Mary a więc tak, jeśli mąż ma umowę na czas nieokreślony i pracował w firmie minimum 3 lata - pełne, to ma 3 miesiące wypowiedzenia. Jeśli mniej niż 3 lata ma przepracowane, to ma miesiąc wypowiedzenia. Jednak sprawdźcie czy w umowie nie ma jakiegoś zapisu odnośnie okresu wypowiedzenia, bo wtedy obowiązuje to co w umowie, a nie to co mówi kodeks pracy. Pracodawca może też chcieć rozwiązać umowę za porozumieniem stron i wtedy, jeśli oczywiście Twój mąż się zgodzi, termin może być nawet tygodniowy.
reklama
mary105
Fanka BB :)
AgniesiaP dzięki :-)
Mąż pracuje 14 lat w tej firmie tam się poznaliśmy bo ja też tam kiedyś pracowałam :-)
Zobaczymy co będzie wkurzona jestem bo gdyby mu już powiedzieli w lutym to pracowałby już w innej firmie bo szukali kierowcy od marca na dobrych warunkach
Mąż pracuje 14 lat w tej firmie tam się poznaliśmy bo ja też tam kiedyś pracowałam :-)
Zobaczymy co będzie wkurzona jestem bo gdyby mu już powiedzieli w lutym to pracowałby już w innej firmie bo szukali kierowcy od marca na dobrych warunkach
pbg
mama Zuzanki ;)
ooo mi też się podoba powrót kolorków :-) teraz nawet ładniej wygląda niż przed zmianami ;-)
mary no z pracą teraz to się porobiło... mój akurat zawsze na farcie coś trafi i raczej długo w żadnej firmie nie posiedzi, ale teraz się zaciął i przyparty do muru obiecuje, że "przecierpi" do końca roku, bo choć warunki ciężkie, to chociaż będzie miał co w cv porządnego wpisać. Nie łam się, na pewno szybko mąż znajdzie inną pracę, tyle, że 14 lat to szmat czasu...
mary no z pracą teraz to się porobiło... mój akurat zawsze na farcie coś trafi i raczej długo w żadnej firmie nie posiedzi, ale teraz się zaciął i przyparty do muru obiecuje, że "przecierpi" do końca roku, bo choć warunki ciężkie, to chociaż będzie miał co w cv porządnego wpisać. Nie łam się, na pewno szybko mąż znajdzie inną pracę, tyle, że 14 lat to szmat czasu...
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
no, kolory lepsze Milej się patrzy i czyta
dostałam dziś maila od promotorki:
Pani Marto,
przeczytałam prace. Potrzebne będą drobne poprawki, ale ogólnie całkiem dobrze. Proszę przyjść jutro 10.00-12.00 albo we wtorek na dyżur.
traaaaa laaaaa laaa... znaczy że : BĘDĘ TYM MAGISTREM I BASTA!! popijam karmelową wódeczkę bo odetchnęłam z ulgą po tygodniu czekania. będą poprawki ale też będzie obrona
Pani Marto,
przeczytałam prace. Potrzebne będą drobne poprawki, ale ogólnie całkiem dobrze. Proszę przyjść jutro 10.00-12.00 albo we wtorek na dyżur.
traaaaa laaaaa laaa... znaczy że : BĘDĘ TYM MAGISTREM I BASTA!! popijam karmelową wódeczkę bo odetchnęłam z ulgą po tygodniu czekania. będą poprawki ale też będzie obrona
lajfik
Kuba i Kaja;*
martusia ..ty nasza zdolna bestyjko !!! Gratulejszyn kochanie:-):-):-)no, kolory lepsze Milej się patrzy i czyta
Pani Marto,
maltanka
Fanka BB :)
no mi też się podoba:-)
Martussa super to teraz już z górki:-)
laski coś ostatnio laarki nie było u nas
Martussa super to teraz już z górki:-)
laski coś ostatnio laarki nie było u nas
reklama