reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina.

Kacha!To u Ciebie tak samo jak u mnie - wszystko pozamykane a samo badanie KTG u mnie trwalo 20 minut,kladziesz sie na kozetce,na brzuszek masz zalozone dwa pasy,w reku pstryczek.Pasy rejstruja tetno dzieciatka i skurcze macicy a ty naciskasz pstryczek kiedy poczujesz ruchy.Jak czegos nie bedziesz wiedziec to popros o wyjasnienie i interpretacje wykresu, bedzie dobrze!
My tez dzisiaj idziemy na KTG,tylko musze obudzic mojego meza spiocha! :)
A jezeli chodzi o czas trwania ciazy to tez mam takie same mysli jak Ty :D

reklama
Kacha KTG trwa około 30 min. Nie martw sie, zadna ciąża nie trwa wiecznie. no to jesteś pierwszą lutówką, która nie zdążyła przed terminem - ale czuję, że nie jedyna ;)
Ja za pierwszym razem rodziłam 5 dni po terminie i wiem co czujesz. Każdy dzień "po" dłuzy sie strasznie. No, ale może dzidzia zrobi niespodzienkę i pomimo tego, że wszystko pozamykane urodzi sie o czasie czyli dzisiaj.

Czyli jest mozliwe, ze gin mowi wszystko pozamykane(jak to bylo w moim przypadku), a za kilka godzin moze sie zaczac cos konkretnego dziac?

Wczoraj mialam taki skurcz, ze az mnie przygielo do ziemi. Zazwyczaj to sa tylko takie bole @, ktore trwaja ok.30sek. Ten wczorajszy tez byl krotki, ale za to silny!

Mika 27 moze moze,teraz wszystko zalezy od naszych bobasków
Kacha 107 ciaza moze twac nawet do 42 tyg i to jest norma jeszcze

Mika dokładnie tak samo przecież miały Rybka i Aska K :) poszły na wizytę, wszystko pozamykane a po 2 dniach miały swe dzieciaczki przy sobie :)
I na odwrót są kobitki które łażą z 3 cm rozwarciem przez 3 tygodnie przed termienm a i tak otrafią przenosić ... :)

Mniej więcej coś takiego powiedział mi ostatnio gin, na moje pytanie: - czy jeszcze długo...
Stwierdził, że czasami wszystko pozamykane a na drugi dzien po badaniu kobietki lecą do szpitala rodzić. A te dziewczyny, co im się w 34 -35 tyg skraca szyjka za bardzo i juz jakies rozwarcie robi i najlepiej wogole nie powinny się ruszac zeby nie urodzic za wczesnie, to potem maja porod wywoływany, bo ciąża przenoszona czasami i 2 tyg.

Jak miałam skurcze przy Matim, to lekarz jeszcze około 3 -4 nad ranem stwierdził, ze mam iśc spać bo to jeszcze nie to. a po południu mały już byl ze mną. więc kto wie????

A mnie znowu łypie i łypie jak na @. Ciekawe kiedy bedzie to właściwe łypanie ;)

Moje skurcze przycichly,ale to chwilowe, bo i tak najbardziej czuje je zawsze wieczorem.

Jak bym chciala, zeby to bylo juz.

reklama
witam, jestem z watku marcowek i mam pytanie do was: czy takie klucie lub szczypanie w samym dole brzucha (jakby w szyjce) przy chodzeniu lub staniu to normalne?? jestem w 34 tyg i troche mnie to zastanawia bo pojawilo sie w zeszly czwartek i nie odpuszcza.

Do góry