reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Ja jestem po tygodniowym pobycie w szpitalu gdzie miałam robione KTG 2 razy dziennie i tak jak napisałyście normalne tętno jest w granicach 110-160. Jak się dzidziuś wierci to zazwyczaj tętno mu się znacząco podnosi, nawet do 180. Jeśli to trwa chwilę tylko podczas jego ruchów to nie jest niepokojące.

U mnie od początku było ok.140.... potem zaczęło sie podnosić na 150. I w sumie ginka zawsze mówiła że jest idealnie... że może nawet do 170 dojść i tez będzie w porządku.

Mi tlumaczyli ze 120-170 jest w porzadku, ale liczy sie na jakim kawalku sie wykres rysuje, czyli jak jest caly czas w tym polu w okolicach 140 i okresowo skacze w dol i w gore to jest idealnie. Jak bylam w szpitalu z goraczka to maly mial caly czas 180-190 to wtedy skwitowali ze jak mi tak zle to i malemu niedobrze... A tak normalnie to jak mam glownie 130-140 to malusze sobie spi, jak 150-170 to sobie fika i wszystko jest ok jak laczy sie to z ruchami.

Ja też melduję się po dzisiejszym KTG. Wychodzą mi jakieś nieregularne skurcze (jeden dobił nawet do 80!), w sumie to czuję że coś się dzieje od wczorajszego wieczora ale to i tak najprawdopodobniej nic nie znaczy by dziś ginka mnie zbadała i w środku NIC się nie zmieniło od chyba 3-4 tygodni - szyjka nadal 2 cm i wszystko pozamykane.
Jutro kolejne KTG więc zobaczymy...
A, ja leżę pod aparatem 20 minut, wydaje mi się że 5 czy 10 minut to za mało żeby dobrze sprawdzić czynność skurczową, bo po w tak krótkim czasie nie da się stwierdzić czy to są skurcze regularne czy takie "wyskoki" jak u mnie

ANTKOWA no nie jeszczew dwupaczku;-) Ja jak jutro zdaze po USG to tez bede na KTG tym razem juz w szpitalu na Inflanckiej. Moze sie zobaczymy?? :-D

Antkowa u mnie sytuacja dokładnie taka sama jak u ciebie i termin też mamy ten sam (prawie) Wszystko pozamykane i rozwarcie od 3 tyg na 1,5 cm

hej dziewczyny zycze wam szczesliwego rozwiozania,ja juz jestem po Oliverek urodzil sie 6-LIPCA wazyl 3650,57 dl,,pozdrawiam

reklama
Do góry