moja lekarka a propos badań genetycznych i prenatalnych (usg, PAPPA i amniopunkcja) powiedziała mi, ze trzeba sobie przed nimi odpowiedzieć na pytanie co zrobimy jeżeli sie okaże że coś jest nie tak, czy to coś zmieni. pytanie, które trzeba sobie postawic przed tymi badaniami: to co zrobimy z wiedzą??
reklama
Hej mamusie Wasze kciuki podziałały
U mnie dzisiejsza wizyta wypadła super - dzidziuś ma się bardzo dobrze, od poprzedniego usg (z 8 stycznia) urósł z 5,32 do 5,97 , NT - 1,3 niestety nie dostałam fotki ale trudno mam sprzed tygodnia (wrzuciłam ją w mój album w profilu) - najważniejsze, że maluch dobrze się rozwija i lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń.
Poza tym morfologia i badanie moczu tez w normie, więc jestem cała szczęśliwa dzisiaj
Oczywiście GRATULUJĘ wszystkim ciężarówkom udanych wizyt.
gustlicek zrób sobie test PAPPA jak Ci radzi kasiakom dla własnego spokoju - ale bądź dobrej mysli, bo ten wynik 2,5 jest w normie (z tego co czytałam w przypadku dzieci, które urodziły się z ZD ten wynik w 12-13 tyg. ciąży był znacznie wyższy - powyżej 4
Trzymaj się!
Magduska ogromny ten Twój dzidziuś 116 mm - piękny wynik
U mnie dzisiejsza wizyta wypadła super - dzidziuś ma się bardzo dobrze, od poprzedniego usg (z 8 stycznia) urósł z 5,32 do 5,97 , NT - 1,3 niestety nie dostałam fotki ale trudno mam sprzed tygodnia (wrzuciłam ją w mój album w profilu) - najważniejsze, że maluch dobrze się rozwija i lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń.
Poza tym morfologia i badanie moczu tez w normie, więc jestem cała szczęśliwa dzisiaj
Oczywiście GRATULUJĘ wszystkim ciężarówkom udanych wizyt.
gustlicek zrób sobie test PAPPA jak Ci radzi kasiakom dla własnego spokoju - ale bądź dobrej mysli, bo ten wynik 2,5 jest w normie (z tego co czytałam w przypadku dzieci, które urodziły się z ZD ten wynik w 12-13 tyg. ciąży był znacznie wyższy - powyżej 4
Trzymaj się!
Magduska ogromny ten Twój dzidziuś 116 mm - piękny wynik
AsiaJan86
Lipcowe mamy'09
Gustlicku nie martw się na zapas. Zawsze jest jakiś przedział. Skoro Ty się w nim mieścisz to moim zdaniem nie masz powodów do obaw. Wiem, że łatwo jest pisać a trudniej samemu być w takiej sytuacji. Więc jeśli możesz to zrób te dodatkowe badania to ciężar Ci spadnie z serca.
Dziewczyny gratuluję takich okazałych byczków i byczek, żeby nie było:-):-):-):-):-)
Dziewczyny gratuluję takich okazałych byczków i byczek, żeby nie było:-):-):-):-):-)
...masz rację...nie myślałam w ten sposób...bo odpowiedź chyba jest jasna....bynajmniej dla mnie JEST....moja lekarka a propos badań genetycznych i prenatalnych (usg, PAPPA i amniopunkcja) powiedziała mi, ze trzeba sobie przed nimi odpowiedzieć na pytanie co zrobimy jeżeli sie okaże że coś jest nie tak, czy to coś zmieni. pytanie, które trzeba sobie postawic przed tymi badaniami: to co zrobimy z wiedzą??
Agorana dobrze, że się odezwałaś bo tylko Twojego posta mi tu jeszcze brakowało dzisiejszego dnia.
...a jak mi Was brakowało przez cały długi dzień
nikolleczka
Lipcowe mamy'09
Gustlicek jezeli masz jakie kolwiek watpliwosci mozesz zawsze sie skonsultowac z innym lekarzem, bo dobrze wiesz ze w ciazy nie nalezy sie denerwowac a to spokoju Ci nie daje, zrob tez badanie tak jak dziewczyny radzą. jak poczytalam to raczej jest wszystko w normie wiec moze niepotrzebnie tyle stresu. Pozdrawiam
reklama
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
Magduska
super masz dużego dzieciaczka:-):-)
Gustlicek
wynik jest w normie i chyba nie powinnaś się martwić, zwłaszcza że piszesz że to jest 12 tydzień od zapłodnienia czyli licząc od OM to już 14 więc górna granica może być, jeśli chcesz to zrób dodatkowe badanie ale przede wszystkim spokój jest najwazniejszy
Agorana
Olcia
wam również gratuluję dużych dzieci:-)
Kasiakom
no dokładnie, trzeba odpowiedziec sobie po co nam ta wiedza.... dla mnie odpowiedź też jest jasna i oczywista
super masz dużego dzieciaczka:-):-)
Gustlicek
wynik jest w normie i chyba nie powinnaś się martwić, zwłaszcza że piszesz że to jest 12 tydzień od zapłodnienia czyli licząc od OM to już 14 więc górna granica może być, jeśli chcesz to zrób dodatkowe badanie ale przede wszystkim spokój jest najwazniejszy
Agorana
Olcia
wam również gratuluję dużych dzieci:-)
Kasiakom
no dokładnie, trzeba odpowiedziec sobie po co nam ta wiedza.... dla mnie odpowiedź też jest jasna i oczywista