reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina.

nie wiem czy dam rade trzymac sie tego zakazu,wczoraj bylam u gin i wg usg dzidzia jest starsza o 3 tygodnie niz wychodzi z obliczen miesiaczki i brzuszek i glowka i waga:1800g (a pani sie dziwi ze mamusia tak przytyla:))to bobo taki wielki) wiec albo szybciej urodze albo jak bedzie tak dalej roslo MALENSTWO to bede miala niezly porod, uffffa moze i na swieta wyladuje w szpitalu jak mnie dzidzia zaskoczy,hihi
czy u Was tez wg usg zmienia sie tak termin??

reklama
Kacha wooooooooooow 1800 niezły wynik hiih ;-) gratulacje. ja mojego Misia zobaczę 24 listopada. Nie mogę się doczekać!!!!!!! ;D

Misiu ciesze się, że wszystko dobrze.
Klara trzymaj się.
Ja tez odpoczywam. Wczoraj o 8 już w łóżeczku, obejrzalam jakis glupowaty film - ale tego mi trzeba bylo. No i wreszcie po 2 godzinach brzusio mieciutki a dzidzia zaczęła kopać. :) Już mi lepiej.

Kacha jakies wielkoluda masz w środeczku. ;)

Kacha, gratuluje olbrzynka!!!!! Niezly wynik. No i dalam dyspense kilku lutowka, z poczatkowymi terminami.... no i z takim gigancikiem ewentualne tez :-) Maja sie rodzic duze i o czasie :-)

:( :( :( Witajcie Kochane kobietki  już zdaję relację co się u mnie dzieje . Więc tak normalnie miałam twardnienie brzuszka 3 razy na dzień aż tu od niedzieli równo co godzinę. Myślałam że to już koniec ale w poniedziałek trochę odpuściło już się ucieszyłam a tu we wtorek znów od rana to samo zadzwoniłam do ginki i kazała natychmiast przyjechać badanie miałam tylko do pochwowe i sprawdziła serduszko maleństwa a i zabroniła UsG 3 D które miałam na 28 listopada . Dostałam znów zastrzyki i max dawkę fenoterolu . Dziś jest już lepiej ale jak to nie zmniejszy tych twardnień to już teraz się nie wywinę od szpitala. Po pytaniu to jaki ma być ten brzuch usłyszałam że jak gąbka a nie jak kamień.  

Misia wlaśnie przeczytalam  co przeżylaś dobrze że to już przeszlość i że wszystko jest dobrze. Ja też na tą chwilę mam wszystko ladnie zamknięte i to jest najważniejsze. :)

Kurcze, to ja juz nic nie rozumiem ;-(
Brzuszek tez mi ciagle twardnieje (klikanascie razy w ciagu dnia.... najbardziej w nocy, taz, ze mnie to budzi), a dwoch niezaleznych ginow nie widzi w tym problemu..... Nic juz nie wiem

Klara dbaj o siebie. No i zycze gąbeczki.

Kira pamietam, że jak bylam z Matim w ciąży i powiedziałam ginowi o twardnieniu brzunia to mówil, że OK bo to macica sie przygotowuje, więc sie nie martwić. Ale teraz jak powiedziałam mojemu ginowi (a to już jest inny) to mine mial nie za ciekawą. Ale prawda jest taka, że teraz mo duuużo bardziej twardnieje do tego stopnia, że to mnei dosyc boli. Wtedy tak nie było. Więc może zależy od stopnia twardnienia i częstotliwości.

Karola, kiedy mnie to wlasnie boli ;-( W krzyzu (tak jak podczas okresu, tylko mocniej), w dole brzucha i nawet czasami skora na brzuchu, bo jak twardnieje, to bardzo dzienie sie uwypukla. Staje doslownie pionowo i robi sie jak kamien.
Ide we wtorek na USG :)-) !!!!!!), to moze przy okazji dowiem sie czegos nowego, bo powiem szczerze, ze czytajac Klare, czy przejscia Rybki, to nie wydajke mi sie, ze powinnam tak to bagatelizowac, jak sugeruje gin...

reklama
Kira to uważaj. Mi gin kazal nospe lykać 2x1. Wiem ,że Antares też, tylko 3x1. Mnie jak boli to raczej caly brzunio. A takie "okresowe" bóle tylko czasami. Ale tych to sie boję najbardziej, bo tak mnie bolało na początku porodu.

Do góry