reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Antkowa uzbrój się w cierpliwość i dreptaj na KTG. Ja miałam po 3 zapisy dziennie bedac w szpitalu i w dniu porodu dwa pierwsze były dealne a trzeci dramatyczny! Skonczył się cesarką. Więc jak widać sytuacja moze się zmienić po to monitoruję się prace serca dziecka no i macicę.
A sama wiesz że przy cukrzycy potrzebna jest stała kontrola.

reklama
Jeśli mogę coś sobie zażyczyć w tej sprawie to poproszę poniedziałek-wtorek bo w weekend muszę jeszcze trochę mieszkanie ogarnąć po malowaniu :-D

Mowisz i masz - kciuki zacisniete za poniedzialek i wtorek;-) (tak, tak w tygodniu trzeba rodzic, bo wtedy pani Malgosia od laktacji jest , w weekend ma wolne...:-D:-D) Ja akurat zarowno we wtorek jak i srode bede na Inflanckiej w Medicoverze, to jak Cie nie bedzie na forum to wpadne do szpitala na pordowke i sprawdze czy juz urodzilas :-D:-D:-D

p.s. teraz chce sie zapisac na KTG do szpitala, nie wiesz czy dlugo czeka sie na termin???

Moja ginka za to przestraszyła sie mojego brzucha że taki wielgachny,myslała ze mam za dużo wody,a to mój synek ma tylko prawie 3900g.:happy2:

Beacia tylko się za bardzo nie nastawiaj na taką wagę:no: moja mała też miała tyle ważyc (USG juz przed samym porodem) a wyszła 4250:tak:

I tak pomyslamsobie jak bylam w szpitalu, ze mam nadzieje, ze to nie ANTKOWA tak sie drze na tej porodowce :-D:-D:-D:-D (przepraszam, ze tak pomyslam :zawstydzona/y:)

:-D:-D:-D:-D

Jeśli mogę coś sobie zażyczyć w tej sprawie to poproszę poniedziałek-wtorek bo w weekend muszę jeszcze trochę mieszkanie ogarnąć po malowaniu :-D

kurcze, gdyby takie zyczenia się spełniały, to byłaby rewelacja:tak: ale trzymam kciuki, że chociaz Ciebie córcia posłucha, bo mnie mój Junior w ogóle coś ostatnio olewa:wściekła/y: w ogóle mamusi nie słucha:-(

Beacia82 - masz rację djeta bezsolna jest najleprza na obżenki;-),
aczkolwiek przy tych upałach to chyba rzadna djeta nie pomorze:sorry2:

prawie się popłakałam ze śmiechu czytając Twojego posta e_mamo,
ale ja generalnie prawie zawału dostaję czytając posty Beacia82 :szok:
pozdrawiam

Stopi, ja zapisywałam się z kilkudniowym wyprzedzeniem, ginka mówiła mi z kolei że tak 2 przed wystarczy. Myślę że najlepiej będzie jak zadzwonisz i zapytasz na kiedy jest najbliższy termin

karola mam nadzieje ze synek tak naprawde to bedzie troszke mniejszy niż z usg bo boje sie ciezkiego porodu,a jeszcze zanim urodze to podrośnie
maja.m 80 to może lepiej nie czytaj jak masz słabe serce,bo nie chce miec nikogo na sumieniu:oo:.lepiej sama zacznij sie udzielac to też sie może pośmieje

Dziewczyny mam pytanie odnosnie wynikow badan, jestescie zapewne w wiekszosci starsze i bardziej doswiadczone. Ja... nie ukrywam, ze jestem mloda mama i dlatego pytam... :-)
Odebralam wyniki badan krwi i moczu.
Krew ok.
W moczu zas dopuszczalna ilosc bakteri max 130, a ja mam 1751.
Leukocyty dopuszczalna ilosc max 20, u mnie 26.
Wiem, ze nie jestescie lekarzami :-) ale moze ktoras z Was miala podobne wyniki, albo orientuje sie czy to cos powaznego, czy raczej normalnego.

reklama
maja.m 80 to może lepiej nie czytaj jak masz słabe serce,bo nie chce miec nikogo na sumieniu:oo:.lepiej sama zacznij sie udzielac to też sie może pośmieje[/QUOTE]

Beata82 nie chciałam Cię obrażać, ale jako niedoszłą polonistkę Twoje błędy ortograficzne mnie totalnie osłabiają :sorry2:
proponuję może wrzucać posta do worda, żeby sprawdził pisownię, a tak poza tym to życzę wszystkim, i sobie przy okazji też, szybkiego i bezbolesnego porodu.
chociaż ja swoją ciążę znoszę tak jak znosiły nasze prababcie, zupełnie bezproblemowo.
a skoro to wątek o USG to mój Junior w 38 tygodniu waży 3580g i wszystko wygląda super więc się bardzo cieszę, za dwa tygodnie jestem umówiona do mojego lekarza na wizytę w szpitalu i kto wie :tak: pozdrawiam.

Do góry