reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

MNie od dwóch głowa boli , i tak mnie boli dół brzucha... ale przecież mam jeszcze 20 dni do końca Dzidziuś nie wychodź jeszcze , jeszcze tydzień wytrzymaj:-)

reklama
Ale ta koncowka ciazy dziwna. Jedne sie stresuja, ze cos sie dzieje, inne, ze nic sie nie dzieje ;-)
Zakrecone to wszystko.
Ja wczesniej mialam tyle objawow jakis takich jakby "porodowych" (skurcze, bole jak na okres, takie jakies z krzyza dziwne dziwnosci), a teraz ostatnio zupelna cisza. I tez mnie to zastanawia. Bo niby macica powinna juz trenowac do porodu, a tu nici....
Nawet po wczorajszym przytulanku (ktorego sie nawet odrobinke balam, czy aby czegos nie przyspieszymy) czulam sie, jakbym nie byla w ostatnim miesiacu ciazy....
Nadal mam wrazenie, ze chyba nigdy nie urodze ;-) A bardzo bym chciala za jakies 1,5 tygodnia... najwyzej do 2,5 :-)

A mnie dzisiaj tka strasznie głowa boli, zę juz prawie wytrzymać nie mogę... To chyba to cholerna pogoda, tempreratura wzrosła, ciśnienie spadło i śnieg pada.. Buuuuuu
A z obajwów przedporodowych to mam wiecznie twardy brzuch (najbardziej w nocy) i lekkie bóle takie okresowe... Chyba się jeszcze troche pomęcze :)

dziusia mi tez w nocy na maxa twardnieje brzucszek, a przewrocenie sie boku na bok to tragedia....a glowa zaczyna cos mnie bolec ..ale to pogoda

A mnie w ciaży ani razu głowa chyba nie bolała, przed ciażą to co chwile miałam bóle a teraz jak ręką odjął!
Kupiłam wczoraj paracetamol bo boje sie bóli po cc a wiem ze to można brac jak już bede w domku ;)

karolla slyszalam od znajomej ze peralgina jest idealna na ten bol...nic innego jej nie pomagalo....ciekawe czy moga brac paracetamol mamy karmiace?

Jak mogą go brać kobiety w ciąży to karmiące chyba też, a najlepsza pyralgina w ampułkach, co prawda wstrętna-ale pomaga od razu- mi nawet na zapalenie ucha, ryczałam pół nocy z bólu a po tym w ciągu 10 minut zasnęłam spokojnie bez problemu, a kilkudniowa gorączka pow.39 stopni też mi przeszła dopiero po tym. Trzeba się dowiedzieć czy to bezpieczne dla nas.

ja przed ciążą miałam ogromne migreny, takie z haftami i błyskami przed oczyma... i właśnie pyralgina pomagała w czopku... bo inne leki podane doustnie zwracałam.
A teraz cos czuje że mam nawrót, choć myślę że to też podrażniło mnie dzisiejsze słońce, które świeciło bardzo ostro i nisko prosto w gały...

wiecie dziewuchy, dzisiaj zdałam kolejny przedmiot, metodę McKenzie na 5, jejku tak się cieszę. Na szczęście nie maglowała mnie długo babeczka. Weszłam, mówię, że chcę zaliczyć metodę McKenzie. Ona mówi: "ojej, ale Pani jest duużo :) proszę siadać!" Ja mówię, że już niedługo, że 11 dni zostało do terminu. A ona "ojej, to ie będziemy pani stresować, bo ja odbierać porodu nie będę ;)" No i zaczęłam mówić co wiem o tej metodzie, ciurkiem, bez zająknięcia, techniki, zespoły zaburzeń... ble ble ble a ona mi przerwała w pół zdania i mówi: "no ale się pani ładnie nauczyła, życzę wspaniałego dzidziusia i dowidzenia" :D jeeeee! :D

reklama
Miśka gratuluje !!
c011.gif

Do góry