reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina.

reklama
karola7 ty piszesz , ze ta herbata z lisci malin to paskudztwo ja tez tak myslalam , do poki nie pilam jeszcze gorszego swinstwa herbate z pokrzywy ona pomaga niby na pozbycie sie wod i tej okroponej opuchlizny na nogach ja tam roznicy nie widze a herbata smakuje okropnie i naprawde uwierz mi to w porownaniu z ta z lisci malin to ta malinowa pyszna jest naprawde

no i nic :( byłam dzisiaj u ginki, moja szyjka długa, pozamykana, nie ma mowy o rychłym porodzie :(

g045.gif
d030.gif

aha, no i kupiłam ten olej rycynowy, ale babka na mnie dziwnie patrzyła w aptece... wręcz niechętnie mi go sprzedała... i kosztował 6,49 zł (butelka 100 g) - dawka dla dorosłego: jednorazowo 1-2 łyżki stołowe
wskazania: ostre i przewlekłe zaparcia
działania uboczne: drażni jelito cienkie, powoduje przekrwienie jelita grubego.
a herbatki nie było i już nie chce mi się za tym latać...

mam doła... :(

No właśnei Misia mi mąż kupił olej (herbatę piję z Herbapolu malinową , bo też oczywiście nie było) i właśnie jak przeczytałam, że dorosły 1, 2 łyżki to się trochę przeraziłam. Na tej stronce jest 1/4 oleju i 3/4 soku pomarańczowego i niewiem troszkę się obawiam skutków.....

Hmmm, pewnie te 1-2 łyżki to w przypadku dłuższego stosowania, a ja nie sądze żeby którakolwiek z nas miała zamiar stosować ten specyfik więcej niz 1 do 3 razy :) Ale moze rzeczywiście na początek w jakiejs mniejszej dawce sobie to zapodać. Chyba pogonię męża do apteki. ;)

Misia
nic sie nie martw, ja juz prawie tydzień po terminie a nadal się turlam.
Łazienka błyszczy, kuchnia też, "biegam" codziennie kawał drogi do sklepu + trzecie piętro, i nic nie się nie dzieje.
Ale czekam spokojnie, chociaż coraz bardziej niecierpliwie ;)

olej rycynowy - moze nie najprzyjemniejszy ale skuteczny (przynajmniej w moim przypadku) sposob
wywolania porodu . Oto kilka sposobow na `przelkniecie` tego specyfiku:

1) 3/4 szkl soku pomaranczowego lub napoju imbirowego
1/4 szkl oleju rycynowego
Wymieszac dobrze i wypic natychmiast

2) 1/4 szklanki oleju rycynowego.
mieta lub sok do popicia

kurde pisze na opakowaniu tego oleju jak byk że jednorazowo 1-2 łyżki stołowe... jejku jejku i co tu zrobić???

Misia czekać, czekać i jeszcze raz czekać. :(
Kurcze, przecież kiedyś muszą się urodzić. Ja marzylam o porodzie do piątku, ale już widze, że nici z tego. No i powoli zastanawiam się co tu zrobić, żeby trafic w weekend 17-19. Najgorzej by było 15 (termin) i 16 bo mąz pracuje od rana do późnego wieczora. Więc jak się nie uda do poniedziełku to odstawiam herbatke z malin.

Hmm głupie może pytanie ale kupiłam ta herbate z liści malin... i tam jest napisane, że to się daje do kąpieli hehe. Czyżbym ja nie to kupiła co trzeba?? czy to właśnie jest to??

oj,ja mam co prawda jeszcze troszkę czasu,tj.20 dni,ale marzę by już za jakiś tydzień mieć moje bobo przy sobie.moja gin.też mnie "straszy",że nie urodzę w terminie-bo nie widać by córci się spieszyło :( A ja tak bym chciała... Slyszałam,że wchodzenie po schodach prowadzi do szybkiego rozwarcia-kumpeli na porodówce kazali latać po schodach i...poskutkowało!Po 15 min.miała pełne rozwarcie. A ten olej, to nie jest szkodliwy dla dzidziusia?Tak tylko pytam, bo zawsze się o to martwię :)Ale porodu to się nadal tak boję,że szok!

reklama
Asia jakby był szkodliwy to czy którakolwiek z nas rozważałaby jego użycie??? :)

Magduska ja myslę że dobrze kupiłaś!
Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne. Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w leczeniu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych.

kurcze... siedzę bezczynnie w domku... :( a tak póki mam ferie mogłabym już sobie organizować życie z syneczkiem... eh... :/

Do góry