reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pobranie wycinków z szyjki macicy w ciąży

czdzkate00

Zaciekawiona BB
Witam chciałabym się poradzić otóż jestem w 24 tygodniu ciąży. Miałam robiona cytologie oraz kolposkopie i niestety wyszło źle... Mój lekarz powiedział że trzeba by było pobrać wycinek. Pojechałam do szpitala okazało się że ma to być w narkozie.. Oraz że mogą wystąpić powikłania takie jak np krwotok oraz co najgorsze utrata mojej kruszynki. Z tego co mi mój lekarz powiedział żeby to pobrać ale jeśli to np rak to rąk czy siak będą czekać aż będzie można rozwiązać ciąże. I o to moje pytanie co byście zrobiły ja jestem w totalnym dołku psychicznym niewiem co robić... Niechce stracić mojej dzidzi...!!!

reklama
Ja miałam.najpierw skierowanie do szpitala na kolpiskopię, ale poszłam prywatnie bo nie chciałam leżeć w szpitalu. Z tym że prywatnie ten sam lekarz który pracuje w szpitalu i jest też onkologiem. Kolejne skierowanie na kontrolną kolpiskopię też miałam do szpitala i poszłam, bo jeszcze jedną sprawę w szpitalu musiałam ogarnąć. I też ten sam lekarz. Nie ma znaczenia czy prywatnie czy szpital, ważne żeby był ginekolog onkolog, a nie zwykły ginekolog.

reklama
Ja miałam.najpierw skierowanie do szpitala na kolpiskopię, ale poszłam prywatnie bo nie chciałam leżeć w szpitalu. Z tym że prywatnie ten sam lekarz który pracuje w szpitalu i jest też onkologiem. Kolejne skierowanie na kontrolną kolpiskopię też miałam do szpitala i poszłam, bo jeszcze jedną sprawę w szpitalu musiałam ogarnąć. I też ten sam lekarz. Nie ma znaczenia czy prywatnie czy szpital, ważne żeby był ginekolog onkolog, a nie zwykły ginekolog.
U nas ciężko z ginekolog onkolog także najpierw kolposkopia.a później jedynie wizyta u ginekologa onkologa

Hej Kobietki byłam na tej kolposkopi. Lekarz super poprostu taki który rozumie pacjentki. Powiedział mi żeby nic z tym nie robić. Bo to się pod wpływem ciąży i tak nie rozwinie. A nie zostało mi dużo. Dlatego poród zakończyć przez cc. Niewiem jak to zabardzo wygląda czy tak mogę. On powiedział że tak bo miałam pierwsza cc. I mam prawo się nie zgodzić na poród naturalny żeby nie naruszac tej szyjki. A 6 tygodni po cc mam się zgłosić do niego i on się mną zajmie. Co o tym myślicie?

Weź zaświadczenie od onkologa o konieczności cc ze względu na szyjkę
Ja dzisiaj na kolposkopię stresa mam
Dobrze ze u ciebie się wyjaśniło będziesz spokojniejsza

Weź zaświadczenie od onkologa o konieczności cc ze względu na szyjkę
Ja dzisiaj na kolposkopię stresa mam
Dobrze ze u ciebie się wyjaśniło będziesz spokojniejsza
Ja byłam u ginekologa innego nie onkologa. I on mi powiedział że muszę mi zrobić cc a mój ginekolog jest innego zdania. Kochana wyjaśni 6 tygodni po porodzie. Trzymam kciuki za ciebie daj znać po

reklama
Ja mam podobna sytuację i jestem przerażona ;(
Jestem w 6 tygodniu ciąży. Cytologia CIN 1 LSIL, potem kolposkopia wykazała duże zmiany i teraz lekarz zaleca biopsje po 14 tygodniu ciąży. Mówi, że jeśli będą zmiany rakowe to trzeba będzie zrobic konizację nawet w ciąży.
Boje sie o moją Fasolke zarówno przy biopsji jak i w przypadku konieczności konizacji szyjki :(

Do góry