reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pobranie wycinków z szyjki macicy w ciąży

czdzkate00

Zaciekawiona BB
Witam chciałabym się poradzić otóż jestem w 24 tygodniu ciąży. Miałam robiona cytologie oraz kolposkopie i niestety wyszło źle... Mój lekarz powiedział że trzeba by było pobrać wycinek. Pojechałam do szpitala okazało się że ma to być w narkozie.. Oraz że mogą wystąpić powikłania takie jak np krwotok oraz co najgorsze utrata mojej kruszynki. Z tego co mi mój lekarz powiedział żeby to pobrać ale jeśli to np rak to rąk czy siak będą czekać aż będzie można rozwiązać ciąże. I o to moje pytanie co byście zrobiły ja jestem w totalnym dołku psychicznym niewiem co robić... Niechce stracić mojej dzidzi...!!!

reklama
Ja byłam poinformowana ze będę to miała w znieczuleniu miejscowym a później okazało się że jednak w ogólnym i tak nastraszyli że wpisałam się na własne żądanie
Ja Co prawda wycinek miałam pobierany po poronieniu ale tak jak Ona Ona pisze bez znieczulenia podczas kolposkopii w trakcie kaslania. Ja na Twoim miejscu zaczekalabym do momentu kiedy maleństwo będzie bardziej bezpieczne ale musisz pamiętać o tym ze Ty też jesteś ważna bo kto się zajmie dzieckiem.

reklama
Ja Co prawda wycinek miałam pobierany po poronieniu ale tak jak Ona Ona pisze bez znieczulenia podczas kolposkopii w trakcie kaslania. Ja na Twoim miejscu zaczekalabym do momentu kiedy maleństwo będzie bardziej bezpieczne ale musisz pamiętać o tym ze Ty też jesteś ważna bo kto się zajmie dzieckiem.
Tak wiem dlatego narazie zrezygnowalam z wycinków i będę miała kolejna kolposkopie. Zostało mi 3 Msc także myślę że jeśli to coś złego to się tak szybko nie rozwinie chociaż się boję bo mam już jedną 9 latke w domu

Dowiedz się jak jest tam gdzie masz skierowanie robiona kolposkopia zaznacz że jesteś w ciąży i uważam że wyniki później powinien zobaczyć onkolog
Trzymam kciuki będzie dobrze ja mam kolposkopię 22 lutego i też jestem pełna obaw

Tak wiem dlatego narazie zrezygnowalam z wycinków i będę miała kolejna kolposkopie. Zostało mi 3 Msc także myślę że jeśli to coś złego to się tak szybko nie rozwinie chociaż się boję bo mam już jedną 9 latke w domu
Trzymam za Ciebie mocno kciuki widać że jesteś silna babka także tego no głowa do góry cycki do przodu i za 3 miesiące proszę nam tu zdjęcie kruszynki wrzucic

Ja miałam robiona kolposkopię z wycinkiem ale to bez żadnego znieczulenia po tym wyszło mi właśnie cin2/cin3 dysplazja dużego stopnia miałam skierowanie na konizacje czyli usunięcie stożka macicy tzn wycięcie kawałeczka i to już pod narkozą ale przez ciążę przełożone po porodzie
Mi onkolog powiedział że cin2/cin3 to tzw rak nieinwazyjny i gdyby było coś gorszego trzeba by było działać tzn zdrowie matki najważniejsze a w tym przypadku trzeba być pod kontrolą przez całą ciążę
Wsumie to sama nie wiem czy teraz będą mi na kolposkopi brać też wycinek dowiem się na wizycie
Także to u mnie tak wygląda

Ja miałam robiona kolposkopię z wycinkiem ale to bez żadnego znieczulenia po tym wyszło mi właśnie cin2/cin3 dysplazja dużego stopnia miałam skierowanie na konizacje czyli usunięcie stożka macicy tzn wycięcie kawałeczka i to już pod narkozą ale przez ciążę przełożone po porodzie
Mi onkolog powiedział że cin2/cin3 to tzw rak nieinwazyjny i gdyby było coś gorszego trzeba by było działać tzn zdrowie matki najważniejsze a w tym przypadku trzeba być pod kontrolą przez całą ciążę
Wsumie to sama nie wiem czy teraz będą mi na kolposkopi brać też wycinek dowiem się na wizycie
Także to u mnie tak wygląda
Ja nie miałam żadnego wycinka bo się nie zgodziłam pod narkoza a przy kolposkopi lekarka powiedziała nie może tego zrobić bo to jest ryzyko. Także ja mam tylko z cytologii cin 2 cin 3. Także narazie nawet niewiadomo czy to jest ten cin 2 cin 3 czy gorzej czy nie ma nic wogole.

reklama
Ja nie miałam żadnego wycinka bo się nie zgodziłam pod narkoza a przy kolposkopi lekarka powiedziała nie może tego zrobić bo to jest ryzyko. Także ja mam tylko z cytologii cin 2 cin 3. Także narazie nawet niewiadomo czy to jest ten cin 2 cin 3 czy gorzej czy nie ma nic wogole.
Dziwi mnie to że tobie pobrali wycinek może dlatego że ja mam że środka tak jakby i niby pod narkoza to miało być. ☹️

Do góry