reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Ja pierwsze robiłam w 7 tyg, potem w 12 tyg i teraz w 17 tyg ( w tym morfologia w 7 i 17 tyg). także Anetko na 100 % już powinnaś mieć robione!!!!

- mocz
- morfologia
- poziom cukru
- krzepnięcie krwi
- toxoplazmoza
- WR
- GC (badanie na czystość pochwy)
- cytologia

Może i coś pominęłam bo już tyle tego było - no ale te powinnaś mieć na 100%

reklama
A ja z wizyty na wizytę - morfologia i mocz sandardowo + jezlei trzeba - jakieś ponad norme - tak jak pisalam w tym miesiacu hormony tarczycy (wczesniej WR, toxo i te inne)

Rybka - łącze sie z Tobą w cierpieniu z powodu bólu głowy.Ja juz nie daję rady :( idę sie połozyć bo mi pękna oczy.

kochane powiedzcie mi czy ginekolog moze mi przypisac cos na przweziebienie czuje ze sama sie nie wylecze bo juz glos mi sie zmienil.i czuje jak mi "zawala gardlo".. mam juttro umowiona wizyte u ginekologa po poludniu zastanwiam sie czy rano isc do internisty z tym przeziebienie... czy gin moze cos mi przypisze? jak myslicie?
pozdrowionka...

Myfa - idź do internisty jak nie wyrobisz ale mi sie wydaje, że skoro tak i tak gin powinien wiedzieć, że jakieś leki bierzesz to może najpierw do niego.W końcu gin chyba nie ogranicza sie do swojej secjalizacji i pewnie wie czym przeziębienie leczyć :) zdrowia Myfa :)

dzieki Antares77 :-) postanowiłam isc do gina tylko w koncu kazdy lekarz zaczyna od internisty pozniej sa specjalizacje poza tym przeprowadzilam wywiad wsrod znajomych i niektorym to gin przypisywal leki nawet na grypke...zobacz co moj powie.....
pozdrowionka

Myfa, moj mi przepisal nawet masc dla psa :-)
A tak na serio (tzn. na serio przepisal, ale to bylo dla rozluznienia), to roznie do tego podchodza. Moj woli, jak sie z nieginekologiczno-polozniczymi sprawami idzie do lekarza pierwszego kontaktu.
A i jeszcze jedno. Ja tez chodze prywatnie do gina, ale za badania nie place. Mam fajnego pierwszego kontaktu w normalnej przychodni. ide po skierowania do niego (z karteczka od gina) i robie wszystko ze skierowania za darmo. (tylko za jakies jedno badanie placilam, ale dlatego, ze akurat na to nie mieli podpisanej umowy).

Kira to masz super. Mój państwowy gin i lekarz pierwszego kontaktu powiedzieli otwarcie, że im szef zabrania bo za to wtedy ich firma płaci - no a niby jak, a to że a mnie dostają co miesiąc pieniążki to nic :mad: No i skończylo się na tym, że co miesiąc biegam prywatnie. No ale przynajmniej koleżnaka (od niedawna tez ciężarówka :laugh: ) mnie kluje, więc troszke plotek przy okazji

Odpukać tfu tfu... głowa wczoraj nie bolała i na razie też a zaobserwowałam, że i oddech mi się jakby poprawił bo miałam cały czas nosek zapchany i tchu mi brakowało. :D

A cha od 2 dni mam niepochamowany apetyt boshe co to będzie co to będzie ;D ;D ;D cały czas w żąłądku czuję jakbym nic nie jadła od 2 dni :(

Dziś zabolał mnie lewy jajnik ale tak ostro ale przeszło ból trwał może 2 minuty. Wczoraj kręgosłupik, chyba za dużo siedzę przy biurku ;D

reklama
Kira25 masz super gina mój daje mi skierowanie na badania ale do prywatnego laboratorium ale ja i tak chodze pozniej do wojskowej przychodni zrobic badania mam tam troszke taniej....jesli gin nie bedzie chcial mi przypisac nic zapytam sie czy tantum verde moge brac i syroop stodal i ascorutical albo oscilloccocilum .. i na tym sie skonczy a jak mnie wkurzy pojde jutro do pediatry :-)

Do góry