reklama
Beacia82
Lipiec'09,Sierpień'12
fioletowa dzieki
e mama i ja myśle że w ten upał to wszystko mało pomaga,ale leżenie ze 2 dni w tym upale w szpitalu to pewnie by sie nikomu nie uśmiechało.tylko że moja gina troche przewrażliwiona ,bo tak naprawde to pewnie połowa tu z nas by musiała iśc do szpitala tylko że na niewiele to by nam sie zdało.
e mama i ja myśle że w ten upał to wszystko mało pomaga,ale leżenie ze 2 dni w tym upale w szpitalu to pewnie by sie nikomu nie uśmiechało.tylko że moja gina troche przewrażliwiona ,bo tak naprawde to pewnie połowa tu z nas by musiała iśc do szpitala tylko że na niewiele to by nam sie zdało.
Ja tez juz po KTG i po wizycie. KTG u mnie trwalo ponad godzine bo mala dostawala takiego szalu w brzuchu (zaczela tak kopac i uciekac przed tym urzadzeniem), ze nie mozna bylo zrobic poprawnego zapisu KTG. Przerwy w zapisie co chwila - zapis poszedl do smieci ... Pod koniec dopiero udalo sie zrobic jakis zapis, tez z przerwami, ale juz mniejszymi :-)
Waga niestety znow stoi :-(
Wymaz na posiew pobrany - choc tez cos dzis bylo ciezko pobrac (jakos bolalo jak zakladal to cos metalowe na szyjke macicy - nie wiem jak to sie nazywa) , bo mala podczas badania zaczela napierac glowka na szyjke
Cytologia tez pobrana.
I znow powtorka z rozrywki - krew, mocz + po raz kolejny HBS. Za tydzien kolejna wizyta. Musze urodzic w terminie , bo moj ginekolog idzie na urlop i kto mi zwolnienie przedluzy, jakby co ??? :-) Chyba internista.....
Bylam pozniej w szpitalu, bo chcialm teraz tam zapisac sie na KTG, ale jak weszlam i uslyszalam takie darcie sie kobitki rodzacej to zbladlam i wyszlam....jakby ja zabijali .... Na ulicy bylo ja jeszcze tak slychac, ze wspolczuje ludziom , ktorzy mieszkaja kolo szpitala!! To wszytsko slyschac ale jak!!! I tak pomyslamsobie jak bylam w szpitalu, ze mam nadzieje, ze to nie ANTKOWA tak sie drze na tej porodowce (przepraszam, ze tak pomyslam ) Daj znac jak po wizycie u ginki :-)
IWON - gartuluje udanej wizyty i super ,ze masz zrobiony posiew :-)
BEACIA - tobie tez gratuluje wizyty i trzymaj sie dietki :-)
Waga niestety znow stoi :-(
Wymaz na posiew pobrany - choc tez cos dzis bylo ciezko pobrac (jakos bolalo jak zakladal to cos metalowe na szyjke macicy - nie wiem jak to sie nazywa) , bo mala podczas badania zaczela napierac glowka na szyjke
Cytologia tez pobrana.
I znow powtorka z rozrywki - krew, mocz + po raz kolejny HBS. Za tydzien kolejna wizyta. Musze urodzic w terminie , bo moj ginekolog idzie na urlop i kto mi zwolnienie przedluzy, jakby co ??? :-) Chyba internista.....
