reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Witam,
my wczoraj byliśmy na usg , maluszek ma 67 mm, NT - 1,4 mm. Zasłaniał się rączkami. Ale co najlepsze Pan Doktor powiedział, że "to" co dynda między nogami to na 80-90%, no wiecie co...:-) Więc raczej na pewno będzie chłopak! A jak już "to" zobaczyliśmy, to pięknie pozował to zdjęć z profilu. Mały model.
Uśmiech mi nie schodził z twarzy cały wieczór.

dziewczynki grauluje owocnych wizytacji. same dobre wiesci, i dobrze oby tak bylo zawsze. jakos od poczatku wydawalo mi sie ze szczesliwy ten watek bedzie.
i kilka z nas zna juz plec, gratuluje i tez bym juz chciala wiedziec... a wizyta dopiero 27 stycznia. ach

...oj dziewczynki...ależ Wy jesteście pozytywnie nastawione do wszystkiego...aż mi się udzieliło....wieczorkiem poukładałam sobie wszystko w główce...mam wspaniałego Bartusia...w drodze na 60% Adusia...czego pragnąć więcej...niejedna z Was powie:"zdrówka dla maluchów"...pewnie każdy tego chce...ale jak urodzi się chore...cóż z tego...będzie i tak najukochańszym Słońcem...darem...więc już się nie martwię...nie myślę negatywnie, bo to nic nie zmieni...:-)

Załączniki

• Obraz 289.jpg
    Obraz 289.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 66
  • Obraz 290.jpg
    Obraz 290.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 73
kasiakom - mój lekarz to samo powiedział
Jeśli ktoś pamięta moje pytanie o przezierność karkową - to już wiem czego lekarz mi tego nie zrobił - po prostu on kieruje na to badanie, bo nie ma takiego sprzętu w gabinecie, gdzie prywatnie przyjmuje. Nie wiem czy dobrze robię, ale bez jego wiedzy umówiłam się na to badanie do innego lekarza. Najśmieszniejsze to to, że wizytę u mojego lekarza mam tego samego dnia tyle, że godzinę póżniej.

Gustlicek - ja chcialam Ci właśnie napisać to samo co robaczek_25. Piszesz, ze wykonałaś to badanie w 12+4 od zapłodnienia, a jaki byłby to termin wg OM? Chyba faktycznie powyżej 14-tygodnia. To badanie powinno się wykonać do 14- tego, czyli do 13+6 (wg OM) i wynik badania nie powinien przekroczyć 2,5. Według mnie Twój wynik jest jak najbardziej OK :-). Ja miałam to badanie wykonanie w 13+6 wg OM i NT mojego maleństwa wyniosło 2,0.

olcia2009 - fajny maluszek, gratuluję :-)

Magduska - tez uważam, ze to niesamowite w jak szybkim tempie rosną nasze maleństwa :-). Twoje ma już powyżej 11cm... a jeszcze doliczyć długość nóżek... :-) :-) :-). SUPER !!!

goteczka -
bardzo się cieszę, ze z Twoją dzidzią wszystko OK :-). Mam nadzieję, ze i Twoje żelazo się wyreguluje. A powiedz mi, tylko raz robiłaś to badanie? Czy powtórzyłaś i tez wyszło 11? Może po prostu badanie wykonano błędnie, albo ktoś się pomylił wypisując wyniki?

oli09 - ja bym mogła słuchać bicia tego malutkiego serduszka codziennie :-)

:-)Czesc Dziewczyny.
Jestem tu nowa wiec mam ogrom pytan i niewiadomych.:sorry2:
Napiszcie mi jak jest na pierwszej wizycie u ginekologa? Mam zamiar isc w przyszlym tyg potwierdzic ciąze o ktorej dowiedzialam sie w poniedzialek i bardzo sie ciesze :-), ale do konca to do mniejeszcze nie dotarlo:confused:
Czy na pierwszej wizycie bedzie juz USG? o co powinnam zapytac? itp. Czy moge juz zazywac kwas filiowy, bez rozmowy z ginekologiem?
Wogole jak czytam u Was o tych wszystkich "parametrach" to jestem przerazona,bo nic z tego nie wiem :(

Ostatnia edycja:
gabis na pierwszej wizycie lekarz zrobi usg jeśli ma aparaturę w gabinecie. Jeśli masz termin na lipiec to cię szybciutko skieruje na pierwsze "poważne " usg, które należy wykonać około 12tygodnia ciąży. Zapytaj gogla o ciąże, napewno wyskoczy sporo ciekawych wiadomości :-)

mamusiaM jestem już zupełnie spokojna...skoro doktorka mówi, że wszystko ok to ok...ufam jej...jest najlepszą doktorką w mojej mieścinie...z Bartolinim miałam troszkę problemów i może stąd moje obawy,że coś może być nie tak z Adusią...

reklama
Do góry