reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

Rybko ja tez przytylam 2,5 kilograma jak do tej pory nie dosc ze idziemy "oko w oko" z terminem to jeszcze z waga ;-)
Misqu nie ma za co :-) a fosforany i moczany sa skladnikiem moczu :-) jak sie zwiekszy ich ilosc wtedy pisz w wynikach ale tak jak juz napisalam to nadmiar soczkow ;-) wiec nie ma sie czym martwic...

pozdrowionka

reklama
o rany, rany - idę dzisiaj na wizyte do gina.Trochę pękam, ale mam nadzieję, że wszytko jest dobrze. No i to USG żeby było jeszcze przed urlopem... ???

Antares77 nie pekaj. pamietasz: BEDZIE DOBRZE. Choc ja sama jak ide do lekarza to od razu mam wyzsze cisnienie. :D Daj znac co i jak.

Antaress, ja też idę dzisiaj do lekarza i chyba będę miała usg. Ja też się boję. Jak będziesz po wizycie to napisz, ja też zdam relację. Ola

Andreas bedzie wszystko dobrze, a jesli ug zrobia Ci to zobaczysz cos cudnego maluszki w tym tygodniu co Ty wygladaja juz fajniasto :-) moj maluszek to miniaturka czlowieka calkowicie juz wyksztalcona :-) Twoj tez napewno :)
przezyjesz cos niesamowitego mi sie plakac chcialo jak zobaczylam maluszka wiec nawet nic nie mowilam zeby sie nie wzruszyc na maxa ;-)

Dzięki Dziewczynki :) troche mnie muli brzuszek ale to pewnie z powodu wizyty (brrrr). A na USG to jak mnie nie skieruje teraz z własnej nieprzymuszonej woli ;) to sama sobie pójdę - dla spokoju - żeby urlop przeżyć należycie ;) Jutro rano zdam Wam relację jak było.Albo jeszcze dzisiaj wieczorem jak mi sie uda. Całuski i uściski :)

No to opowiadam:

macica jest powiększona,Bejbiś rośnie, generalnie jak mówi gin wydaje sie, ze wszystko jest ok z ciążą.
Badania krwi w normie, natomiast w moczu trochę za duzo leukocytów (?), mam powtórzyć badania.
Przytyłam kilogram - czy to nie za mało?

W tym lub w przyszłym tyg ( w zależnosci od tego na który uda mi sie zapisać) USG - również badanie na przezierność karku.

Będe miała Bejbisia na płycie :)

No i to by było na tyle po wizycie :) Olcia33 jak u Ciebie po wizycie?

Witam, z maluszkiem wszystko jest ok, przezierność w porządku i reszta też. lekarka powiedziała, że będzie chłopczyk. Mam już jednego synka, więc będą sami faceci. Jestem chyba pierwszą lutówką, która zna płeć maleństwa. Pozdrawiam
Ola, Wiktorek i lutowy Alex

No i super, ze wszystko w porzadku ;D Olcia33 to Cie beda teraz chlopaki rozpieszczac, jedyna kobieta w rodzinie :) Ja mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu tez juz bede wiedziala czy chlopiec czy dziewczynka, Antares pewnie tez. A ten jeden kilogram to przytylas od poczatku ciazy? Zreszta na poczatku to roznie bywa, niektore nawet chudna jezeli zle znosza pierwsze miesiace, tak wiec nie przejmuj sie bo z pewnoscia w najblizszych miesiacach nadrobisz :)

reklama
no właśnie od poczatku ciąży. Gdzieś czytałam że podobno norma na pierwszy trymestr jest do 2,5 kg. Wiec w sumie sie nei martwię. jem duzo owoców i warzyw, ciemne pieczywo, wieć chyba nawet nie miałam z czego przybrac. Mam tylko nadzieje,ze mój Bejbiś czerpie z tego jak najwiecej wartości odzywczych i z nim wszytko dobrze.

Zapomniałam Wam powiedzieć,z e ponieważ mam guza na tarczycy dostałam skierowanie na badanie hormonów tarczycy + standardowo mocz i morfologia.

USG mam 19 sierpnia.Chyba umrę ze strachu. Dziewczyny czy Wy tez miałyście stracha przed tym ważnym jakby nie było wydarzeniem?

Do góry