reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Kacha!To u Ciebie tak samo jak u mnie - wszystko pozamykane a samo badanie KTG u mnie trwalo 20 minut,kladziesz sie na kozetce,na brzuszek masz zalozone dwa pasy,w reku pstryczek.Pasy rejstruja tetno dzieciatka i skurcze macicy a ty naciskasz pstryczek kiedy poczujesz ruchy.Jak czegos nie bedziesz wiedziec to popros o wyjasnienie i interpretacje wykresu, bedzie dobrze!
My tez dzisiaj idziemy na KTG,tylko musze obudzic mojego meza spiocha! :)
A jezeli chodzi o czas trwania ciazy to tez mam takie same mysli jak Ty :D

reklama
Kacha KTG trwa około 30 min. Nie martw sie, zadna ciąża nie trwa wiecznie. no to jesteś pierwszą lutówką, która nie zdążyła przed terminem - ale czuję, że nie jedyna ;)
Ja za pierwszym razem rodziłam 5 dni po terminie i wiem co czujesz. Każdy dzień "po" dłuzy sie strasznie. No, ale może dzidzia zrobi niespodzienkę i pomimo tego, że wszystko pozamykane urodzi sie o czasie czyli dzisiaj.

Czyli jest mozliwe, ze gin mowi wszystko pozamykane(jak to bylo w moim przypadku), a za kilka godzin moze sie zaczac cos konkretnego dziac?

Wczoraj mialam taki skurcz, ze az mnie przygielo do ziemi. Zazwyczaj to sa tylko takie bole @, ktore trwaja ok.30sek. Ten wczorajszy tez byl krotki, ale za to silny!

Mika 27 moze moze,teraz wszystko zalezy od naszych bobasków
Kacha 107 ciaza moze twac nawet do 42 tyg i to jest norma jeszcze

Mika dokładnie tak samo przecież miały Rybka i Aska K :) poszły na wizytę, wszystko pozamykane a po 2 dniach miały swe dzieciaczki przy sobie :)
I na odwrót są kobitki które łażą z 3 cm rozwarciem przez 3 tygodnie przed termienm a i tak otrafią przenosić ... :)

Mniej więcej coś takiego powiedział mi ostatnio gin, na moje pytanie: - czy jeszcze długo...
Stwierdził, że czasami wszystko pozamykane a na drugi dzien po badaniu kobietki lecą do szpitala rodzić. A te dziewczyny, co im się w 34 -35 tyg skraca szyjka za bardzo i juz jakies rozwarcie robi i najlepiej wogole nie powinny się ruszac zeby nie urodzic za wczesnie, to potem maja porod wywoływany, bo ciąża przenoszona czasami i 2 tyg.

Jak miałam skurcze przy Matim, to lekarz jeszcze około 3 -4 nad ranem stwierdził, ze mam iśc spać bo to jeszcze nie to. a po południu mały już byl ze mną. więc kto wie????

A mnie znowu łypie i łypie jak na @. Ciekawe kiedy bedzie to właściwe łypanie ;)

Moje skurcze przycichly,ale to chwilowe, bo i tak najbardziej czuje je zawsze wieczorem.

Jak bym chciala, zeby to bylo juz.

reklama
witam, jestem z watku marcowek i mam pytanie do was: czy takie klucie lub szczypanie w samym dole brzucha (jakby w szyjce) przy chodzeniu lub staniu to normalne?? jestem w 34 tyg i troche mnie to zastanawia bo pojawilo sie w zeszly czwartek i nie odpuszcza.

Do góry