reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

reklama
ech u mnie podobnie z moim z tym ze do 16 sama wszytsko robie i tak a poznej to łobiadek i na miasto co raz gorzej mi sie chodzi ale dzisiaj mam nadzieje wkoncu wybierzemy kanape (mamy dylemacik) ja juz chyba sie rozsypie jak kasa na wyro przyjdzie....wiec maz musi kupic sam wiec wytyczne niezbedne....wczoraj naszukalam sie malej czapeczki grubej - co za dziura z tego miasta...gdybym nie bala sie ze urdze po drodze  do wawy bym pojechala...kupilam za to lyzeczke sylikonowa bede jej uzywac zamast butelki jak male mnie poobgryza na maxa - nowinka ze szkoly rodzenia od Magduski....

jak juz sie rozpisalam to prosze o rade mam do wybru rogowe albo kanape w stylu angielkim pelno poduch kanapa ma 2,5 metra dlugosci a po rozlozeniu az 150 cm  do spania szerokosci miekka do tego jest jeszcze fotel w tylu "poczytaj mi babciu" kolor ma sraczkowaty - ciemny beż z zolcia jakby i bordowe poduchy.(kolor zawsze mozna zmienic)... jejku nie mam pojecia co zrobic...

Kurcze, to co?? Tylko ja nie bede na chlopa narzekac??
Od jakiegos czasu mam wrazenie, ze jeszcze nigdy nie bylo nam razem az tak dobrze....
Fakt, ze czasami sie poleni troche, ale zrzucam to wszystko na karb jego starosci ;-)
A moze ja za wyrozumiala jestem i dlatego taki zajefajny mi sie ostatnio wydaje??
No nic. Fakt faktem, ze bardzo mi sie teraz wszystko podba jesli chodzi o nasze relacje (moze poza sfera intymna). I az sie boje, ze moze mu to po urodzeniu przejsc ;-(

A ja widze że im bliżej porodu tym bardziej Tomek ma stracha i boi sie chyba najbardziej o to jak on sobie poradzi ze strachem,
najlepiej gdybym się do szpitala położyła i tam już spokojnie urodziła bo on zaczyna trząść portkami!!

Myfcia ja bym tę drugą wersje wybrała z poduchami ;)

Myfa80 pisze:
jak juz sie rozpisalam to prosze o rade mam do wybru rogowe albo kanape w stylu angielkim pelno poduch kanapa ma 2,5 metra dlugosci a po rozlozeniu az 150 cm  do spania szerokosci miekka do tego jest jeszcze fotel w tylu "poczytaj mi babciu" kolor ma sraczkowaty - ciemny beż z zolcia jakby i bordowe poduchy.(kolor zawsze mozna zmienic)... jejku nie mam pojecia co zrobic...

ja zdecydowanie kanape - i kolorów bym nie zmieniała - mam w domu połączenie jasnego oliwkowego z bordowym i wygląda cudnie :)

Misia nie mam jak teraz wkleic zdjecia, ale sa na nim dwa wykresy. Jeden to serduszko dzidzi, a ten pod spodem to moze skurcze macicy? Zauwazylam, ze na dolnym wykresie pojawia sie skok, to wzrasta cisnienie u malego.
W opisie jes:czestosc podstawowa:144
skurcze:-
akceleracje 6
epizody wysokiej zmiennosci(min): 0
epizody niskiej zmiennosci(min):19
zmiennosc krotkoterminowa(MS): 5,4

Myfa tez wybrałabym te bezowa kanape z poduchami
Co do facetów ,mój odpukać na razie bez zarzutu
czuje sie przy nim bezpiecznie i w kazdej chwili moge na niego liczyc
nawet takie pierdoły:odkurza myje podłogi pierze.....mam nadzieje,ze mu sie nie odmieni ;D :D

Mika to ja Ci moge powiedziec że z wczorajszego wykresu który mam, bo inne oddałam gince jest u mnie tak :
czestość podstawowa 164 czyli średnie bicie serduszka małej
epizody wysokiej zmienności 6
epizody niskiej zmienności 4
zmienność krótkoterminowa 4.9
skurcze 2

skurcz porodowy to nie jest skurcz że na wykresie nagle pojawi się nam wysoki zapis ale ponoc
wygląda to jak góra stopniowo rośnie osiąga punkt najwyższy a potem stopniowo opada hmmm
tyle sie dowiedziałam, ten dolny wykres to skurcze macicy !!!

reklama
Mika_27 pisze:
Misia nie mam jak teraz wkleic zdjecia, ale sa na nim dwa wykresy. Jeden to serduszko dzidzi, a ten pod spodem to moze skurcze macicy? Zauwazylam, ze na dolnym wykresie pojawia sie skok, to wzrasta cisnienie u malego.
W opisie jes:czestosc podstawowa:144
skurcze:-
akceleracje 6
epizody wysokiej zmiennosci(min): 0
epizody niskiej zmiennosci(min):19
zmiennosc krotkoterminowa(MS): 5,4

Karolla pisze:
Mika to ja Ci moge powiedziec że z wczorajszego wykresu który mam, bo inne oddałam gince jest u mnie tak :
czestość podstawowa 164 czyli średnie bicie serduszka małej
epizody wysokiej zmienności 6
epizody niskiej zmienności 4
zmienność krótkoterminowa 4.9
skurcze 2

skurcz porodowy to nie jest skurcz że na wykresie nagle pojawi się nam wysoki zapis ale ponoc
wygląda to jak góra stopniowo rośnie osiąga punkt najwyższy a potem stopniowo opada hmmm
tyle sie dowiedziałam, ten dolny wykres to skurcze macicy !!!

Akceleracja - przyspieszenie akcji serca płodu mniej więcej o 15 ud/min trwające ok. 10 s i zwykle związane z ruchami płodu. Akceleracje są wyrazem aktywności płodu i świadczą o jego dobrym zdrowiu.

Karolla czy ktoś oglądał Twój zapis i czy zwrócił uwagę na częstość podstawową? 164 ud/min to troszke za dużo. Tachykardia jest stwierdzana powyżej 150 ud/min a w Polsce powyżej 160 ud/min.

http://www.neoventa.se/Documents/1_CLD300201_48R1A.pdf

Do góry