reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Ja w prawdzie dzisiaj byłam w szpitalu znowu na tym KTG bo okazało sie że miejsce na patologii ma byc jutro
zapis był dziś bardzo ładny tylko wykazało 4 duze skórcze hmm a ja nic nie czułam jakas dziwna jestem i spytałam ginki
czy skoro zapis jest ok to moze odpuścimy tą patologię wiec ta mi mówi ze wtedy musiałabym codziennie byc w szpitalu na zapisie,
po czym poprosiłam ja by mnie zbadała bo przez weekend czułam mega ból w pochwie, jakby szyjka mi sie skracała i do tego
nieprzyzjemne pieczenie i parcie główką na szyjke wiec ginka zajrzała co i jak i okazało sie że w ciagu tyg moja szyjka zanikła
w zeszły poniedz na wizycie była w miare długa a teraz jej praktycznie nie ma a rozwarcie nadal na 1,5 palca, ginka powiedziała że
wszystko już do porodu przyszykowane mam, i że jutro mam zadzwonic co z miejscem w szpitalu jeśłi bedzie to od środy mam badania
KTG i USG i moze byc tak że wrócę z Olcią do domu, nawet mi zapoawiedziała ze gdyby cos sie w nocy działo, bóle jak na okres mam dzwonić
na komórkę bo to teraz kwestia czasu u mnie !! Nawet sie ucieszyłam a jednocześnie przestraszyłam że tak szybko!!
Kurcze wiec może z moich 18 dni zrobić się 5-6 ;D zobaczymy co bedzie dalej !!

reklama
Na badania i tak mam sie zglosic, wiec pewnie do czwartku bede na patologii jeśłi do tego czasu nie bedzie akcji porodowej tp wyjde do domu
gdyby coś sie działo nie tak z mała to akcja ma być wywoływana ginka mówiła że na jej oko to już sama ze szpitala nie wyjdę !!

:) no prosze, to juz kolejna lutowiczka lada dzien dolaczy do reszty bobasow!
ja jade jutro na wizyte do szpitala tez na patologie i dowiem sie kiedy mam sie stawic w szpitalu, bo z cukrzyca musze czekac na porod na oddziale... :)

Już mnie lekarz nastawiła żebym wzięła dobrą książke bo na patologii leżą różne przypadki, łatwiejsze i trudniejsze a mój szpital
ma 3 referencje czyli może przyjmowac najtrudniejsze przypadki wiec różnei to bywa ponoc lepiej nie słuchać co mówią niektóre
panny bo można sie nieźle schizowac ale Gosiaf my to raczej bedziemy leżały z dziewczynami które też sa na końcówce ciaży!

:) no mam nadzieje ze za dlugo tam nie polezymy ze wszysko pojdzie sprawnie i szybciutko, a dobra ksiazke tez spakuje :D ;)

Karolla, to jednak bardziej bezpieczne dla dzidzi jesli jestes w szpitalu pod 24h opieka. Wez jednak ze soba odtwarzacz mp3 albo discmana, bo lepiej nie sluchac tych wszystkich czarnych opowiesci!

No to widzę Karolla że u Ciebie się wszystko ku końcowi posuwa...

a u mnie jak zwykle wszystko ładnie pozamykane, ginka powiedziała że będę rodzić w terminie albo nawet tydzień po terminie i nie chce wyrokować że na 100% ale bardzo prawdopodobne, że będę miała cc. Powiedziała że mam całą ciążę "przed sobą" tzn że jestem dość wąska w bioderkach i cały brzuch jest poza miednicą... możliwe że jeszcze się rozejdę za dwa tygodnie... dużo też zależy od wielkości dzidziusia i jutro mam usg i ktg w szpitalu...

Gosiaf a kiedy ty się wybierasz do szpitala?

KURCZE już normalnie nie mogę mała dzisiaj akrobacje wyrabia, tak mi głową napiera, odpycha sie nóżkami i posuwa głowę do kanału rodnego
matko boska co za uczucie - dziwne bardzo !!! Misia ja tam sie wcale nie dziwie że możesz miec cc jestes szczuplutka i jeśłi masz możliwosc
popros lekarza lub położną by ci miednice zmierzyli cyrklem specjalnym od razu powinni ci powiedziec jak Twoje wymiary wpływaja na przebieg porodu
nas zmierzyli w szkole rodzenia i moja kumpela ma po kilka centymetrów za mało i tez ma wskazania do cc!! A te wymiary są zupełnie inne niź mierzone
centymetrem mierzy sie miednice w 3 punktach a potem jej głębokość i masz czarno na białym !

reklama
no właśnie jutro w szpitalu mi to pomierzą i skonfrontują z wielkością dziecka... ale podobno mogę się jeszcze dużo rozejść... no nic zobaczymy, co będzie to będzie ;) ja się nie boję :p

Karolla może Twoja córunia bierze sprawy w swoje ręce? co?

Do góry