reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

po wizycie u gina

Czarodziejko gratuluje wynikow :) !! a , tak mozesz puscic pawika przy glukozie :D ... niestety ale takie to juz nasze szczescie ;)
przy kazdej wizycie jest badana szyjka, dzieki temu mozna sie duzo dowiedziec .. np tak jak u mnie ze sie skraca i ze zaczyna sie rozwarcie .. inaczej chyba nie da sie :) ... pociesze Cie to jeszcze tylko nie cale 4 miesiace ;) :D

reklama
Tak tak u mnie to samo co wizyta to badanie szyjki, ale musi być robione, żeby lekarz wiedział, czy się czasem nie skraca za szybko :) co do morfologii, to ja niestety wspomagam moją hemoglobinkę żelazem w tabeletkach bo za mocno mi spadała :( a co do glukozy, to też miałam i ja uwielbiam słodkie i nie było to dla mnie straszne, ale wiem, że niektóre dziwczyny dodają sok z cytrynki, ponoć jest lepsze :)

Mamcie ciesze sie ze wyniki i malenstwa wasze maja sie w jak najlepszym porzadku-tak trzymac :-*
I pomyslec ze mnie do tej pory jeszcze nie sprawdzano szyjki macicy, a krew raz badano i tyle, o glukozie to pewnie tutaj nie slyszeli ...co kraj to obyczaj ::)

Agnieszka18 pisze:
Agazet - jaką nasz hemoglobinke i co bierzesz z żelazem

Ja miałam 3,53 czerwonych i biorę Sorbifer durules - Ty to samo?

Agnieszka ja czerwonych miałam ostatnio 3,44. a hemoglobinka 11,1. No i dostałam żelazo w tabeletkach- Hemofer
pozdrawiam

Ja ostatnio czerwonych mialam 4,9 a hemoglobiny 12,1 .. wczesniej 12,9 ;) ... tyle ze ja zawsze mialam czerwonych i bialych bardzo duzo :) .. ghdyby nie waga to moglabym oddawac krew .. moze po prodzie bede mogla :)
W czwratek bede robic kolejne badania , zobaczymy czy mi cos spadlo ::)

Agnieszki przez jakis czas bedziecie brac zelazo i wyniki sie poprawią napewno :)

A ja dzisiaj na 18:30 do gin. trzymajcie kciuki zebym jak najwiecej dobrych wiadomosci uslyszala :)

Na pewno się poprawią, bo jak ma być inaczej :)

MoniQa trzymamy kciuki :)

Paulina - rzyczywiscie co kraj to obyczaj, u mnie tez lekarz nie sprawdza szyjki (zrobil to raz gdy powiedzialam ze jakby brzuch mi twradnieje i wtedy powiedzial ze zbada mi szyjke ale na szczescie bylo w poszadku), tzw gluta tez nie mialam (a obecnie koncze 27 tc), u lekarza co 4 tyg mam sprawdzany mocz (bialko, cukier, bakterie), cisnienie, waga, hemoglobine i robione USG aby stwierdzic jak to powiedzial na ostatniej wizycie lekarz: co tam porabia "Mala myszka"  ;) a podczas USG lekarz tylko mowi co z Maluszkiem, jak lozysko i wody plodowe. Ja tez zauwazylam ze w Polsce troszeczke inaczej prowadzi sie ciaze i ciesze sie ze jest to forum bo zawsze dowiaduje sie czegos nowego.
Ciesze sie ze u wszystkich Mamus wyniki sa super i ze Dzieciaczki czuja sie dobrze. U mnie hemoglobina dosyc wysoka przed ciaza 15 a teraz ok 13,5, ale w ciazy zawsze ona spada i lekarz mowil mi ze gdy spadnie do 8 to juz jest zle, ale widze ze u nas wszystkich hemoglobina jest w normie i tak dalej trzymac.

O to ja chyba najgorszą mam morfologię :(
Czerwonych: 3,25
Hemoglobina: 10,4
Dziewczyny ja tez dostałam Hemofer F, powiedzcie mi tylko ile wy tabletek dziennie bierzecie? Zapomniałam po prostu ile mam brac :-[ ::)

reklama
Do góry