reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

czkawke czuje po lewej stronie na dole nisko a kopniaki dzisiaj czuje na wysokosci pepka i wyzej nieco ...mam tez takie samo uczucie jak Kira przy schylaniu sie jakby cos mi blokowalo ....oglupiec mozna... a parcie na pecherz mialam tez mocny jak male bylo nozkami w dol.... teraz nie mam juz takiego parcia....

reklama
Myfcia, to moze sie obrocil Twoj Hubercik i nawet o tym nie wiesz??
Ja czkawke tez teraz czuje nisko... tak raczej po prawej.
A parcie mam teraz wieksze, bo mala od razu wlazla glowka bardzo nisko w kanal rodny i mam odczucia jak przy samej koncowce ;-)

no ja tez mam takie czasem uczucie jakby bardzo nisko mnie rozpieralo cos....mam nadzieje ze maluch juz lezy jak trzeba....
aaaaaaaaa i nad pepkiem mam tak twardawo....jejku zaluje ze usg szybko nie bedzie tak....ta niepewnosc ...... dzisiaj moze zrobie fote brzucha pozyczonym aparatem - jesli koles nie zapomni...moze po krztalcie cos wywnioskujecie...

U mnie jest podobnie jak u Karoli 7,wiec pewnie mala lezy w poprzek
Kira super ze Emilka wszystko dobrze,mam nadzieje ,ze bobaski lutowe
obroca sie jeszcze glowka w dol,maja jeszcze troche czasu. :)

Kira gratulacje - wreszcie Emilka zrobiła fikołak. Ja też przy obracaniu Paulinki czułam przez tydzień, szczególnie jak tylko usiadłam, jakby stado słoni mi biegało wewnątrz brzuszka.
No i muszę się pochwalić- bo to wręcz smieszne :D- druga ciąża, a ja dopiero niedawno sobie uświadomiłam, które sygnały mogą być czkawką dzidzi. Czuję je nisko po lewej stronie - równomierne delikatnie pukanie od środka.

Kira, dobrze ze corunia juz sie usadowila w brzuszku. Ja bardzo mocno czulam kopniaki i wiercenie jakies trzy dni, a dzis juz jest spokoj. Tylko delikatne ruchy. Wczoraj az nagrywalam dla meza na kamerke, bo tak mi brusio latal na prawo i lewo, ze szok. Gdyby nie filmik, to pewnie by nie uwierzyl, ze dzidzia tak potrafi rozrabiac. Teraz zastanawiam sie, ze moze moja dzidzia tez robila fikolka.

Myfcia usiądz sobie na krześle i poczekaj chwilkę jeśli bedziesz czuła kopniaki pod żeberkami z prawej lub lewej strony to znaczy
że synuś sie obrócił, ja nie moge 5 minut siedziec w takiej pozycji bo małej jest wtedy za ciasno i rozpycha sie nogami
dzisiaj siedziałam u fryzjera ponad 2 godz na fotelu i myślałam że mi dziurę zrobi pod prawym zebrem ale musiało jej byc niewygodnie ;)

Karolla a gdzie czujesz czkawke malej ? moje wlasnie teraz ma czkawke na dole po lewej stronie khmmm nie zle to po mojej zupie pomidorowej dziecko tak czka ;-)

Dziewczyny macie pozdrowienia od Czarnulki. Skurcze jej przeszły, ale strasznie źle sie czuje po tyhc lekach. No i nasz gin zmniejszyl jej z tego powodu dawkę. No, ale jak na razie nakaz leżenia.

reklama
Karola pozdrów ją od nas cieplutko niech dba o siebie bardzo !!!  :-* :-*

Myfcia czkawke czuje na dole poniżej pępka cały dół brzusia śmiesznie drga wtedy !!! I też raczej po lewej stronie
bo wiem dokładnie gdzie mała ma główke ostatnio na USG pytałam gin o to a po lewej ma brzusio który podczas czkawki
najbardziej dziecku drga!!

Do góry