Bylam pozniej w szpitalu, bo chcialm teraz tam zapisac sie na KTG, ale jak weszlam i uslyszalam takie darcie sie kobitki rodzacej to zbladlam i wyszlam....jakby ja zabijali .... Na ulicy bylo ja jeszcze tak slychac, ze wspolczuje ludziom , ktorzy mieszkaja kolo szpitala!! To wszytsko slyschac ale jak!!! I tak pomyslamsobie jak bylam w szpitalu, ze mam nadzieje, ze to nie ANTKOWA tak sie drze na tej porodowce (przepraszam, ze tak pomyslam ) Daj znac jak po wizycie u ginki :-)
IWON - gartuluje udanej wizyty i super ,ze masz zrobiony posiew :-)
BEACIA - tobie tez gratuluje wizyty i trzymaj sie dietki :-)
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
I tak pomyslamsobie jak bylam w szpitalu, ze mam nadzieje, ze to nie ANTKOWA tak sie drze na tej porodowce (przepraszam, ze tak pomyslam ) Daj znac jak po wizycie u ginki :-)
hahahhahhahhha:-):-):-):-):-):-)
gabiaz
Fanka BB :)
Gratuluję udanych wizytek kobitki:-) Ja do gina dopiero w środę idę i zobaczymy co tam..... Na ktg żadnym jeszcze nie byłam i w zasadzie nie pytałam czy będzie szybciej czy nie.... Jakoś tak nie czuję potrzeby ogromnej. Tylko sie zastanawiam ile ma moje maleństwo już orientacyjnie wagi Czy dam rade sama wycisnąć Może namówie gina na jeszcze jedno usg tak na koniec....:-) Powiem mu ze jeszcze z samej ko.ńcówki ciąży nie mamy fotki
jak widać to nie ja ;-) ja zwykle tego typu rzeczy przyjmuję na spokojnie a nie na darcie, ale zobaczymy jak będzie tym razemI tak pomyslamsobie jak bylam w szpitalu, ze mam nadzieje, ze to nie ANTKOWA tak sie drze na tej porodowce
Dziś ginka powiedziała mi że brzuszek rzeczywiście mi się opuścił i że właściwie w każdej chwili mogę zacząć rodzić w sumie nie powinno to być dla mnie niespodzianką ale im bliżej tym bardziej nerwowo reaguję na takie komunikaty
jutro z samego rana ostatnia morfo, mocz i powtórka krzepliwości no i czekamy!
W poniedziałek, jak dotrzymam do tego czasu, znowu na KTG i małe badanko u ginki w gabinecie czy wszystko Ok. Niestety jak nie urodzę do wtorku to cały przyszły tydzień będę musiała codziennie bujać się na to nieszczęsne KTG w sumie nie bardzo wiem po co bo wszyscy lekarze zachwycają się jakie moja córcia robi ładne wykresiki ;-)
Stopi, jeszcze a propos KTG to możesz zapisać się dzwoniąc na infolinię, ale pewnie to wiesz ;-) i przygotuj się na mega długie czekanie - byłam 3 razy i średnia to ok godziny bez względu no to na którą się zapiszesz, chociaż wydaje mi się że później idzie jakoś sprawniej...
I położna która robi zapisy jest trochę mało rozgarnięta - ostatnio leżałam w sumie 40 minut bo zapomniała włączyć drukowanie i jeszcze po 20 minutach mnie objechała że jej o tym nie powiedziałam - a niby jak ja miałam caś zobaczyć jak aparat mam nad głową, poza tym to ona jest od tego żeby pilnować takich rzeczy! W końcu wciśnięcie guzika chyba nie jest aż tak skomplikowaną czynnością...
I położna która robi zapisy jest trochę mało rozgarnięta - ostatnio leżałam w sumie 40 minut bo zapomniała włączyć drukowanie i jeszcze po 20 minutach mnie objechała że jej o tym nie powiedziałam - a niby jak ja miałam caś zobaczyć jak aparat mam nad głową, poza tym to ona jest od tego żeby pilnować takich rzeczy! W końcu wciśnięcie guzika chyba nie jest aż tak skomplikowaną czynnością...
Ostatnia edycja:
ANTKOWA ciesze sie, ze to nie Ty bylas ;-) Powiem Ci, ze naprawde Ci ludzie z tego nowego bloku visa vi szpitala maja wesolo , bo okna porodowki sa wlasnie na ta strone
Super, ze Twoja corcia robi sliczne kreski na KTG, zeby moja tak chciala....
I szybkiego rozwiazania Ci zycze :-)
Super, ze Twoja corcia robi sliczne kreski na KTG, zeby moja tak chciala....
I szybkiego rozwiazania Ci zycze :-)
reklama
Jeśli mogę coś sobie zażyczyć w tej sprawie to poproszę poniedziałek-wtorek bo w weekend muszę jeszcze trochę mieszkanie ogarnąć po malowaniuI szybkiego rozwiazania Ci zycze :-)