przedluzam jesli chce , lub mozna wykupic na 3, 6 miesiecy .
Zalety:
Wlasny dietetyk, co tygodniowy pomiar masy ciala -wykresy , paski wagi itp., prowadzenie pamietnika, grupa wsparcia, forum ,mozliwosc wymiany posilkow, wybor ilosci posilkow , dostosowanie sie do twojego trybu zycia . np. jesli pracujesz mozna komponowac sobie tzw. lunch box -na wynos, kilka rodzai diet , w trakcie tygodnia moge sobie zmieniac diete i ukladaja dla mnie nowy tygodniowy jadlospis , mam liste ulubionych potraw i produktow oraz moge dopisac te rzeczy , ktorych nie chce nastepnym razem w menu, dostaje liste zakupow z produktami -dokladnie tyle ile potrzebuje ,przy jadlospisie dziennym w moim przypadku mam 5 posilkow co 3-4 godz. sa opinie innych uzytkownikow, oraz zdjecia dan i krok po kroku przygotowanie potrawy z fotkami, nie musze sie glowic co zjec i co ugotowac - wszystko mam w kompie:-). Codziennie mam podany inny jadlospis i jesli mi cos nie pasi lub brakuje mi produktu w domu , wymieniam to sobie na inne danie - nie zmieniajac przy tym ilosci kalorii , dieta nie jest monotonna i nudna - posilki sa urozmaicone i latwe do przygotowania:-). dieta ma 4 podzielone etapy.
Zreszta same mozecie sobie zerknac ufff...
.
Dieta wysokobłonnikowa - Vitalia.pl / Najbardziej przydatne opinie / Strona 1
Nie przypuszczalam , ze jeszcze kiedys uda mi sie schudnac tyle kilogramow
;-), do mojego celu zostalo jeszcze 4kg. i wiem , ze bez problemu to osiagne:-):-):-). Czasem zgrzesze czyms malutkim
ale potem wracam na wlasciwe tory i dietuje sie nadal. Aaaaa bym zapomniala
- nie cwicze nic !- tylko spaceruje z wozkiem :-). Mam ustawiony niski poziom aktywnosci i oni dostosowuje sie do mnie:-).
W zeszlym tygodniu kupilam sobie krotka spodniczke
. M mowi , ze wygladam Super!
Jak osiagneswoj cel to wkleje Wam fotosa
.
Jak ktoras z Was chce cos wiecej wiedziec na tematr dietki to chetnie sluze pomoca;-).
Aga dajesz klapsy kobieto
,ale bys dostala opierdziel od super niani
.
Przeciez on jest malutki.
Dziewczyny pamietajcie ,ze male dziecko to nie jest dorosly czlowiek!
To jest tylko malenka istota , ktora uczy sie wszytskiego od nas , nasladujac nas , obserwujac , koduje sobie nasze nawyki, sposob postepowania i wyrazania wlasnych uczuc. Wiecej cierpliwosci laseczki :-). Nikt nie mowil ,ze to bedzie latwe!
ale pamietajcie dzieci Was nasladuja i od Was sie ucza!
Troche sie pomadrzylam
, ale nikogo nie chce tym urazic;-).
Czesciej jest tak ,ze to rodzice maja ze soba problem (ze swoimi emocjami) a nie ,ze dzieci sa niesforne i nieposluszne. To tyle...
mojej ideologii
Siem rozpisalam