reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
nimfii też czytałam książkę Coelho, i też jakoś nie umiem się zdecydować na oglądnięcie filmu. O ile mnie pamięć nie myli, to główną rolę gra tam Sarah Michelle Gellar, ta od serialu Buffy Postrach Wampirów i niespecjalnie podoba mi się ten dobór.
Wrota Do Piekieł też oglądałam jakiś czas temu i początek bardzo mi się podobał, scena z guzikiem i cała ta szamotanina na parkingu to dla mnie bomba ! Straszył i o to chodziło. Koniec troszkę mnie rozczarował, ale w ogólnym rozrachunku może być. Według rankingu premier Quentina Tarantino to drugi, zaraz po Star Treku najlepszy film ubiegłego roku.
Co do seriali, ostatnio zobaczyłam 1 sezon Miasteczka Twin Peaks, a jeszcze będąc w ciąży nałogowo oglądałam kilka sezonów Różowych Lat 70, gdzie w rolę Reda wciela się aktor grający również w serialu Najgorszy Tydzień jako Dick Clayton.
Paranormal Activity momentami rzeczywiście straszne, ale też końcówka wyraźnie zostawia sobie furtkę do kolejnej części. Dla tych, którym się podobało Rec też pewnie będzie nienajgorszy. Doczekał się juz drugiej części, której nie widziałam.
W najbliższych dniach przymierzam się do filmu Avatar
A z takich, które warto zobaczyć polecam jeszcze: Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona, Motyl i Skafander, Changeling a tych co lubią thrillery myślę, że film Orphan nie powinien zawieść, także w tym temacie polecam To Nie Jest Kraj Dla Starych Ludzi.
Jeśli ktoś lubi filmy Tima Burtona albo kreacje Johny'ego Deppa, to powinien zobaczyć Sweeney Todd - The Demon Barber Of Fleet Streetgdzie musical miesza się z innymi gatunkami.
W gatunku Sci-Fi można się skusić na Dystrykt 9.
Z bajek Igor i Miasteczko Halloween

Też zastanawiałam się jak Julian, ponieważ jakiś czas nie było mnie na forum i mam zaległości, a nie widzę żeby Mamaflavi pisała.

Rufka :tak: Niektore filmy odwzoruwujace ksiazki bardzo mnie do siebie zrazily. Np jedna z ulubionych ksiazek Samotnosc w sieci , ktora czytalam z napieciem, a film ogladalam usypiajac :no: Byl tak beznadziejny ze nie skonczylam go ogladac.

Z pozostalych filmow jakie wymienilas ogladalam tylko ciekawy przypadek Benjamina Buttona.

No a ksiazki Paula Coelhio to ja poprostu uwielbiam :-D Polowe z nich juz przeczytalam i moje ulubione to Weronika postanawia umrzec i 11 minut:sorry2::cool2:

nimfi ja również przeczytałam przed kilku laty kilka książek Coelho, ostatnią było Jedenaście minut, które omawiałam na maturze ustnej z języka polskiego. Jednak z czasem, pomimo że książki były bardzo wciągające i czytało się je niemal jednym tchem, zapominam o czym były niektóre z nich. Nie lubię tego, najchętniej spisywałabym sobie wszelkie refleksje i odczucia względem danych pozycji. Teraz musiałam poszukać opisów kilku tytułów Coelho, które mi się nasuwały, bo już nie pamiętam co było czym. Zaczęłam od Alchemika jeszcze będąc w gimnazjum, potem był chyba Pielgrzym była Weronika postanawia umrzeć no i miałam problem z tym, czy czytałam Demona i Pannę Prym czy też Na Brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam po przeczytaniu opisów sądzę, że raczej to drugie.
Ostatnimi czasy zabrałam się za czytanie kilku książek na raz i nic dobrego z tego nie wyszło, bo skończyłam tylko Kryształowego Anioła Grocholi -czyli najmniej ambitną ze wszystkich. Aktualnie Kamień na kamieniu Myśliwskiego czytam i Pięć Lat Kacetu Grzesiuka ale z dużymi przerwami. Najczęściej sięgam po Pierwszy Rok Życia Dziecka ;)

reklama
Do góry