reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina.

Byłam dzisiaj u lekarza na nagłej konsultacji. Ni z tego ni z owego zaczęłam krwawić. Potem straciłam przytomnośc. Przed chwilą wróciłam dopiero ze szpitala. Zrobili mi wszystkie badania, na razie się wstrzymują z USG, potem dopiero 8 mi wszystko powiedzą. Byłam więc u gina, aby sprawdzić czy wszystko ok. I się okazało, że moje dziecko jest dużo, dużo młodsze. Mam termin bodajże na 8 llutego. Więc troszkę źle mi to wyliczył na pierwszej wizycie.

Jeśli ktoś ma ochotę poklikać, ale jestem bardzo rzadko - 8543258 GG

reklama
AAAAAAAAAAAA DZIEWCZYNY!!!
Słuchajcie, cud się stał!!! Moja fasolinka ruszyła z kopyta! W ciągu tygodnia urosła bardzo mocno! Dzisiaj widziałam kruszynkę na USG i jest jeszcze mala ale ma jakieś 6-7 tygodni, więc już coś mozna zobaczyć:
http://solkan.zalesie.eu.org/pliki/misia/bejbi2.jpg
W ciągu tego tygodnia miałam dużo stresu, nie tylko martwiłam się tym co będzie z moją kruszynką, ale też nową sytuacją na praktykach, wiecie stres i trema razem wzięte, do tego byłam wykończona fizycznie przez codzienne mdłości i wymioty więc w ogóle nie jadłam sniadań. No i do tego doszło plamienie, które o dziwo ustąpiło w weekend i dzisiaj kiedy zostałam w domku, czyli wszystko wynikało ze stresu. Moja doktor powiedziała mi, że nie ma nic gorszego dla dziecka niż znerwicowana matka. Dostałam zwolnienie lekarskie na odstresowanie się i mam łykać duphaston raz dziennie, tak zapobiegawczo + kwas foliowy a za dwa tygodnie do kontroli. Kurczę, odzyskałam nadzieję!

Izzabela trzymaj się kochana! Będzie dobrze, widzisz, u mnie też się okazało że fasolka dużo młodsza :) Trzymam kciuki!

Izzabelka 3 maj sie i wracaj do zdrowka  :)

Ja bylam dzis na mojej pierwszej powaznej wizycie, bo tydzien temu to bylo wstepnie i bez badan, tylko rozmowa(ktora i tak bardzo mnie uspokoila) a dzis rewelacja, gin potweirdzil istnienie 7 mm fasolki !!! wszystko OK mam brac dalej witaminki i luteine tak pro forma. Na 19 lipca wybieram sie ponownie do niego. Dzis bylismy razem w gabinecie i razem ogladalismy nasza dzidzisie. Mezulo bardzo wzruszony byl  ;) SUPER  SIE  CZUJE  I  DOSLOWNIE  FRUWAM  ZE  SZCZESCIA  ;D
Jak to cudownie dac dziecko ukochanemu mezczyznie  ::)

Ja dzisiaj lepiej. Jak nie zacznie padać, albo nie będzie jakiegoś wielkiego upału to możliwe, że przetrwam!

Ósmego idę na usg. To już za dziewięć dni! Nie mogę się doczekać... chcialabym już zobaczyć malutkie serduszko...

Izzabelo zobaczysz zobaczysz i sie wzruszysz, a potem nam opowiesz :) ... widze ze mamy ten sam termin ;)

MoniQa racja racja, mamy ten sam termin ;D Ciekawe której dzidzi się bardziej pospieszy ;D

Zrobiłam sobie własnie sałatkę witaminową wg. twojego przepisu i srtrrrasznie ona dobra. A ktoś próbował moich wymysłów kulinarnych?

ciekawe ciekawe ktora z nas szybciej urodzi , ja tez mam ten termin co Wy kobitki :-) Izabello bedzie dobrze...nie forsuj sie na basenie

Dziewczynki no ciekawe, która otworzy luty 2006 r. ;D Ja mam termin wg lekarza na 11 lutego, wiec pewnie nie będę jako pierwsza, no chociaż nigdy niewiadomo :D :D

Izzabelo ciesze sie ze Ci smakowalo :) ..ja zrobilam sobie podobna salatke do tej co podawalas z jajkiem ...dodalam oliwki czarne bo je uwielbiam  ;D

Zobaczymy ktorej malenstwo pierwsze bedzie chcialo wydac glosny okrzyk .... :)

reklama
Myfa- planuję odwołać sobotnią wizytę na basenie i zamiast tego sobie spokojnie poleżeć w łóżeczku czy przed telewizorkiem. Wolę się nie przeforsować, żeby znów nie stracić dzidziaczka. ale ósmy tydzień to już chyba za późno na poronienie, czyż nie?

Aha. Moje dziecię będzie Wodniczkiem :)

Do góry