reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

po wizycie u gina

reklama
Witam Dziewczęta po przerwie majowej!!!!!! Ja niestety po podrózy nad morze miałam straszna historię. gdy obudziłam sie wczoraj rano wydawało mi sie, że mój brzunio jest bardzo wiotki i że cos stało się naszemu Maleństwu, naszczęście mój gin miał wczoraj dyzur i zrobił mi szybciutko badania!!!! Okazało sie, że wszystko jest w porządku, ale przepisał mi duphaston, diprophyllinum,no-spę i furagin!!!! Nie rozumiem tylko po co, jeżeli wszystko jest w porządku?????? Powiedzcie mi w ogóle, czy te tabletki są bezpieczne, bo jak narazie nie chcą mi przechodzic przez gardło!!!!!!

Czesc Monisiu po przerwie ;) .... duphaston i no-spe ja biore od poczatku ciazy, tzn. duphaston nadal, nos-pa sporadycznie ;)... furagin nie wiem nawet co to jest  ::) ... ale zapewne jest bezpieczne  jesli przepisal Ci to gin. :)

Furagin jest na infekcje układu moczowego. Nie wiem jakie może mieć działanie na dziecko. Wiem że jest on na recepte. A na ulotce nie jest napisane jak wpływać możę na ciążę ??

Już jestem byliśmy u rodziców i dopiero wróciłam , a zatem melduję : cesarkę muszę mieć ze względu na oczy mam bardzo du.....żą wadę wzroku więć normalny poród raczej nie wchodzi w rachubę.

Ja wlasnie tez sie zastanawiam jak bedzie u mnie ... hmm... ostatnio rozmawialam z moja mama ... w rodzinie jest dziedziczna cukrzyca .. ja jeszcze jej nie mam i nie jest powiedziane ze ja bede miala ;) ... powinnam raczej powiedziec gin ze jest mozliwosc zachorowania na cukrzyce ... nie chcialabym zeby pozniej byly jakies niefajne historie z tego powodu ... 

MoniQa - rzeczywiscie powinnas powiedziec gin,lepiej dmuchac na zimne...

Ja bylam u gina 04.05.Wyniki badan moczu dobre,wszystko dobrze,serduszko bilo,a raczej dzieciaczek tak skakal,ze lekarz nie mogl posluchac serduszka.Ale skoro byl ruchliwy,lekarz stwierdzil ,ze wszystko jest dobrze:)

Zalecen lekarz mi nie zmienil,mam lezec.22 usg i sie okaze co dalej...

Byłam dzis u gina:

Słyszałam serduszko 140 uderzeń na minute

reszta wszystko w porządku (głowa, plecki, brzuszek) w normie

zalecenie - dużo spacerków

reklama
Do góry