reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina.

Kira25 pisze:
Jakos sie boje po tym gigantycznej s....
Tym bardziej, ze moja mama mnie oswiecila, ile ona tego musiala wypic.
Mnie wywolywali olejem (zadzialalao, po paru godzinach byly skurcze), ale.... lekarz kazal mojej biednej mamince wypic tego 3 butelki ::)!!!!!!!!!!!!!!!!

bueeee fuuuuj 3 butelki??? o dżizas...
h040.gif

Olcia trzymam kciuki mocno!!!!!!!!!!!!

reklama
Co do tej ilosci, to byly zalecenia lekarza... ale sprzed 25 lat :-)
Ja sie na razie jeszcze wstrzymuje :-)
Aaaa i zalecenie dokladnie bylo takie: dzien przed zastosowaniem mniej jesc i raczej lekkostrawne. Na drugi dzien wypic te nieszczesne 3 butelki na czczo. Urodzilam sie po kilku godzinach :-)

hihihihi :) ja sie dokładnie spytam o dawkę mojej ginki :) ja to jestem dość reaktywną osóbką i mi byle nerwowa myśl potrafi taką s... spowodować, że dość długo potrafiłam się obejść bez wspomagaczy...

fajnie chociaż że cena jest w miarę przystępna, 2 zł za butelkę... :)

Misia, ja tez zazwyczaj przy nerwach mialam kupke od razu na zakrecie :-)
Pytalas kiedys o te szyjke... Jak sie jej dosiegnac nie da...
U mnie raz sie da, raz nie.... ale nadal nie jest skrocona ;-(
Zastanawialam sie, czy mozna samodzielnie zrobic sobie masaz szyjki ;-) Niezle jazdy potem mialam. Ale nie moge zrobic powtorki, bo nie siegam ;-(

oj dziewczynki widze , ze wasze dzieci tez sie uspakajaja ja tez dzisiaj najadlam sie stracha , bo moja mala jakas spokojna byla , ale na szczescie na ktg miala sliczne bicie serduszka i tak mnie wykopala , za wszystkie czasy gdzie sie mniej ruszala . no ale na szczescie wszystko jest w porzadku

jejku dziewczyny, zawsze czułam czkawkę na dole, tak jakby w pęcherzu moczowym, a przed chwilą czkawkę czuję na samej górze, jak myślicie czy to mozliwe że on się nagle przekręcił i jest dupką do wyjścia a głowke ma u góry ??? :-X

Misia, moje dziecię robi koziołki, ułożone było już chyba we wszystkich możliwych konfiguracjach, a czkawkę zawsze czuję w tym samym miejscu. To chyba nie zależy od ułożenia maluszka, nie martw się!
Nawiasem mówiąc, podejrzewam, że ostatnią pozycję "głowa do góry" zamieniło właśnie na "oplatam się wokół nerek mamy", coś mi mówi że maluch leży w poprzek... Oj, widzę widmo cesarki... W piątej usg, zobaczymy.

Czesc dziewczyny!
Jestem dzisiaj na szpitalnej przepustce,jutro z powrotem do szpitala na drugie podejscie z kroplowka. Wczorajszy dzien mialam podlaczona kroplowke z oksytocyna i jak mialam kroplowke to skurcze byly ale brak rozwarcia a jak odlaczyli kroplowke zeby zobaczyc jak pracuje macica to skurcze zmalaly i nic, ale zostawili mnie na noc zeby poobserwowac,przez caly dzien mialam z 6 razy robione KTG i badania ginekologiczne,kurcze za kazdym razem inny ginekolog lub polozna wiec sobie wyobrazcie jak fajnie mialam,teraz to juz mi wszystko jedno jak mowia iz mam miec badanie - klade sie i czekam kto tym razem podejdzie :-),po jednym lekarzu- ordynatorze to po badaniu mialam krwawienie z szyjki ale ustapilo.
Tak wiec jutro powtorka,boje sie strasznie bo juz zglupialam , widac malemu jeszcze nie czas wyjsc, jak kroplowki nie poskutkuja to bedzie cc a ja naprawde nie chce cc, wariuje!!!!
Na okolo mnie urodzilo sie 4 dzieci a u mnie nic,ja leze na sali,dzieci placza i mnie cisna sie lzy do oczu ale staram sie byc twarda,zobaczymy jak dlugo...
mialam tez badanie wod plodowych-piekniutkie i czysciutkie jak stwierdzono
Wiec ide odespac noc w szpitalu, pozdrowienia dla wszystkich Hi hi hi

reklama
MonikaG może mały urodzi się sam bez kroplówek jak juz jesteś w domku. Trzymam kciuki za szybkie rozdwojenie.

Misia czkawką się nie przejuj - ja czuję co raz w innym miejscu, a ułozenie małej cały czas takie same.

No i kupiłam dzisiaj herbatkę z liści malin - paskudztwo, ale czego sie nie robi dla ....... Kira uwaga kosztowała 1,80 zł a nie dychę. Więc sobie popijam i zobaczymy co z tego bedzie. ::) Jak nie to jutro wieczorkiem wizyta i sie okarze.

Do góry