reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
To może dla Ciebie faktycznie będzie najlepsze wyjście. Będą musieli zrobić Ci wszystkie badania i nie czarujmy się ale długo nie będą zwlekać. Planujesz CC czy SN???

Dzwoniłam do mojej ginki i powiedziała żebym aż tak się nie przejmowała, ale chyba bardziej dlatego że właściwie nic innego mi nie pozostaje... :-( Powiedziała też żebym w poniedziałek na KTG wzięła ze sobą rzeczy to pogada z ordynatorem żeby mnie zostawić na patologii. W sumie to najwyżej tydzień bym tam leżała bo jak nie urodzę do terminu to i tak będą musieli mi ten poród wywołać ze względu na cukrzycę :sorry2:

To ja cos czuje, ze Ty urodzisz na poczatku przyszlego tygodnia, tak jak chcialas!!!! Powodzenia!!!

Panegiryka... u mnie tez zadnych objawow. Czuje sie troche slabsza, ale to przez ten upal i nic nie robienie :-)
Stopi.. mi sie wydaje, ze tez dobrze mocz pobralam. Zobaczymy co mi powie gin we wtorek.

Tak bardzo chcialabym miec ten porod za soba. Boje sie, ze nie dam rady...:no:

No nic... nie bede smecic. Zycze udanego, chlodnego dnia. :-)

Zawsze wolałam SN bo CC to jednak poważna operacja i nie taka fajna też dla dziecka, no i później o wiele dłużej dochodzi się do siebie, ale teraz to już mi właściwie wszystko jedno, tylko chciałabym już mieć to za sobą :sorry2:
Kurcze, a jeszcze wczoraj rano szłam na badania na pewniaka, że wszystko będzie dobrze po tych zastrzykach...
Tak sobie dziś rano pomyślałam - nie wiecie czy jak się robi planowaną cesarkę to przed nią robią takie badania na krzepliwość? Bo może te moje wyniki wcale nie są aż takie złe tylko nie bardzo można je z czymś porównać bo nikt ich nie zleca. Czytałam że w ciąży właśnie te wskaźniki co u mnie idą w górę ale nikt tak naprawdę nie wie jak bardzo mogą się podnieść

No powinno sie robić przed planowanym cc badania na krzepliwość krwi. Natomiast nie jestem pewna czy tak do końca jest z tym tygodniowym wyprzedzeniem planowanej cc. Moje koleżanki miały planowane jedna na 4dni przed terminem OM, druga na dzień przypadającego porodu wg OM. oczywiście jeśli wszystko idzie gładko i nie ma wcześniej symptomów porodu. Jedna poszła wcześniej na cc bo zaczął jej odchodzić czop i lek. jej kazał przyjechać na krojenie.

reklama
GABIAZ mi sie wydaje, ze ta tydzien wczesniej cesarka jest robiona ze wzgledu na to, ze jak kobieta zaczela by wczesniej rodzic to moglo by nie byc dla niej miejsca w szpitalu gdzie ma zaplanowana cesarke wg terminu OM. Tak mi kiedys cos lekarz tlumaczyl, dlaczego robi sie wczesniej planowa cesarke (od ok. 38tyg). I w sumie jak na warszawskie przepelnione szpitale to ma sans :-):-):-)

Do góry