reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

Odnośnie szyjki przepuszczającej palec : moja też przepuszcza, i to od 22 tygodnia. Oznacza to ni mniej nie więcej, tylko, że w wejście do szyjki można wstawić opuszek palca. Małe rozwarcie. Moje się nie powiększyło, a że dodatkowo szyjka jest bardzo miękka i dosyć krótka, to poród ma się składać z kilku skurczów, i plum... :laugh: Żebym tylko z 4 piętra zdążyła zejść... :)

reklama
hmmmmm...... A ja mam od kilku dni bóle takie jak na okres, dziaij brzuch mam twardy raz po raz - nie jest to mega regularnie ale rano (wstałam ok 10.30 ;) ) miałam 3 w ciagu godziny.Wzięłam no spe i wydaje sie, że przeszło.Na dodatek ciągną jajniki i stałe uczucie ścierpnętego brzucha... Plamienia żadnego nie mam, tylko kręgosłup trochę boli.Bejbisia nad wyraz  spokojna. Co o tym myslicie? norma czy fołn do gina?

Antares jesli rzeczywiscie cos cie niepokoi to może lepiej to sprawdzić kurcze jesteśmy już przy mecie i lepiej aby sie
upewnić ze wszystko ok!
Ja wczoraj robiłam zakupy - prezenty świąteczne po 3 godz chodzenia po galerii handlowej czułam że mój brzusio
robi sie tak twardy że mi utrudnia chodzenie wiec od razu odpuściłam sobie dalsze zakupy .. na szczescie prawie wszystko
kupione ;)

Macie racje. meta coraz bliżej.Poleże trochę i odpocznę.Moze to ma związek z przeziębieniem z którym się męcze od kilku dni.Zobaczę co sie wydarzy w ciagu kilku godzin.Jezli nic sie nie zmieni kolne do gina.

Antatres ja mam ciągle to samo dużo wypoczywaj - najlepiej leż i się nie denerwuj niczym a do gina zawsze możesz zadzwonić lepiej mieć to pod kontrolą - koniecznie dużo leż i łykaj nospę lub galospę ja wxinam co 6 godzin!!!!!

Oj Antares odpoczywaj. Bo te bóle jak przy @ to chyba za dobre nie są. mnie też ostatnio męczą. No, ale zostało już niewiele czasu. Tylko ten grudzień przytrzymac, a potem to już szybciutko. :laugh:

Dzięki Dziewczyny :) własnie przerwałam na chwilę leżakowanie - wzięłam no spe i sie uspokoiło.Przynajmniej wydaje sie, ze jest spokojniej.Dzidziusia sie rozbrykala, więc sie cieszę, bo już zaczynałam sie martwić jak tak cichutko siedziała.
Przejdziemy sie z moim Tygryskiem na spacerek - chociaż zaczerpnąć świeżego powietrza, a potem z powrotem do wyrka :)

Ścsikam Was Kochane Lutowe Mamuski :)

reklama
Do góry