reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Dziewczyny, powiedzcie mi, Wy wszystkie mialyscie badanie KTG, bo ja nie mialam i sie troche denerwuje. A bylam wczoraj u lekarza, wg niego wszystko jest ok, szyjka praktycznie zerowa, rozwarcie na 1 palec. Maly ulozony dobrze. Tylko jedno mnie zaniepokoilo. Czy podczas badania moj kochany doktorek mogl mi cosik "uszkodzic", chodzi mi o to, czy mogl w jakis sposob przyspieszyc wypadniecie czopa? Bo po powrocie do domu zauwazylam niewielkie ilosci sluzu z delikatna krwia...i tak jest do dzisiaj...caly czas, fakt, ze bardzo delikatnie, ale jednak, leci ze mnie rozowawa maz? Co robic? Dzwonic do niego, jechac, czy czekac? Dodam, ze uczucie w brzuszku jak przy miesiaczce...denerwuje sie jak cholera....

reklama
ja mam teraz w poniedzialki i w czwartki ciekawe czemu tak czesto jak doktorek stwierdzil, ze wszystko jest pozamykane i dobrze i tylko troche jeszcze czekac

No co Ty, nie zartuj!!!!! To czop nie moze wyleciec nawet kilka dni przed porodem????? Przeciez wczoraj o 17 mialam rozwarcie na 1 palec........o matko kochana.......myslisz ze to juz???????? MATKO KOCHANA!!!!!

jasne Asia, ale nie panikuj!!! bardzo mozliwe że badanie gina akurat się zbiegło z wypadaniem czopa, ale mogło być też tak że szyjka dopiero po badaniu zareagowała. Spokojnie zadzwoń i zapytaj się co i jak. Jak Ci dopiero wody odejdą to bezwzględnie jedziesz na porodówkę!!!

...aaalleeeeee nie mam skurczy ani nic....tylko takie uczucie troche jak przy okresiku....widzicie, juz panikuje....cholera, myslalam, ze ten czop to jakos konkretnie wyleci, a u mnie takie niewielkie ilosci sluzu...tylko ten rozowy kolor mnie niepokoi....

Asia daj nam znać koniecznie co i jak !! Ten czop to ponoć właśnie moze etapami wychodzić!!
misia_q pisze:
Mika_27 pisze:
Akceleracja - przyspieszenie akcji serca płodu mniej więcej o 15 ud/min trwające ok. 10 s i zwykle związane z ruchami płodu. Akceleracje są wyrazem aktywności płodu i świadczą o jego dobrym zdrowiu.

Karolla czy ktoś oglądał Twój zapis i czy zwrócił uwagę na częstość podstawową? 164 ud/min to troszke za dużo. Tachykardia jest stwierdzana powyżej 150 ud/min a w Polsce powyżej 160 ud/min.

http://www.neoventa.se/Documents/1_CLD300201_48R1A.pdf
Misia każdy zapis ogląda moja ginka i zawsze patrzy na akceleracje bo te są dla niej przy małowodziu najważniejsze ponoć,
a dziewczynki mają wyższe tetno niż chłopcy dlatego mała moja moze miec 164 ;)

No Asia kto wie, może to już lada chwila. Pamietam takiego gina ze szpitala (ordynator zresztą), który jak zbadał 4 dziewczyny to każdą potem brzunio bolał (mnie też) a jedna jeszcze tego samego dnia poszła rodzić, chociaż on jej nie wróżył szybkiego porodu. Więc może ten twój też ma takie "złote" ręce.

reklama
dziewczyny tak mi nagle spuchly nogi i palce u rak , ze nawet butow juz nie zapne

z mauricem tak nie mialam

jak nacisne w okolicach kostek u stop (ktorych nie widac , bo nogi takie spuchniete) to normalnie skora nie wraca do swojego normalnego stanu tylko jest taki dol to jest normalne? albo jak moge sie tego pozbyc

pomocy

Do góry