reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

po wizycie u gina

reklama
Buuuuuu, a ja dopiero w piątek. Podpowiedzcie mi jak namówić lekarza aby mi zrobił USG. Ja bym tak chciała zobaczyć maluszka. A lekarz na ostatniej wizycie stwierdził, że dopiero w czerwcu zrobi mi nastepne USG.
Kurcze, a ja tak tęsknie za maluszkiem :mad: :mad: :mad:

Kotku  ;) Powiedz ze wyjezdzasz na tydzien "gdzies tam" i ze bardzo sie denerwujesz i chcialabys zobaczyc maluszka ze wszystko jest w porzadku :) ... ja tak powiedzialam i zadzialalo ;D ... powodzenia :)

Agus a ciotka bardzo lubi fikacza :)

Paulinko a na ktora masz wizyte ?? Bo ja na 17:15 .. juz od paru dni mowie sobie, ze we wtorek " o tej porze" .. heheh ;D ;D .. doczekac sie juz nie moge  ::)

Ja mam na 14:10 i nadal nie wiem co musze zrobic aby moja polozna stwierdzila ze usg jest konieczne(inaczej ja za nie place-glupie ubezpieczenie). U mnie nie zadziala gatkaz wyjazdem, bede kombinowala ze sie martwie po tym jak mielam te silne bole w poprzednim tygodniu. Ale czy poskutkuje? :-[

Korekta:
mialam telefon i mam wizyte przelozona na 10:40 bo ponoc popoludnie polozna ma bardzo zabiegane ( czyzby jakies porody ::))

Czesc :)

Wrocilam z wizyty bardzo zadowolnieta .. maluch bryka,l fikal, machal, ziewal ( cudowny widok jak ziewal ... mialam ochote go tak wziasc na raczki i mocno przytulic ... prawie sie poplakalam ::) ) ... pokazal sie w calej swojej okazalosci :) ... wszystko ma na miejscu , wymiarowe ;) .. niestety plci jeszcze nie widac ;)
Nadal musze brac duphaston, odstawila mi jednak kwas foliowy, aspargin i witC a w zamian za to zestaw witamin Femina czy cos takiego ::) ( nie pamietam , jeszcze mam poprzednie , skoncze a wtedy zadzownie i sie dokladnie wypytam co to bylo ;D )
Dostalam skierowanie na badania : krew, mocz, cukier, HBS .. oraz test na cukier z glukoza .. fuj 50 ml glukozy bede musiala wypic  .. łeee ( dlatego tak wczesnie bo w rodzinie u mnie jest dziedziczna cukrzyca i trzeba wykluczyc mozliwosc ze ja ją tez mam , a jesli mam :( to ustosunkowac sie odpowiednio)
Dzidzius na dzien dzisiejszy mierzy 120 mm :) ... Łożysko na przedniej scianie, nisko, ale podobno jest ok ;) ... ilosc wod odpowiednia :)

Powiem Wam ze po dzisiejszej wizycie jeszcze bardziej nie moge sie doczekac tych stopek, raczek, noska .. brzusia .. oczkow .. ojoj .. chce juz przytulic moje malenstwo :)

Monisiu, tak bardzo sie ciesze Twym duzym szczesciem i tak bardzo zazdroszce ze Tobie bylo dane to znowu przezyc.
Super ze malenstwo sie dobrze rozwija. Co do cukrzycy to ja zapomnialam poinformowac ma polozna-kurka bede musiala do niej zadzwonic :p

Moniczko super strasznie się cieszę że wszystko dobrze ale nie mogłobyć inaczej !!! Trzymałam bardzo mocno kciuki :D
A co do glukozy to gdzieś czytałam że można dodać cytrynki do smaku i wtedy to można przełknąć ;D Całuski dla Ciebie i dla Maluszka

Gratulacje Moniczko. Ja sie piątku nie moge doczekać. I zrobie wszystko aby mojego malucha zobaczyć. Czy Wam sie tez tak dłuży. Ja już bym chciała mieć malucha i bawić go, a tu trzeba czekać do października :( :( :(

reklama
Dzieki dziewczeta :)

Asiu Ty pytalas o te silne bole, klocia czy jak to nazwac w podbrzuszu , prawda?? Pytalam o to gin .. oczywiscie odpowiedz byla jedna.. " Tak, to jest normalne, prosze sie tym nie denerwowac :) " .. a wiec nie denerwujmy sie :)

Do góry