reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
A niby pracodawca ma obowiazek zapewnic posade o takim sammy wynagrodzeniu :sorry2:
Byłam na stanowisku pracownika i byłam też po tej drugiej stronie. Problem jest i to nie wina pracodawcy, choć są i tacy co wykorzystują. Wszyscy pracownicy pokrzywdzeni widzą tylko jedną stronę medalu, nikt nie patrzy na to w jakiej sytuacji postawiony jest pracodawca. W niektórych firmach zatrudnienie na okres macierzyńskiego czy wychowawczego to okres przystosowania pracownika do stanowiska pracy. Jeśli firma jest większa można obowiązki pracownicy rozdzielić, ale wtedy będzie veto, bo ci co dostaną obowiązki będą krzyczeć. Jeśli firma jest mała i nie ma na kogo rozdzielić obowiązków trzeba poszukać nowego pracownika. I tu pojawia się problem, jeśli oficjalnie poda się, że zatrudnienie na okres nieobecności nikt nie chce pracować. A zatrudniać podstępem to oszustwo.
Myślę, że winić trzeba ustawodawcę, myśli tylko o pracownikach o pracodawcy myślą tylko jak tu ściągnąć kolejną złotówkę do budżetu państwa.
Jednym słowem nasze prorodzinne państwo to tylko gadanie w mediach. Państwo nic nie robi aby Polaków było więcej.

Aga z pewnością masz rację ale gdyby nie ta ustawa to po wychowawczym czy macierzyńskim nie byłoby już w ogóle szans na powrót do pracy bo pracodawca już dawno miałby kogoś na to miejsce. jakby nie musiał to pewnie nie przyjąłby z powrotem osoby po wychowawczym.

ustawa ma tak wielkie dziury, że wydaje się tylko że jest ok. Przyjmuje pracownika na miesiąc i go wywalam i nikt mi nic za to nie zrobi. Redukcja etatu i tyle. Jedynie nie mogę na takie samo stanowisko przyjąć nowej osoby.
Ustawy ustawami, u nas brak jest relacji międzyludzkich. Myślę, że kiedy słowa zaczną nabierać znaczenia a nie tylko papiery będzie dużo lepiej.

i dlatego jest jak jest i większość pracodawców tak właśnie robi. Prawdą jest że ciężko znaleźć taką pracę na stałe z możliwością powrotu po wychowawczym.

Wpadam na momencik powiedziec co u nas.
Kuba ma jakiegos okropnego wirusa:baffled: antybiotyk bierze od czwartku a i tak nadal goraczkuje ...wczoraj mial 39.7:szok: robialam mu okladay na czolo , na szczescie nie mial dreszczy a nic w tym stylu ...W szpitalu pobrali mu krew ,aby wykluczyc powazniejsze choroby. Diagnoza-WIRUS:confused:
Moze sie czuc oslabiony nawet przez 6tyg. To tego wszystkiego dzis zauwazylam wysypke na ciele , moga to byc potowki bo w nocy poci sie jak mysz!. Jutro ide do GP na konsultacje. Ze szpitala mam list od lekarza, pokaze jej i zobaczymy co dalej?!
Kaja zdrowa , a to najwazniejsze. Usiade wieczorkirm poczytac co u was :happy2:
Buziaki!:blink:

Miki no na pewno będzie Majeczka świetnym dzieckiem, zresztą już jest. A że psoci, taka już rola małej księżniczki ;-)
Dziewczyny i mam takie pytanko, jak zmienić coś w sygnaturce?

Agniesia- Wchodzisz w ustawienia [ prawy górny róg] i szukasz " Edytuj sygnaturke] i sobie zmieniasz na co chcesz] sprawa robi sie troche skomplikowana jezeli chcesz coś niepowtazalnego i nietypowego- jak ja;-) ale jak coś standardowego, to nie powinno być problemu.:tak:;-):-)
miki oj tak taki dzień matki codziennie powinien trwać:-)
.
:-):-):-):tak::tak::tak:;-);-);-);-)
Wpadam na momencik powiedziec co u nas.
Kuba ma jakiegos okropnego wirusa:baffled: antybiotyk bierze od czwartku a i tak nadal goraczkuje ...wczoraj mial 39.7:szok: robialam mu okladay na czolo , na szczescie nie mial dreszczy a nic w tym stylu ...W szpitalu pobrali mu krew ,aby wykluczyc powazniejsze choroby. Diagnoza-WIRUS:confused:
Moze sie czuc oslabiony nawet przez 6tyg. To tego wszystkiego dzis zauwazylam wysypke na ciele , moga to byc potowki bo w nocy poci sie jak mysz!. Jutro ide do GP na konsultacje. Ze szpitala mam list od lekarza, pokaze jej i zobaczymy co dalej?!
Kaja zdrowa , a to najwazniejsze. Usiade wieczorkirm poczytac co u was :happy2:
Buziaki!:blink:
Rety, to co to za wirus ze tak " złamało" chłopaka,:szok: zdrówka lajfik dla synka, trzymajcie się:tak::tak::tak:

ŁOŁ<ŁOŁ<ŁOŁ......Ale dziś tłoczno !!!!! normalnie nie ma kiedy posta wcisnać;-);-);-):tak::tak::-):-):-)
Kobitki wyprzedaz gdzieś czy co ?????????????????:szok::szok::szok::szok:;-);-);-);-):-D:-D

Wracajcie na BB !!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak:kurde a zamknięty obrosł w pajęczyne normalnie
:szok::szok::-D:-D:szok:

oj, Miki, Miki:-D:-D ja zaglądam poczytać ale wolę czas spędzać z Hananą, po tym całym pisaniu nie mogę się nią nacieszyć... a ona podlatuje, tuli się i ... w nogiiiii:-D czadowo jest!!

Lajfiku - brzmi groźnie:-( dużo zdrowia dla Kuby i spokoju dla Ciebie:-)

reklama
Do góry