reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

No ja też się cieszę, że wszystko po Twojej myśli Kira, liczę na to, że jednak do piątku wytrzymasz i zobaczymy jeszcze zdjęcia z brzuszkiem :)
Ja też chyba pójdę pozbiegać z 4 piętra, bo żadne przce domowe mi sie pomagają. Co prawda dzisiaj mam lakierowanie podłogi u nas w pokoju, potem jeszcze malowanie łazienki i jeszcze nie ma łóżeczka, ale to zbieganie to jeśli coś pomoże to chyba tylko tyle, że urodzę w lutym a nie w marcu ;)

reklama
A u mnie luzik, brzuch czasami twardnieje i pobolewa ale rzadko i raczej słabo. A Małe chyba jednak zrobiło fikołka bo od wczoraj dostaję kopniaki w przeponę, wierci się jak nigdy wcześniej, no i czuję mocne parcie na dół brzucha. No to się nastawiam znowu na poród naturalny (choć już przez moment byłam zwolenniczką cesarek ;) )
Trzymajcie się Babki i nie panikujcie! Moja koleżanka miała bóle jak na @ przez miesiąc i urodziła dwa tygodnie po terminie po wywołaniu ;)

Ostatnia edycja:
:) widze ze juz kazda szuka jakis konkretnych objawow porodu bo tak bardzo chcemy urodzic. ja tez bym chciala i podobno sprawdzony sposob na wywolanie skurczy to masaz piersi a przede wszystkim sutkow. najlepiej przy pomocy meza!!! ;D

no laseczki :) ja tu widzę że każda już chce rodzić :)

idę na spacerek :) przewietrzę się nieco bo mnie znowu głowa pobolewa...

No to ja dzisiaj po wizycie u gina. I nie wiem kompletnie nic nowego. Brzuszek nisko (tzn obnizylo sie dno macicy) i troche jeszcze innych rzeczy, ale: to rownie dobrze moga byc godziny, dni jak i tygodnie...

Kira ale co nic a nic nie wiadomo? :) Ja mam wizytę we wtorek ale tak szczerze mówiąc to wolałabym już mieć wizytę w szpitalu :)

Pozdrowienia od styczniowki z terminem na 31.01.

Przeczytalam jakie macie objawy i ja tez mialam takie same ale nic z tego nie wyszlo jak widac i czekamy...... i czekamy.... wlasnie bylo kolejne twardnienie brzucha i nic...i czekamy
Jutro jade na KTG do szpitala a tam bedzie pewnie (znowu,kurcze!!!!)zerowa akcja macicy,bylam z mezem i tak ciekawskiej osoby dawno nie slyszalam,a biedna pani polozna cierpliwie wyjasniala mezowi wykres KTG i teraz juz wiemy wszystko,odpowiedziala tez na wiele pytan,super bylo,polecam,wszystkie macie do tego badania prawo w szpitalu,jak tylko czujecie ze cos nie tak lub malo ruchow dziecka to polecam badanie! :)

Pozdrawiam Wszystkie oczekujace mamusie serdecznie!

reklama
u mnie piekna cyfra na suwaczku ;D ;D ale tylko na suwaczku,po wczorajszej wizycie u gin uslyszalam poraz kolejny :" wszystko pozamykane" czyzby ta ciaza miala trwac 12 miesiecy???? ::) ::)czy nic sie nie zmienilo jesli chodzi o okres trzymania dzidzi w brzuszku?? moza ja nie wiem poprostu ;D ;D jutro ide na KTG- poraz pierwszy,czy to badanie dlugo trwa??

Do góry