nimfii też czytałam książkę Coelho, i też jakoś nie umiem się zdecydować na oglądnięcie filmu. O ile mnie pamięć nie myli, to główną rolę gra tam Sarah Michelle Gellar, ta od serialu Buffy Postrach Wampirów i niespecjalnie podoba mi się ten dobór.
Wrota Do Piekieł też oglądałam jakiś czas temu i początek bardzo mi się podobał, scena z guzikiem i cała ta szamotanina na parkingu to dla mnie bomba ! Straszył i o to chodziło. Koniec troszkę mnie rozczarował, ale w ogólnym rozrachunku może być. Według rankingu premier Quentina Tarantino to drugi, zaraz po Star Treku najlepszy film ubiegłego roku.
Co do seriali, ostatnio zobaczyłam 1 sezon Miasteczka Twin Peaks, a jeszcze będąc w ciąży nałogowo oglądałam kilka sezonów Różowych Lat 70, gdzie w rolę Reda wciela się aktor grający również w serialu Najgorszy Tydzień jako Dick Clayton.
Paranormal Activity momentami rzeczywiście straszne, ale też końcówka wyraźnie zostawia sobie furtkę do kolejnej części. Dla tych, którym się podobało Rec też pewnie będzie nienajgorszy. Doczekał się juz drugiej części, której nie widziałam.
W najbliższych dniach przymierzam się do filmu Avatar
A z takich, które warto zobaczyć polecam jeszcze: Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona, Motyl i Skafander, Changeling a tych co lubią thrillery myślę, że film Orphan nie powinien zawieść, także w tym temacie polecam To Nie Jest Kraj Dla Starych Ludzi.
Jeśli ktoś lubi filmy Tima Burtona albo kreacje Johny'ego Deppa, to powinien zobaczyć Sweeney Todd - The Demon Barber Of Fleet Streetgdzie musical miesza się z innymi gatunkami.
W gatunku Sci-Fi można się skusić na Dystrykt 9.
Z bajek Igor i Miasteczko Halloween
Też zastanawiałam się jak Julian, ponieważ jakiś czas nie było mnie na forum i mam zaległości, a nie widzę żeby Mamaflavi pisała.