reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Ja już po ktg wyszło ok.wypytałam lekarza i położna jak to jest u mnie w szpitalu z tymi dużymi płodami i wyszło że po prostu moja ginka to panikara.tak wiec do szpitala sie na razie nie wybiaram,nastepne ktg.za tydzien,jesli oczywiscie wcześniej nie urodze.lekarz stwierdził ze 4100 to nie tak znów dużo i że w tym tyg urodziła jedna pani 5100 sn.
effita waga cesarkowa jest przeważnie od 4500g,ale to zależy od szpitala ,w moim wychodzi na to ze trzeba miec wiecej,mi też podobnie jak tobie nie usmiecha sie poród dużego bobo ale cesarki też bym nie chciała,zależy też jaka masz budowe ciała bo na to też patrza,ja jestem wysoka i budowe też mam dosyc tak wiec nie bedzie dla mnie raczej taryf ulgowych.Niech sie dzieje co chce aby synkowi to wyszło na dobre,da sie rade jego zdrówko najważniejsze a ja jakoś dojde do siebie:tak:

reklama
effita - Beacia chyba już udzieliła wystarczającej odpowiedzi. Waga 3100 to jest normalna waga.... Wszystko co powyżej 4500g może być uznawane do CC.

A mam pytanie dizwczyny do Was. Widze ,ze chodzicie na KTG do szpitala. Rozumiem,ze do tego,gdzie macie zamiar rodzić. Ja musze w przyszłym tygodniu isc na KTG. Moja Pani doktor przyjmuje w prywatnej przychodni ginekologicznej, wiec jak tam sie zapiszę na KTG to zabule,a już i tak moje wszystkie wizyty i badania są płatne...więc stwierdziłam,ze KTG moze uda sie zrobić gdzieś nie płacąc...

Czy jak idziecie na KTG to jak wczesnie sie zapisujecie, czy macie jakies skierowanie??

Hej, ja od poczatku chodze prywatnie. Teraz mam KTG prawie codziennie, jakies 4xw tygodniu :shocked2: i moj gin nic za to nie bierze. Od rzadnej swojej pacjetki (a ma ich od cholery:szok:) nie bierze pieniedzy za wykonanie KTG.
To az dziwnie wyglada. Wszystkie swoje ciezarowki umawia na godz. 12 i tak na poczekalni siedzi ok 15 pacjetek z wielkim brzuchem i jedna po drugiej wchodzi do gabinetu na swoje 5 min:-p
Traci na wykonanie odsluchow ok 2 godz, i to codziennie i nic nie bierze.
Czy tylko mi sie trafil taki fajny lekarz?

Ostatnio poprosilam go o USG a bylam wtedy chora, wiec potraktowalam to jak normalna wizyte, wyciagam kase a on na to:
niech Pani schowa pieniadze, przydadza sie Pani na antybiotyki:tak:

Bylam z niego baaardzo dumna:-), bo w aptece faktycznie stracilam 50zl:baffled:

Hej, ja od poczatku chodze prywatnie.
To az dziwnie wyglada. Wszystkie swoje ciezarowki umawia na godz. 12 i tak na poczekalni siedzi ok 15 pacjetek z wielkim brzuchem i jedna po drugiej wchodzi do gabinetu na swoje 5 min:-p

Ja leżę pod KTG pół godziny..... nie wiem czy w 5 min. można wyłapać skurcze chyba że są one bardzo częste:-):-):-)

To 5min to tak w zaokragleniu:-)
Mi to az sie dluzy na tym lozku, ale fakt w szpitalach robia KTG przez ponad 30min:tak:
Ja wychodze od gina z zapisem ok. 20cm, czasem dluzszym takze wszystko na nim widac:tak: Moje malenstwo na koncowce ma dosc wysokie tetno ok 160, dlatego chodze na KTG codziennie. Z tego co wiem przedzial 120/160 to norma wiec sie nie denerwuje. Ale przez ponad tydz bralam antybiotyki bo bylam bardzo chora:-(wiec i to moglo wplynac na wyniki.
Zaniepokojony moj lekarz jest czyms innym. Od kilku dni wciaz mnie wszystko swedzi. Myslalam, ze to przez antybiotyki, ale on mowi, ze to za duzo zlolci i mam brac rapaholin (jakos tak to sie pisze) i jezeli nie przejdzie to wysyla mnie do szpitala:baffled:

To 5min to tak w zaokragleniu:-)
Mi to az sie dluzy na tym lozku, ale fakt w szpitalach robia KTG przez ponad 30min:tak:
Ja wychodze od gina z zapisem ok. 20cm, czasem dluzszym takze wszystko na nim widac:tak: Moje malenstwo na koncowce ma dosc wysokie tetno ok 160, dlatego chodze na KTG codziennie. Z tego co wiem przedzial 120/160 to norma wiec sie nie denerwuje. Ale przez ponad tydz bralam antybiotyki bo bylam bardzo chora:-(wiec i to moglo wplynac na wyniki.
Zaniepokojony moj lekarz jest czyms innym. Od kilku dni wciaz mnie wszystko swedzi. Myslalam, ze to przez antybiotyki, ale on mowi, ze to za duzo zlolci i mam brac rapaholin (jakos tak to sie pisze) i jezeli nie przejdzie to wysyla mnie do szpitala:baffled:

Ups nie wiedzialm, ze norma jest do 160:szok: Kurcze to moja mala na pierwszym zapisie KTG miala caly czas 160-180. Ale doktorek powiedzial, ze jest ok.

reklama
a dlaczego nagle tak spadlo??? to mnie teraz zastanawia:confused::confused: ;-);-)

Wiesz co nie mam pojecia. Moja na pierwszym miala 160-180 (najczesciej 170), za to za drugim razem miala 140 caly czas, tylko jak zaczynala sie wiercic to podskakiwalo do 160 (dokladnie wykres porywa sie ze znaczkami kopniakow) Za pierwszym razem to caly czas wiercila sie i moze stad takie wysokie tetno miala. Tak mi sie przynajmniej wydaje, ze to moze o to chodzi:confused::confused:

Do góry