reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
........... Chyba faktycznie powyżej 14-tygodnia. To badanie powinno się wykonać do 14- tego, czyli do 13+6 (wg OM) i wynik badania nie powinien przekroczyć 2,5. Według mnie Twój wynik jest jak najbardziej OK :-). Ja miałam to badanie wykonanie w 13+6 wg OM i NT mojego maleństwa wyniosło 2,0.

O kurcze, a ja dzisiaj mialam USG w szpitalu (przez brzuch) i wyszlo, ze dzidzia ma CRL 7.96cm, czyli 14w0d, na jutro mam zaplanowane UGS genetyczne.
Myslicie, ze ten jeden dzien roznicy bedzie ok?

Ogolnie dzidzia szybko rosnie i co wizyta to inny termin porodu, wiec sama nie wiem jak to jest z tymi tygodniami :eek:

Ostatnia edycja:
veritaserum71 ja też mam dwa terminy 21.07 i 26.07 pierwsze na podstawie usg genetycznego drugie na podstawie zwykłego wywiadu lekarskiego.Pewnie gdybym poszła do trzeciego lekarza podałby jeszcze inny termin :tak:Ja już się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć:-)
Dziewczynki jeśli możecie to rozszyfrujcie mi te skróty : Dgn.Grav. 12,4hbd(OM) 12,6hbd(USG) podejrzewam,że to jest wiek ciąży w/g usg i w/g ostatniej miesiączki ale chce się upewnić

veritaserum71 ja też mam dwa terminy 21.07 i 26.07 pierwsze na podstawie usg genetycznego drugie na podstawie zwykłego wywiadu lekarskiego.Pewnie gdybym poszła do trzeciego lekarza podałby jeszcze inny termin :tak:Ja już się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć:-)

Tylko, ze ja sie obawiam, ze termin, ktory podaje USG jest bardziej (glupio napisze) prawdziwszy :zawstydzona/y: A z tego wynikalo by, iz na jutrzejsze USG genetyczne jest o 2 dni za pozno :-(

A moze to nie wazne, bo kazde dziecko rosnie inaczej i moj babel rosnie szybciej, dlatego termin coraz to blizszy? :eek: I tak naprawde jestem 13w5d w ciazy (tak jak powinnam)?
Czyli wypadalo by ze jutrzejsze USG genetyczne bedzie w osatniej chwili :confused:

reklama
Dzięki dziewczyny:-)veritaserum nic się nie martw nie jest za późno przecież tak naprawdę nie wyliczy się tego co do sekundy

Ostatnia edycja:
Do góry