reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

Myfa , trafiłam ostatnio na film na national geografic o ciąży i życiu malenstwa w brzuszku przez 9 miesięcy.Wg autorów dzieciątko słyszy fale usg (dla nas mają za wysoką częstotliwość i i ch nie słyszymy) jako pukanie o wysokim tonie.I właśnie dlatego zaczyna sie wiercić.Ciekawe jak bardzo to dzidziom przeszkadza.Film powtarzają od czasu do czasu,bo juz drugi raz na niego trafiłam.Pora tlko mało ciekawa,bo po22,więc znów całości mi sie nie udało zobaczyć.
Pozdrawiam!

reklama
Ziółko - właśnie miałam to napisać :) też oglądałam ten film "W łonie matki" - tez po raz drugi. Świetny - naparwde super zrealizowany :) tylko ten poród na końcu :) Mój chłop oglądał razem ze mna i zapowiedział, ze przecinanie pępowiny to chyba już będzie dla niego zbyt wiele. Hi, hi,hi ... no ciekawa jestem :)

Pozdrowienia Dziewczyny w ten deszczowy dzionek - ufff...nareszcie chwila spokoju od upałów :)

Film był rzeczywiście świetny. Najbardziej byłam w szoku, jak robili temu maleństwu w łonie matki zabieg, żeby mogły mu się rozwinąć płucka... Pewnie w Polsce nie miałby szans na przeżycie...
Już sobie postanowiłam, że od 6 m-ca, kiedy dzidzia zaczyna słyszec, będę jej puszczać muzykę i śpiewać kołysanki :)

A ja miałam wam właśnie napisać, żebyscie sobie obejrzały, bo wczoraj też odkryłam ten filmik. Jedyne co mnie zmartwiło, to to,że jak fale USG są skierowane na uszko to dzidzia słyszy odgłosy glosnie jak metro. :( Niestety nie dotrwałam do końca - padłam po 23, ale mam nadzieję, że jeszcze powtórzą. A ta operacja - niezwykłe, że już tyle mozna zrobić dla dzidzi.

Ja to nie mogę doczekać się USG:-) Jak zobacze tą MOją Żabeczke w Brzuszku :-) Ale obiecałam sobie że Tatuś Dzidzi też pójdzie i zobaczy jak mamy płakać ze Szczescia to razem!!Wieie byłam w salonie przymierzać suknie i sie rozpłakałam tam:-) Bo Tak bardzo byłam Dumna żę będę żoną i mamą , Ja chyba jestem Stwotzona do BYcia Żoną i Dzidzi :-)

Odkryłam ,że "Włonie matki" biędzie powtarzane 10 sierpnia od 9-11 i potem jeszcze od 15 do 17 - więc jest szansa. A jak nie to Nastawcie video - bo warto.Tylko nie wiem jak to jest bo nie doczekalam końca. Ale to są chyba dwa godzinne odcinki. Poprawcie mnie jesli się mylę

super Karola dzięki za info! :)

Wczoraj byłam odebrać wyniki i niestety mam niski hematokryt 35.0 (norma 37-47), krwinki czerwone 3,89 (norma 4.0-5.2) i hemoglobina 11.8 (norma 12-16). Macie jakiś pomysł co jeść żeby przynajmniej znaleźć się w środkowym przedziale norm? :)
Aha i co to znaczy, jeśli w moczu mam: "fosforany bezpostaciowe dość liczne w preparacie"?

Do lekarza idę dopiero jak wrócę z wakacji więc już teraz chciałabym wiedzieć jak sobie pomóc :)

misqu nie przejmuj sie nimi w moczu ja mialam moczany bezpostaciowe, wazne by byly bezpostaciowe :-) to co pojawi sie w moczu jest uzaleznione od naszej diety co zjadlysmy ja przed ostatnim badaniem moczu nazarlam sie sledzi lekarz sie zsmial ze sledziany powinny wyjsc ;-)nie martw sie wogole tymi fosforanami poza tym powiedzial mi ze to od soczkow, nadmiar minerlow organizm tez wydala :-) i jest to jak najbardziej naturalne, jsli bialko albo cukier pojawi sie w moczu wtedy trzeba sie zaczac bac ;-)
ziółkozałapałam sie na koncowke tego filmu, ale w srode go nagram, :-)
w tym miesiacu nie robilam zadnych badan ani na krew ani na mocz pewnie pogorszyla sie hemoglobinka, ale o tym dowiem sie pod koniec sierpnia jak juz je zrobie, biore materne i kwas foliowy, niestety niedlugo mi sie skonczy a gin na urlopie hmmmm ale chyba bez niego przeczekam te kilka dni bo widze ze rybci kazal juz odstawic...czytalam ze do 4 miesiaca kwas powienno sie brac......

z noga i tak musze isc chyba do ortopedy bo dretwieje mi przednia czesc uda dziwna sprawa, a jest to najczesciej jak dlugo stoje ..... kiedys juz to mialam.... ale samo przeszlo... teraz nie chce :-(
pozdrowionka

reklama
Do góry