reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

ANTKOWA - tez mysle, ze nie bedzie zle. Zwlaszcza jak lekarz powiedzial mi, ze dobrze ,ze w lipcu rodze a nie teraz . Musze jeszcze przejsc sie i oblukac jak wyglada Inflancka po remoncie tego zwyklego bloku porodowego. Szkoda, ze nie rodzimy w podobnym terminie to bysmy sie spotkaly :-)

reklama
no ja już po i nawet udało się trafić tuż przed napływem pacjentek
paciorkowiec zbadany :-) szyjka znów ma 2 cm więc znów dłuższa i nie rozwarta
odstawiła mi połowę leków
no i widziałam synka - w pozycji do zrzutu [a mnie się wydawało, że to główkę daje do głaskania, a on się pupą do matki wypinał], nie mogła złapać kości udowej bo cwaniaczek ciągle tylko klejnoty chciał pokazywać, więc już żadnych wątpliwości nie ma co do płci, widzieliśmy z każdej możliwej perspektywy
według wymiarów główka w 40 tc [ale powiedziała że to może znaczyć że ma bardziej okrągłą niż podłużną] no i margines błędu 25 dni, pozostałe wymiary zgodnie z terminarzem, wobec tego termin z usg jest między 30.06 a 07.08 hahaha czyli jak ktoś napisał "mam termin na cały lipiec"
mały waży 2969 orientacyjnie
następna wizyta za 3 tygodnie
zadowolona jestem, już tylko czekamy na wyniki, następna wizyta a potem rodzimy :-D

dzięki dziewczyny, ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że nie muszę już brać tego "z zegarkiem w ręku" - laski wyśpię się pierwszy raz od lutego ;-) nie ma nocnych tabletek, nie ma budzika na rano - wezmę przed spaniem i dopiero jak się sama obudzę :-D
czad... :-D

dzięki dziewczyny, ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że nie muszę już brać tego "z zegarkiem w ręku" - laski wyśpię się pierwszy raz od lutego ;-) nie ma nocnych tabletek, nie ma budzika na rano - wezmę przed spaniem i dopiero jak się sama obudzę :-D
czad... :-D

ja również gratuluję, zarówno udanej wizyty, ale także tego, że nie musisz już pilnować czasu, no i w końcu możesz spróbować się wyspać przynajmniej do porodu :rolleyes: :cool2: :rolleyes: :cool2: :rolleyes:

Dzis bylam z mezem na badaniu:)moje malenstwo pod koniec 36 tyg wazy 2324 gr i martwie sie czy to nie jest za malo:(dodam ze sa rowniez roznice w wymiarach poniewaz brzuszek jest malutki w stosunku do glowki i nozek:(wymiary mojego kociatka to:
bpd: 8.74 cm
hc: 30.80
ac: 28.78
fl: 6.93

lekarz stwierdzil ze niczym sie nie martwic, nie badal mnie a tylko na to ze mam coraz silniejsze skurcze itp stwierdzil ze teraz moge urodzic bo dzidzia przekroczyla 2kg. Coz, nie uspokoilo mnie to i nadal sie martwie:(

reklama
LURANUK - spokojnie dziciatko moze wazyc wiecej, bo moze byc duzy blad pomiaru. Moja Lenka tez na ostatnim usg maila duzy rozjazd w pomiarach . Tez brzusio byl ostro do tyly w porownaniu do glowi i nozek. Waga tez mala. Lekarz powiedzial, ze jest wszytsko dobrze - bedzie chuda ,a dluga :-) Jednak ja teraz dla pewnosci dostalam jeszcze jedno skierowanie na usg. Zobaczymy jak jest teraz tzn. za tydzien. Moze tez zrob za tydzien jeszcze jedno usg???

Do góry