reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

Pierwsze usg mialam troche przez zaskoczenie, bo poszlam do lekarza dopiero z podejrzeniami, a lekarz ciach i robi usg, i mowi ze w ciazy jestem bo jakas tam kropke dojrzal :) Na drugie to juz szlam wiedzac ze je bede miala, ale poniewaz niewiele sie po nim spodziewalam (tzn. wiekszej kropki :) to specjalnie bez stresu, a tu znowu niespodzianka, bo dzidzia i raczkami i nozkami machala. CUDOWNOSCI, tak wiec Antares nie boj sie, bo zobaczysz, ze bedzie to jedno z cudowniejszych przezyc, jak zobaczysz swoje malenstwo na ekranie. Z drugiej strony to sama zaczynam trzasc portkami przed kolejnym usg, chyba po trosze dlatego, ze jestem teraz bardziej swiadoma tej ciazy, wczesniej, praktycznie do momentu kiedy zobaczylam dzidzie w calej okazalosci nie dokonca dowierzalam, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.
A bejbisie maja to do siebie ze pobieraja sobie od nas niezbedne witaminki i to my predzej mamy ich niedobor :) a jak krew w porzadku to nie ma sie czym martwic.
A tak z innej beczki, czy skierowanie na morfologie dostajecie co miesiac? ja robilam raz do tej pory i jakies kolejne badania mi zleca w przyszlym tygodniu, ale co dokladnie to jeszcze nie wiem.

reklama
Czesc dziewczyny ja sie wybieram na kolejne usg 23 sierpnia. Bede juz w siedemnastym tygodniu. Strasznie sie denerwuje. Chce juz wiedziec ze wszytko jest ok z dzidzia. Jak bylam ostatnio na usg ok 10 tygodnia to nasze malenstwo caly czas sie wiercilo . Machalo raczkami i nozkami. Az sie prawie poplakalam ze szczescia.Jestem ciekawa czy lekarz bedzie mogl mi powiedziec juz plec dziecka czy to jeszcze za wczesnie. Juz nie moge sie doczekac.

Ja też dostaję skierowania co miesiąc.
Nie miałam pojęcia, że tak wcześnie można juz okręślić płeć dziecka :laugh: Ja mam wizytę 30 sierpnia, to bedzie początek 15 tygodnia. Czy możliwe, że będzie już coś widać??

To chyba zależy od sprzętu. Moja lekarka ma bardzo dobry aparat usg i dlatego tak wcześnie się dowiedziałam. Prawdę mówiąc wolałabym żyć jeszcze trochę w niewiedzy ale mój ciekawski mąż chciał wiedzieć teraz.

aale super ze juz znasz płeć :-) ech a mi jak na zlosc powiekszyl sie węzeł chłonny i ślinianka, pewnie przeziebienie .... kamieni w sliniance wykluczam bo nie boli....
dziewczynki nie wiem czy to to ale w niedziele jadac samochodem cos mnie kpnelo od srodka nie powtorzylo sie do tej pory myslalam ze to maenstwo moje...hmmmmciekawa jestem jakie sa odczucia po pierwszym kopniaku co sie czuje?

Oj to by bylo super, jakby juz kopalo, ja czekam juz z coraz wieksza niecierpliwoscia. Dbaj o siebie i nie daj sie zadnym chorobskom. Pozdrowionka

reklama
:)
Cześć dziewczyny!!
Urlopowanie jest super!Jestem po wizycie i na razie wygląda na to ,że wszystko w normie.Badania ok(morfologia i mocz).Skierowania na kolejne za miesiąc.nadal mam brać kwas foliowy i mogę uzupełniać sobie witaminki.Nie mam wprawdzie problemów z paznokciami ani włosami,ale za to moja twarz nadrabia wszelkimi rodzajami wykwitów.od maleńkich do totalnych pryszczy ;) Pękały mi też naczynka krwionośne , w związku z tym moge uzupełnić vit.c albo pobrać rutinoscorbin. Gdyby pojawiły się problemy z żylakami można zastosować cycklo3fort.Ale to zostawie sobie jako ostateczność.Nastepna wizyta za prawie miesiąc,więc przez ten czas będziemy funkcjonować w miarę naszych możliwości normalnie.W końcu ,jak twierdzi moja ginka,to wspaniała część życia i cośco każda kobieta przeżyć powinna,bo jest fizjologicznie do tego przygotowana.
Pozdrawiam Was i Brzuszki.
pa

Do góry