reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Rety, to co to za wirus ze tak " złamało" chłopaka,:szok: zdrówka lajfik dla synka, trzymajcie się:tak::tak::tak:
no właśnie co to za wirus... Gamonie powiedzą tylko"wirus" i nic człowiekowi nie wyjaśnią :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no wściec sie tylko można na tych lekarzy tutaj... Lajfik zdrówka dla Kuby i niech tylko Kaja tego kurestwa nie załapie...

reklama
Jednym słowem nasze prorodzinne państwo to tylko gadanie w mediach. Państwo nic nie robi aby Polaków było więcej.

:tak::tak::tak:Gdy slucham o tym jak podobne sytuacje potrafia rozstrzygac inne panstwa to nieraz mam wrazenie ze my zyjemy w panstwie cofnietym o setki lat do tylu :baffled:
A moja ciocie zwolnili po wychowawczym choc byla najlepszym pracownikiem w firmie i najdluzej tam pracowala. Tymbardziej wydaje mi sie niesprawiedliwe takie zwolnnienie gdzie firmie poswiecilo sie cale swoje zycie i czas. Zreszta w tym przypadku pracodawca tylko stracil a nic nie zyskal ;-)No ale majac 50 lat na karku i male dziecko na wychowaniu nie mozna liczyc az ktos sie zlituje i zaproponuje prace :dry: Nie w Polsce! Chyba niewiele firm podchodzi empatycznie do sytuacji. Nieraz wydaje mi sie ze dla takich starszych osob nie ma juz pracy w panstwie.

i dlatego jest jak jest i większość pracodawców tak właśnie robi. Prawdą jest że ciężko znaleźć taką pracę na stałe z możliwością powrotu po wychowawczym.

Dlatego wlasnie ja sie nie nastawiam ze bede miala gdzie wracac. Nie chce winic pracodawcow. Male firmy musza znalesc sobie kogos na miejsce pracownika odchodzacego na urlop. Taka normalna kolej rzeczy. Inaczej nie daly rady by funkcjonowac.

dziewczyny, z tym powrotem do pracy to nie jest tak, ze nie bedziecie miały do czego wracac, bo po urlopie macierzynskim/wychowawczym pracodawca ma obowiązek zapewnic Wam prace, niekoniecznie na cały etat, ale moze zaproponowac czesc, i nie moze Was zwolnic przez rok. co prawda nie musialam tego sprawdzac w praktyce, ale taki przepis jest.

Hej.

Juz doszłam co jest mojemu dziecko ma : Mononukleoze:-( Wszystkie objawy sie zgadzaja: powiekszone wezly chlonne, bol gardla , nalot na migdalach, oslabienie , mega goraczka itd. Dlatego latwo ja mylic na poczatku ze swinka lub angina .Od wczoraj ma mega wysypke na ciele (po zle podanym antybiotyku:wściekła/y:) Jesli choroba nie zostanie rozpoznana wlasciwie i lekarz poda antybiotyk tak to wyglada:-(. musi duzo odpoczywac i nie przemeczac sie . Poszlam dzis rano sama do lekarza i mowie jej o wszystkim co wyczytalam i na co mi to wyglada ..a ona - no tak - to jest mono... myslalam ze ja udusze!!!!. Nie chce mi sie nawet wiecej gadac na ten temat :-(w szpitalu tez powiedzieli , ze to wirus(tylko nie powiedieli jaki:wściekła/y:) i antybiotyk nadal dawac - a kur..a .m..c nie wolno!!!!
Co za debile!!! nie mam slow na tych lekarzy :-:)szok:. najgorzej jak zarazi sie Kaja:-(. choroba wyleguje sie bardzo dlugo. Mozecie poczytac cos tutaj ...bo ja nie mam sily pisac , jestem zla jak cholera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mononukleoza

Pozdrwaim Was mamuski i dzieki za slowa otuchy.:happy2:

Ostatnia edycja:
jojojoj Lajfik mam nadzieje, że Kaja tego nie przejmie od brata... trzymajcie sie dzielnie a ci lekarze tutaj... mozna sie było tego po nich spodziewać... brak słów!!!

reklama
Do góry