reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

e-mamo ciesze się z dobrych wieści od Ciebie :) Zdrówko!

Orsiszkoda że wcześniej nie napisałaś tego posta, bo ja wczoraj miałam pobieraną krew do badania i do 10 bez śniadanka - mało mnie nie skręciło z głodu :)))

reklama
dziewczyny z tego co sie orientuje w kwestii terminów z USG to pierwsze, tak do 10 tyg., sa najbardziej wiarygodne i do poźniejszych juz sie takiej wagi nie powinno przywiazywać, bo każdy maluch indywidualnie rośnie i potem jakieś bzdury wychodza, bo oni okreslaja w usg wiek na podstawie rozmiaru dziecka

A ja dzisiaj bylam na usg i ... jakos nie jestem zadowolona. Plusem jest to, ze widzialam malucha :) Po raz pierwszy nie spal i bardzo byl ruchliwy - machal raczkami, kopal nozkami, raczkami lapal sie za nozki, przekrecal sie na plecki itd. SZOK!!!! Ale obraz byl taki niewyrazny :( Moze dlatego, ze to bylo usg przez brzuch (pierwszy raz) i fotki sa takie, ze na nich nic nie widac :( A moze po prostu mam gorszy dzien :(

Mnie ginka tez w sumie najbardziej wiarygodna datę liczy z OM i pierwszego usg. A że to różnica dosłownie jednego dnia to stwierdziła, że to żadna różnica.

Gratuluję wszytskim udanych wizyt:-):-):-)

Jak wiecie u mnie marnie z wizytami u lekarza ale wczoraj widziałam się z położną. Usg nie miałam ale przez taki aparat bardzo dobrze słyszałam bicie serduszka. Coś pięknego:tak::-)
Wyniki wszystkich badań w normie:tak:
Następna wizyta 25marca:szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na szczęście w międzyczasie będę miała dwa usg. Jedno w Polsce, jedno tytaj:sorry2:

sylwia mamy taka sama sytuacje. Ja tez wczoraj bylam u poloznej i sluchalam serducha przez to urzadzenie:) Ty pewnie juz mialas robione pierwsze usg a ja dopiero 26. i tez w miedzy czasie bede w Pl i na pewno sobie zrobie usg. Zawsze mozna pokombinowac choc wiem ze to troche nieladnie ale mozna powiedziec ze ma sie bole czy cos w tym stylu i mysle ze wtedy na 100% zrobia. Aha ja mam nastepna wizyte za 5 tygodni...

Odebrałam dzisiaj wyniki testu Papp-a.
Ryzyko biochemiczne + NT <1:10000
Trisomia 18 + NT <1: 10000
Ryzyko wieku 1: 838
Pod wynikami jest komentarz:
Wszystkie uzyskane wartości pozostają w zakresie ryzyka niskiego.
Bardzo się cieszę.

reklama
Do góry