reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

po wizycie u gina

reklama
Buuuuuu, a ja dopiero w piątek. Podpowiedzcie mi jak namówić lekarza aby mi zrobił USG. Ja bym tak chciała zobaczyć maluszka. A lekarz na ostatniej wizycie stwierdził, że dopiero w czerwcu zrobi mi nastepne USG.
Kurcze, a ja tak tęsknie za maluszkiem :mad: :mad: :mad:

Kotku  ;) Powiedz ze wyjezdzasz na tydzien "gdzies tam" i ze bardzo sie denerwujesz i chcialabys zobaczyc maluszka ze wszystko jest w porzadku :) ... ja tak powiedzialam i zadzialalo ;D ... powodzenia :)

Agus a ciotka bardzo lubi fikacza :)

Paulinko a na ktora masz wizyte ?? Bo ja na 17:15 .. juz od paru dni mowie sobie, ze we wtorek " o tej porze" .. heheh ;D ;D .. doczekac sie juz nie moge  ::)

Ja mam na 14:10 i nadal nie wiem co musze zrobic aby moja polozna stwierdzila ze usg jest konieczne(inaczej ja za nie place-glupie ubezpieczenie). U mnie nie zadziala gatkaz wyjazdem, bede kombinowala ze sie martwie po tym jak mielam te silne bole w poprzednim tygodniu. Ale czy poskutkuje? :-[

Korekta:
mialam telefon i mam wizyte przelozona na 10:40 bo ponoc popoludnie polozna ma bardzo zabiegane ( czyzby jakies porody ::))

Czesc :)

Wrocilam z wizyty bardzo zadowolnieta .. maluch bryka,l fikal, machal, ziewal ( cudowny widok jak ziewal ... mialam ochote go tak wziasc na raczki i mocno przytulic ... prawie sie poplakalam ::) ) ... pokazal sie w calej swojej okazalosci :) ... wszystko ma na miejscu , wymiarowe ;) .. niestety plci jeszcze nie widac ;)
Nadal musze brac duphaston, odstawila mi jednak kwas foliowy, aspargin i witC a w zamian za to zestaw witamin Femina czy cos takiego ::) ( nie pamietam , jeszcze mam poprzednie , skoncze a wtedy zadzownie i sie dokladnie wypytam co to bylo ;D )
Dostalam skierowanie na badania : krew, mocz, cukier, HBS .. oraz test na cukier z glukoza .. fuj 50 ml glukozy bede musiala wypic  .. łeee ( dlatego tak wczesnie bo w rodzinie u mnie jest dziedziczna cukrzyca i trzeba wykluczyc mozliwosc ze ja ją tez mam , a jesli mam :( to ustosunkowac sie odpowiednio)
Dzidzius na dzien dzisiejszy mierzy 120 mm :) ... Łożysko na przedniej scianie, nisko, ale podobno jest ok ;) ... ilosc wod odpowiednia :)

Powiem Wam ze po dzisiejszej wizycie jeszcze bardziej nie moge sie doczekac tych stopek, raczek, noska .. brzusia .. oczkow .. ojoj .. chce juz przytulic moje malenstwo :)

Monisiu, tak bardzo sie ciesze Twym duzym szczesciem i tak bardzo zazdroszce ze Tobie bylo dane to znowu przezyc.
Super ze malenstwo sie dobrze rozwija. Co do cukrzycy to ja zapomnialam poinformowac ma polozna-kurka bede musiala do niej zadzwonic :p

Moniczko super strasznie się cieszę że wszystko dobrze ale nie mogłobyć inaczej !!! Trzymałam bardzo mocno kciuki :D
A co do glukozy to gdzieś czytałam że można dodać cytrynki do smaku i wtedy to można przełknąć ;D Całuski dla Ciebie i dla Maluszka

Gratulacje Moniczko. Ja sie piątku nie moge doczekać. I zrobie wszystko aby mojego malucha zobaczyć. Czy Wam sie tez tak dłuży. Ja już bym chciała mieć malucha i bawić go, a tu trzeba czekać do października :( :( :(

reklama
Dzieki dziewczeta :)

Asiu Ty pytalas o te silne bole, klocia czy jak to nazwac w podbrzuszu , prawda?? Pytalam o to gin .. oczywiscie odpowiedz byla jedna.. " Tak, to jest normalne, prosze sie tym nie denerwowac :) " .. a wiec nie denerwujmy sie :)

Do góry