reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina.

Magduska, wczoraj moja mama przez telefon dawala mi jedna rade tylko: "Zgwalc chlopa" ;-)
Ale wczoraj lipa. Tak go nakarmilam , ze sie ruszac nie mogl, a brzuch jeszcze dzisiaj go boli....
Zreszta poisalam, u mnie przytulanko jakies odwrotne skutki przynosi. Cyba za bardzo mnie relaksuje i rozluznia ;-)

reklama
Magduska.... ;-) Kiedy mnie na ostro najbardziej rozluznia. Ja chyba jakas zboczona jestem ;-)

Przed chilka zaliczylam taki skurcz, ze sie wywalilam ... Kurcze. Tak mnie zgielo , e wyladowalam pietro nizej. A wczoraj mala tak szalala, ze mialam odczucie, jakby chciala rozerwac m,i szyjke i przebic pecherz plodowy. Bolalo jak skurczybyk.

Oooooo... Wlasnie po jakis 8 minutach zaliczylam drugi skurcz... ale tym razem siedzialam i zbratalam sie z kafelkami....

Jak Wam mowili na szkolach rodzenia, albo gin?? Jedzie sie do szpitala, jak skurcze sa regularnie co ile minut?? Mnie w srode gin powiedzial, zeby jechac, jak beda co 10 minut. A wczedzie pisza, zeby sie zbierac, jak beda co 5.

Mnie jak lapia takie bardziej regularne, to zawsze sa dosyc czeste. Takie wlasnie co 7, 8 minut...
I kiedy tu lapac za torbe??

Magduska pisze:
A ja tak się zastanawiam czy jeśli miałabym przenosić ciąże a mała teraz już  pewnie ponad 4 kg waży to czy ja ją będę mogła sama urodzić?? Bo coś mi się obiło o uszy, że teraz to powyżej 4 kg chcą ciachać od razu. Buuuuuuuuu. dziś wizyta to zapytam

Moja koleżanka urodziła "siłami natury" córeczkę, która ważyła 4800 więc wszystko jest możliwe :)

aga26ka pisze:
no my już po wizycie, też ostatniej ( niby) ,ale szyjka jeszcze twarda i długa , więc sobie poczekamy... mam na  20.02. termin, więc jeszcze troszkę  ;)

He, he - ja też mam termin na 20 , no i mam wielką nadzieję , że to będzie Ten Dzień

Moja ginka wczoraj powiedziała że mam się zbierać jak będą co 10 min. Bo szyjka krótka i pójdzie bardzo szybko :).
A mi właśnie odszedł chyba ostatni kawałek czopa z krwią!!

aga26ka pisze:
:laugh: Ania 2304 to czekamy razem !!!

Ciekawe jak to będzie z tym terminem. Na ostatniej wizycie gin powiedział , że ze względu na nieregularne miesiączki równie dobrze mogę urodzic 26 lutego. Jeszcze tego by brakowało, żebym zamiast lutuweczką okazała się marcóweczką ;)

;) Ania teraz to juz dzidzia decyduje, nam trzeba tylko spokoju i odpoczynku, bo potem może tego brakować! POZDRAWIAM WSZYSTKIE NIEROZDWOJONE :laugh:

reklama
misia_q pisze:
Magduska trzymam kciuki za pomyślne prognozy :)

Kira i ja widzę że ta pogoda jakaś do d... :( a co do kucania, polecam zbieranie zapałek ale kucanie osobno do każdej z nich :) a potem dla relaksu bzykanko i drzemka ;) u mnie podziałało :D

no to ja wyprobowalam sposob Misi i w nocy nawet byly skurcze, :) wybudzaly mnie ze snu ale rano wszystko sie uspokoilo... :(
a juz mialam nadzieje....

dzisiaj zrobimy POWTORKE Z ROZRYWKI!!!!! ;) ;D

Do góry