reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Ja byłam wczoraj na moment u moje gin z wynikami testu potrojnego i ponoc jest wszystko ok
łącznie z wczesniejszym badaniem przeziernosci karku dzidzia ma być zdrowa ;D
Po co męczą nas tymi badaniami??? Tylko czarne myśli mam przez to a dzidzia zdrowa jak rydz!!

reklama
Karolla ja nie mam tych badan nie robilam nawet na przeziernosc karczku bo maly nie chcial sie ustawic jak trzeba poza tym nie bede sie stresowac :-) pewnie gdybym w wawrszawie nadal chodzila do gina miala bym i te badanka....
wazne ze dzidzia zdrowa noi zazdroszcze Ci ze wiesz juz e to mała ślicznotka w brzusiu sobie pływa.....ja dzisiaj ide do gina ale nie zrobi mi napewno usg bo ostatnio mialam ....moze za miesiac zrobi mi i wtedy juz powienien powiedziec :-)
pozdrowionka

Hi hi wczoraj właśnie usłyszałam od fryzjerki ze jej w 4 miesiacu tez mówili ze bedzie corka
lekarz mowil że ma super oko i sprzet do usg ale miesiac później jednak postawił na synka i ma synusia
wiec zobaczymy ja już do brzusia mówię jak do dziewczynki teraz debatuje nad imieniem ja chce Julkę mąż Zuzię ;D

Ja wlasnie dzisiaj odebralam wyniki badan. Kurcze, czy tam wszystko musi byc po lacinie?I jkaos nie rozumiem wyniku hemoglobiny...wszedzie normy sa podawane w g% -prawidlowa 12-16. A ja na tym badaniu mam w mmol/l. Niby przedzial jest 6,8-10,2 a ja mam 7,3. Orientujecie sie jak to sie przelicza na g%?
Jeszcze mnie troszke zaniepokoily wyniki MCV I MCH. MCV ( NORMA 80-97) ja mam 80, MCH (norma 1,64-2,08) u mnie 1,64. Oba wyniki to dolna granica:( Kurcze, do lekarza dopiero we wtorek....chyba obgryze wszystkie paznokcie do tego czasu:)

Karolla, tez bylam wczoraj u fryzjera. Kobitki mnie ogladaly i mowily, ze z cala pewnoscia bedzie chlopaczek, bo mama pieknie wyglada, heheh, zobaczymy co powie lekarz we wtorek. Taaaak, Zuzia to sliczne imie...tak plauje dac mojej corci:)

Ja odebrałam wyniki morfologii i moczu i wszystko ok w morfologii coś tam trochę spadło coś innego podwyższyło ale w normie ;D a mocz ok tylko 1-2 krwiniki czerwone w polu widzenia ??? ??? cokolwiek to oznacza???

tez mi sie pojawwily krwinki czerwone ale widocznie tak ma byc :-)hmmm gdyby nie ciaza ja teraz miala bym okres ale chyba gtto nie ma nic wspolnego z tym....
co do wynikow nie przejmujcie sie normy nas nie dotycza te na wynikach mi lekarz pierwsze co skreslil je i powiedzial ze przedzial teraz sie przesowa ... :-) nie martwcie sie wazne by nie krwawic
pozdrowionka

Asia czyś ty oszalała? babo!!! nie obgryzaj paznokci przecież pisze jak byk że się mieścisz w normie i po co się tu martwić??? Buziaki i odpuść sobie nerwy... :) :D :p

NERWY W KONSERWY I NA EKSPORT!!!!!

Myfa80 ja pytalam ostatnim razem moja gin o przeziebienia, i polecila mi vermidon tzn cos na bazie paracetamolu, to tez mam stosowac w razie ewentualnych boli glowy, oczywiscie bez jakis tam przegiec, ale powiedziala, ze nie mam sie co obawiac, a w razie czego gdzyby i to nie pomagalo, to mozna stosowac  cos silniejszego ale to juz po konsultacji z nia. Natomiast teraz w Polsce poniewaz moje gradlo dalej chrypialo, lekarka powiedziala zebym sobie kupila tantum verde do ssania, a w jednej aptece poniewaz nie mieli bo wyszlo polecili mi cos o nazwie isla mint, oparte na skladnikach naturalnych i lagodzace kaszel i chrypke, wiec od wczoraj to sobie sse.
W Polsce oczywiscie nie omieszkalam odwiedzic ginekologa, wymienilysmy informacje jak to sie robi tu a jak tam, generelanie byla tylko zaskoczona dosc mala iloscia badan jak do tej pory, ale stwierdzila,ze  moze niektore z nich mi zrobia tu pozniej np na tarczyce, no i jak zwykle szok ze tu generalnie nie praktykuje sie cytologii. Ale ogolnie rzecz biorac po badaniu stwierdzila ze wszystko wyglada na norme jezeli chodzi o ten etap ciazy i zalecila zeby jednak witaminek ciazowych typu materna nie odstawiac i dodatkowo brac magnes.

Ot i tyle  z nowosci. Aha, ten test potrojny wyszedl ok, cokolwiek to oznacza, wiec znowu niepotrzebne byly te nerwy.

reklama
misia_q masz racje!! NA EXPORT!!! Wszystko jest ok!I bedzie!hihihi Najgorzej to samemu interpretowac wyniki! Jeszcze troche to same sobie porody bedziemy odbieraly:)
Buziaczki!

Do góry