reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Mika palących gości koniecznie wypedź na dwór. Niech sami sie trują a od ciebie i maluszka z daleka.

Basia pozazdrościć wyjazdu no i życzyć powrotu do dobrej formy.

reklama
A ja dzisiaj leżałam i siedziałam cały dzień. Po raz kolejny nie pojechałam do szkoły i w ogóle nic nie zrobiłam pożytecznego.
skurcze dosłownie co chwilę, nie pomogła nospa forte, dopiero po drugiej przeszło trochę. Do tego straszny ból krzyża. Ciężko się było nawet na drugi bok przekręcić. :( :( :(
Na całe szczęście teraz już dużo lepiej po kolejnej nospie. Ufff... Bo już się zaczęłam stresować.
Wy też, dziewczyny odpoczywajcie, leżcie i nie dawajcie się zaganiać do jakiejkolwiek roboty.

wyniki odebrałam toxoplazmozy nie mam, zoltaczki tez :-) hemoglobinka 13,2 spadla o 3 :-( plytek 219 spadlo z 249 :-( ale nadal w normie...a jak u Was z krzepliwoscia ile plytek macie? PLT chyba sie oznacza....
buziaki

EEEE, no to super Myfka bardzo ładne wyniki, chciałabym mieć Twoją hemoglobinę... :D

PLT (trombocyty) czyli płytki krwi u mnie 211 :D (norma 150-390)

Misia hemoglobina super sama nie wiem skad.... moze od tego ze kwas foliowy wcinam dwa razy dziennie a on ma duzy wplyw i na to noi khmmm podajadam kaszke nestle z zelazem ;-), kurde siniaka mam po pobraniu pierwszy raz cos takiego :-(
:-*

No i jesteśmy po wizycie u Pani doktor na początek dobre wiadomości
moja Olcia waży 2300 gram ;D ładna z niej dziewuszka, pepowinki nie ma wokół
szyjki obwiązanej główka ładnie w dół ułożona, wszystko pięknie
BPD 8.48CM
HC 30.63 CM
AC 30.37 CM
FL 6.51
FTA 67.53 CM.KW

Termin według wielkości 24 styczeń ale może byc luty tylko dzidzia bedzie duża ;)

no a teraz moje wyniki które dzisiaj odebrałam
morfologia super ale... mocz
dużo białek - 7mg
ponadto mam erytrocyty i limfocyty w moczu
wiec jutro musze jechac na posiew moczu , nerki nie bolą
wiec jest przypuszczenie że to od infekcji bakteryjnej w pochwie
mam wymaz zrobiony i bedzie porównanie z moczem jeśli to samo
to znaczy że troszke sluzu dostało sie do moczu i stąd te złe wyniki
jeśłi nie to bedzie ponoć leczenie antybiotykami :( buuuu..

aha no i szyjka sie skróciła ponoć, mam brac no spe 3 razy dziennie po 1 tabl
następna wizyta 2 stycznia, no i z wynikami wymazów musze sie kontaktowac z doktor
co do dalszego leczenia ale najważniejsze ze z mała jest ok!

no to super Karolla :-) ładna dziewczynka....moj pewnie tez juz ponad 2 kiloski wazy, a czerwone krwinki jesli nie jest ich duzo do 5 w polu widzenia to ok, a bialych krwinek chyba cos do 3 w polu widzenia....
ja sie w normie mieszcze ale zobaczymy co 2 stycznia powie lekarz

No właśnie krwinkami lekarz sie nie martwi ale tym białkiem w moczu bo jest go za dużo :( ale co tam
najważniejsze że mała zdrowa a moze to fałszywy alarm jak zrobie te wymazy to sie okarze co i jak ;)

Karolla piękny wielgasek z tej twojej Olci. A moczem sie na razie nie przejmuj - zrobisz posiew i pewnie będzie oki. No i witaj w gronie zanospionych ;)

reklama
Karolla gratuluję dodrodnego bobaska- aż miło pomysleć że te dzidziusie są już takie duże.
A z posiewem moczu nie zwlekaj, zrób go jak najszybciej, bo bakterie w moczu wzmagają czynność skurczową macicy. Ja pierwsze dziecko prawdopodobnie urodziłam wcześniej- m.in. dlatego, że miałam bakterie w moczu. A ostatni na wizycie, gdy gin dawała mi furagin (ja się zapytałam czy to bezpieczne, bo ostatnio brałam furagin i urodziłam) to mi odpowiedział, że gdybym nie wyleczyła infekcji to urodziłabym jeszcze wcześniej.
Nie chcę broń boshe straszyć, ale uczulić żeby szybciutko zrobić badania (bo na nie troszkę się czeka).

Do góry