reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

HGB – hemoglobina, barwnik przenoszący tlen
Norma: 12–16 g/dl.
W czasie ciąży może obniżyć się do 11 g/dl. Czasem niski poziom erytrocytów i hemoglobiny świadczy o niedokrwistości. Jeśli okaże się, że masz za mało żelaza, lekarz zaleci dietę bogatą w ten pierwiastek (czerwone mięso, ryby, warzywa strączkowe i zielone, pełnoziarnisty chleb, suszone morele). Konieczne może być przyjmowanie preparatu żelaza.
... ja mam 12,7 to chyba dobre:)

reklama
Mhm... mnie pospadaly poniozej normy wszystkie wskazniki dotyczace czerwonych krwinek :-(
A diety bogatej w zelazo.... mhm... lepiej u mnie jej nie stosowac, bo nie dosc, ze nic nie dostarcze, to sie odwodnie :-) Taki juz urok po zapaleniu zoladka (niewyleczalnym, wiec wlasciwie nie po, tylko w trakcie).... Przywitalabym sie z kibelkiem po wszystkich prawie tych produktach :-)
Ratuje sie sokiem z buraczkow mieszanym z innymi (jakos udaje mi sie go przemycic). Na miesko patrzec nie moge. warzywka bleeeeee
A same suszone morele nie wystarcza.
Ale moze u mnie gin tak sobie odpuscil, bo widzial moje wyniki sprzed ciazy :-) Tam wskazniki byly nizsze.

Aska k pozzazdroscic takiego wyniku.... ja jem malo warzywek a miesko tez mi jakos nie podchodzi przed ciaza mialam 13,9 teraz 11,7 musze jakos sie ratowac.... poziom czerwonych krwinek tez mam niski...ech...

Cześć dziewczyny ,czytam co piszecie o badaniach i jestem przerażona .Mój gin nie zlecił mi jeszcze żadnych badań.Następną wizyte mam dopiero 19 09.Jeśli coś jest nie w porzątku,a ja nic o tym nie będe wiedziała, to może sie to negatywnie odbić na mojej dzidzi.Dzwoniłam do gin,ale jest teraz na urlopie i nie może mnie szybciej przyjąć.Może zmienić gina.?

Ja ponieważ miałam dobrą morfologię to mój gin zleca abym badała krew co 2 miesiące no i właśnie dziś po południu zobaczę co tam u mnie w organiźmie słychać ;)

Nie wiem co myśleć o tym że nie masz jeszcze skierowania na badania ja dostałam teraz drugir skierowanie na morfologię i mocz
poprzednie wyniki z lipca to WBC8.3/ HB13.2/  RBC4.35/  HT38.1/ PIT246  nie wiem czy u mnie hemoglobina o której piszecie to 13.2??  
Anetko powiem ci że do tego czasu powinnaś mieć chociaż jedno badanie conajmniej !

Chyba wybiore się do labolatorium i prywatnie zrobie badania krwi,przynajmniej te podstawowe(morfologie ,cukier,)nie wiem jakie jeszcze badania powinnam zrobić?

Ja za wszystkie badania muszę płacić bo skierowanie mam od prywatnego lekarza ale jeżdzę do laboratorium w przychodni bo ceny są 40% niższe niz w prywatnych laboratoriach!!

reklama
Ja tez drugi raz w czasie ciazy robie badania. Pierwsze na poczatku lipca:morfologia, mocz, USR, poziom cukru, gr krwi. Teraz tylko morfologia i mocz.
Karolla, podobnie jak Ty robie wszystkie badania prywatnie, lekarz rodzinny nie chcial dac skierownia skoro chodze do prywatnego gabinetu gin. Smiechu warte! A moje skladki z zakladu pracy to niby na co ida? Masakra i jawne zlodziejstwo!
Za morfologie i mocz placilam dzisiaj 14,50. Nie ejst drogo, ale niby dlaczego musze za to placic, skoro jestem ubezpieczona, odprowadzam skladki itp. Eh. Nie ma sie co denerwowac:) Byleby wyniki byly dobre!
Aneta998, mysle, ze juz dawno powinnas miec zrobione te badania. Sama sie upomnij, jesli Ci ich nie zleci. To powazna sprawa.

Do góry