reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
Cześć dziewuszki ja wizytę u gina mam 7 września a jutro odbieram wyniki moczu i morfologi. Ciekawe jak wyjdą bo ostatnio zaczęły mi paznokcie schodzić płatami - szok ::), zaczęłam brać maternę ale nie wiem czy to konieczne bo może wystarczy tylko jakaś jedna lub 2 witaminy. A cha czy bierzecie nadal kwas foliowy bo jak ostatnio byłam u gina (innego bo mój był na urlopie) to nie przepisała mi i powiedziała że już nie potrzebuję brać i żebym brała maternę co też zrobiłam, ale niewiem czy warto pchać teraz sztuczne witaminy skoro w brud naturalnych. :D

Ja Rybko nie biorę już kwasu foliowego , teraz zaczynam drugie opakowanie feminatal'u i magnez łykam codziennie 2 tabletki bo mam skurcze łydek :( nocą
jem dużo naturalnych witaminek ale to chyba za mało jak na moje zapotrzebowanie!!!

Karolla uspokoiłaś mnie trochę z tym kwasem foliowym bo już się zaczynałam martwić, że to tylko ja nie biorę ufff :D

Ja bralam do tej pory kwas foliowy, innych witaminek nie. Ale ostatnio czulam sie troszke oslabiona, skurcze lapaly w nocy, lekarz powiedzial podczas ostatniej wizyty, ze moge zaczac sobie lykac feminatal, wiec kupialm, odstawilam kwas.

właśnie odebrałam wyniki i zgodnie z tym co gin mi powiedział pogarszaja sie aczkolwiek nie do konca tylko hemoglobina z 12,4 spadla na 11,7 :-( pomimo ze biore materne.... jak spadnie do 11 pewnie przypisze mi zelazo w zastrzykach :-(....oby juzz nie spadala....zaniepokoila mnie jedna sprawa ze krwinki czerwone w moczu mi znaelezli a w zyciu ich nie mialam w moczu noi z nerkami w sumie nigdy nie mialam klopotow...... nie wiecie skad one sie wziely?
ech jeszcze top przeziebienie mnie dobija.....Rybko ciekawa jestem jak twoje wyniki....
ja biore jeszcze kwas foliowy ale juz konczy mi sie w sumie drugie opakowanie zalatwilam sobie sama bo gin na urlopie byl.....wiec moze juz mi wiecej nie przepisze....
ps. tak mnie dzisiaj mdli ze szok...czy macie jeszcze czasem nudnosci???

Nudności już odeszły :laugh:, no ale mnie za brdzo nie męczyly. a kwasik jeszcze biorę, bo na tydzień przed wizyta u gina zakupiłam nowe opakowanie, a gin powiedział, że jak już to skonczyć. No i jeszcze asmag B 3 razy dziennie, no i niestety urospet 6x (przez glupie bakterie :mad: )

Ja też biorę kwasik foliowy, mam jeszcze 12 tabl. a wczoraj dostałam receptę na następne opakowanie. Z witaminek tylko FALVIT i żelazo w syropie. Co do nudności to mnie ominęły i naprawdę ani razu nie "podziwiałam wodospadów" jak to się ładnie mówi ;) ato juz 16 tydzień.

Mnie tez już gin kazała odstawić sam kwas foliowy, a brać feminatal (który też zawiera dawkę kwasu foliowego).

reklama
Ja kwasu też nie biorę, inne witaminy w owocach póki co, wizytę mam 5 wiec zobaczę co mi gin powie.Ja jutro na badania krwi,moczu i hormony tarczycy.Trochę pekam, czy z nia oks - bo mam guzek - co prawda nieaktywny ale czasami mam wrażenie, że mnie tarczyca boli..... No nic :) wszytsko będzie dobrze :)

o rany musze sobie postawić pojemniczek na sisiu na klapie od wc żeby mi sie nie zapomniało jak wstane rano zmulona jak koala.Ostatnio musiałam przełozyć badanie bo mi sie zapomniało ;D

Do góry