reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Luranuk ja tez mialam rozjazd pomiedzy wymiarami glowki, a reszty cialka (glowka o dwa tygodnie starsza wg. usg), a na dzien dzisiejszy wszystko sie juz ladnie wyrownalo, podobno takie odchylenia to norma :-) ale podobnie jak Stopi zrobilam dodatkowe usg, zeby miec pewnosc :-)

reklama
Hej dziewczyny ja już po wizycie.....

a wiec na ktg male skurcze ale to jeszcze nie to
główka niunki w kanale oraz rozwarcie na 2 cm-tak jak byc powinno powiedzial pan doktor.....
wiec wszystko wporzadku jak cos to nastep. wizyta za 2 tyg. a jak cos bedzie sie dzialo to za tydzien.....
mam sprawdzac ruchy dzidziusia,a jak by wody odeszly to jechac na pogotowie....
Niech niunka jeszcze posiedzi troszke i da mamie poodpoczywac a co tam......

Pozdrawiam :-):-):-)

Wiatraczek chodzi wiec się chłodzę w ten upał.....

luranuk a masz wydruk z usg - ten z cyferkami?
u mnie jest coś takiego
bpd 94 -> 40w2d +-25d
to oznacza że główka jak na 40 tydzień +- 25 dni czyli ponad 3 tygodnie różnicy może być
fl 67 -> 34w3d +- 21 d
ac 317 -> 35w6d +- 19d

zobacz u siebie - pewnie też masz takie rozstrzały, pamiętaj, że po pierwsze sprzęt jest niedokładny, jak się dziecko porusza, to też ciężko złapać dobry przekrój a przez to wychodzą różnice w milimetrach [a to się przekłada na dni i tygodnie]
a poza tym dziecko może mieć nieco inny kształt główki - albo bardziej podłużna albo okrągła i wychodzi że jest większa, to są rzeczy których nie sprawdzisz w taki sposób

daisy gratuluję wizyty

Fioletowa ja tez miesiąc temu miałam taka różnice pomiędzy główka, brzuszkiem a nóżka....
I całą ciążę wychodziło, że będzie duże dziecko
(termin usg 3 lipca) a ostatnio się okazało, że wcale nie koniecznie.(usg termin 20 lipca) gdzie z OM jest na 10.
To jest tylko maszyna a nasze maluchy i tak rosną po swojemu.

Ja już po wizycie z niunią wszystko dobrze byłam na KTG bo lekarz czuł dziecko a nie mógł jego usłyszeć za tydzień po następne zwolnienie jeżeli nie zacznę rodzić
Wyniki w normie

Moja kolezanka wczoraj urodzila 5 dni po terminie i dziecko to kruszynka 2600 wazy.Wiec na pewno nie masz się czym przejmować.

ANTKOWA - Ciebie to tylko tutaj lapie. Ty wczoraj mialas byc u swojej ginki?? I co, jak wizytya?? Melduj sie!!!! Bo od wczoraj chodza mi po glowie mysli, ze juz urodzials lub zaczelas rodzic. Ja dzis jade na Inflancka, to przeszukam cala porodowke i Cie tam znajde cos czuje !! :-) :-) :-)

DAISY, SLONCE gratuluje udanej wizyty :-) Ja dzis tez na KTG potem wizyta, tylko ze dopiero wieczorem....

reklama
dziewczyny a ja nie mialam ani razu KTG, wy dostajecie na to skierowanie od swojego gina, czy same się zglaszacie czy co ? moj gin nawet nie wspomniał o KtG:-(

Do góry