reklama
dziewczyny z tego co sie orientuje w kwestii terminów z USG to pierwsze, tak do 10 tyg., sa najbardziej wiarygodne i do poźniejszych juz sie takiej wagi nie powinno przywiazywać, bo każdy maluch indywidualnie rośnie i potem jakieś bzdury wychodza, bo oni okreslaja w usg wiek na podstawie rozmiaru dziecka
matylda1405
Lipcowe mamy'09
A ja dzisiaj bylam na usg i ... jakos nie jestem zadowolona. Plusem jest to, ze widzialam malucha Po raz pierwszy nie spal i bardzo byl ruchliwy - machal raczkami, kopal nozkami, raczkami lapal sie za nozki, przekrecal sie na plecki itd. SZOK!!!! Ale obraz byl taki niewyrazny Moze dlatego, ze to bylo usg przez brzuch (pierwszy raz) i fotki sa takie, ze na nich nic nie widac A moze po prostu mam gorszy dzien
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Gratuluję wszytskim udanych wizyt:-):-):-)
Jak wiecie u mnie marnie z wizytami u lekarza ale wczoraj widziałam się z położną. Usg nie miałam ale przez taki aparat bardzo dobrze słyszałam bicie serduszka. Coś pięknego:-)
Wyniki wszystkich badań w normie
Następna wizyta 25marca
Na szczęście w międzyczasie będę miała dwa usg. Jedno w Polsce, jedno tytaj
Jak wiecie u mnie marnie z wizytami u lekarza ale wczoraj widziałam się z położną. Usg nie miałam ale przez taki aparat bardzo dobrze słyszałam bicie serduszka. Coś pięknego:-)
Wyniki wszystkich badań w normie
Następna wizyta 25marca
Na szczęście w międzyczasie będę miała dwa usg. Jedno w Polsce, jedno tytaj
sylwia mamy taka sama sytuacje. Ja tez wczoraj bylam u poloznej i sluchalam serducha przez to urzadzenie Ty pewnie juz mialas robione pierwsze usg a ja dopiero 26. i tez w miedzy czasie bede w Pl i na pewno sobie zrobie usg. Zawsze mozna pokombinowac choc wiem ze to troche nieladnie ale mozna powiedziec ze ma sie bole czy cos w tym stylu i mysle ze wtedy na 100% zrobia. Aha ja mam nastepna wizyte za 5 tygodni...
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
To smacznego, ja swoje 2 kiwi zjadlam pol godzinki temu A zagryzlam gruszka
to niemożliwe, ja też dorzuciłam do kiwi gruszkę
A teraz pękam:-):-)
Dziewczynki, super że maluszki zdrowo rosną!!! Boże jak cudnie czytać takie wieści Oby tak dalej !
Odebrałam dzisiaj wyniki testu Papp-a.
Ryzyko biochemiczne + NT <1:10000
Trisomia 18 + NT <1: 10000
Ryzyko wieku 1: 838
Pod wynikami jest komentarz:
Wszystkie uzyskane wartości pozostają w zakresie ryzyka niskiego.
Bardzo się cieszę.
Ryzyko biochemiczne + NT <1:10000
Trisomia 18 + NT <1: 10000
Ryzyko wieku 1: 838
Pod wynikami jest komentarz:
Wszystkie uzyskane wartości pozostają w zakresie ryzyka niskiego.
Bardzo się cieszę.
reklama