reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Magduska, wczoraj moja mama przez telefon dawala mi jedna rade tylko: "Zgwalc chlopa" ;-)
Ale wczoraj lipa. Tak go nakarmilam , ze sie ruszac nie mogl, a brzuch jeszcze dzisiaj go boli....
Zreszta poisalam, u mnie przytulanko jakies odwrotne skutki przynosi. Cyba za bardzo mnie relaksuje i rozluznia ;-)

reklama
Magduska.... ;-) Kiedy mnie na ostro najbardziej rozluznia. Ja chyba jakas zboczona jestem ;-)

Przed chilka zaliczylam taki skurcz, ze sie wywalilam ... Kurcze. Tak mnie zgielo , e wyladowalam pietro nizej. A wczoraj mala tak szalala, ze mialam odczucie, jakby chciala rozerwac m,i szyjke i przebic pecherz plodowy. Bolalo jak skurczybyk.

Oooooo... Wlasnie po jakis 8 minutach zaliczylam drugi skurcz... ale tym razem siedzialam i zbratalam sie z kafelkami....

Jak Wam mowili na szkolach rodzenia, albo gin?? Jedzie sie do szpitala, jak skurcze sa regularnie co ile minut?? Mnie w srode gin powiedzial, zeby jechac, jak beda co 10 minut. A wczedzie pisza, zeby sie zbierac, jak beda co 5.

Mnie jak lapia takie bardziej regularne, to zawsze sa dosyc czeste. Takie wlasnie co 7, 8 minut...
I kiedy tu lapac za torbe??

Magduska pisze:
A ja tak się zastanawiam czy jeśli miałabym przenosić ciąże a mała teraz już  pewnie ponad 4 kg waży to czy ja ją będę mogła sama urodzić?? Bo coś mi się obiło o uszy, że teraz to powyżej 4 kg chcą ciachać od razu. Buuuuuuuuu. dziś wizyta to zapytam

Moja koleżanka urodziła "siłami natury" córeczkę, która ważyła 4800 więc wszystko jest możliwe :)

aga26ka pisze:
no my już po wizycie, też ostatniej ( niby) ,ale szyjka jeszcze twarda i długa , więc sobie poczekamy... mam na  20.02. termin, więc jeszcze troszkę  ;)

He, he - ja też mam termin na 20 , no i mam wielką nadzieję , że to będzie Ten Dzień

Moja ginka wczoraj powiedziała że mam się zbierać jak będą co 10 min. Bo szyjka krótka i pójdzie bardzo szybko :).
A mi właśnie odszedł chyba ostatni kawałek czopa z krwią!!

aga26ka pisze:
:laugh: Ania 2304 to czekamy razem !!!

Ciekawe jak to będzie z tym terminem. Na ostatniej wizycie gin powiedział , że ze względu na nieregularne miesiączki równie dobrze mogę urodzic 26 lutego. Jeszcze tego by brakowało, żebym zamiast lutuweczką okazała się marcóweczką ;)

;) Ania teraz to juz dzidzia decyduje, nam trzeba tylko spokoju i odpoczynku, bo potem może tego brakować! POZDRAWIAM WSZYSTKIE NIEROZDWOJONE :laugh:

reklama
misia_q pisze:
Magduska trzymam kciuki za pomyślne prognozy :)

Kira i ja widzę że ta pogoda jakaś do d... :( a co do kucania, polecam zbieranie zapałek ale kucanie osobno do każdej z nich :) a potem dla relaksu bzykanko i drzemka ;) u mnie podziałało :D

no to ja wyprobowalam sposob Misi i w nocy nawet byly skurcze, :) wybudzaly mnie ze snu ale rano wszystko sie uspokoilo... :(
a juz mialam nadzieje....

dzisiaj zrobimy POWTORKE Z ROZRYWKI!!!!! ;) ;D

Do góry