gabiaz
Fanka BB :)
Może tak jest zazwyczaj. Nie wiem, nie orientuję się w tym. Jedna rodziła w prywatnej klinice, a druga chodziła po znajomości do orynatora.... Może dlatego tak były trzymane do końca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GABIAZ mi sie wydaje, ze ta tydzien wczesniej cesarka jest robiona ze wzgledu na to, ze jak kobieta zaczela by wczesniej rodzic to moglo by nie byc dla niej miejsca w szpitalu gdzie ma zaplanowana cesarke wg terminu OM. Tak mi kiedys cos lekarz tlumaczyl, dlaczego robi sie wczesniej planowa cesarke (od ok. 38tyg). I w sumie jak na warszawskie przepelnione szpitale to ma sans :-):-):-)
no to już wiem czemu ostatnio ginka mi tam zaglądała miesiąc temu - zobaczyła że mi się szyjka skraca i się przestraszyłapodobno nie chcą nic naruszać, żeby poród odbywał się naturalnie.