reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
Misia a może jednak olek rycynowy?

Przyznam się, że wypiłam wczoraj 2 łyżki. Nic specjalnego się nie działo tylko na wiczór dodatkowo się załatwiłam. A dziś to już niewiem czy po oleju czy organizm się oczyszcza, bo od rana byłam 2 razy. Hmmm

ja czekam na razie z tym olejem, gdzies wyczytałam, że bejbi też może zareagować na ten olejek i ... zrobić kupkę... zażyje we wtorek, kiedy i tak w środę będę miała wywoływanie...

Widać na każdego działa coś innego- aby wywołać poród. U mnie chyba podziałało przytulanko. Dwa dni przed było przytulanko i od tamtej pory miałam cały czas jakieś bolesne skurcze. Na poczatku 37 tyg. też zaaplikowąłam sobie przytulanko i aż leki przeciwskurczowe brałam, bo bałam się że urodzę. Innych metod nie próbowałam, więc trudno mi się wypowiadać. Ale widać sposobów jest wiele ;D.

A u mnie ciągle cicho. Jakieś dwa, trzy skurczyki na dzień, troszkę kłucia w szyjce, nawet krzyże mnie mniej bolą niż wcześniej... Jutro rano usgi zobaczymy, czy maluch sie obrócił. Jeżeli nie, to w przyszłym tygodniu cesarka...

To ja chyba tez zaczne zbierac zapałki,skoro u Misi poskutkowało ;D ;D ;D
Tak bym chciała urodzic do poniedziałku
przeraża mnie to wywoływanie.....
Próbuje juz wszystkiego:olejek,herbatrka,przytulanko i nic sie nie dzieje :-[

reklama
Pewnie moze ;-)
Ja zlecialam biegiem z szostego pietra, zeskakujac za kazdym polpietrem ostatnie dwa schodki :-)
Potem klulo, ale przestalo ;-(
Zaraz ide do gina, to sie jeszcze raz przelece ;-) Nie chce mi sie wybirac tylko na bieganie, wiec wykorzystuje kazde wyjscie z domu :-)

Do góry