reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

ANTKOWA - tez mysle, ze nie bedzie zle. Zwlaszcza jak lekarz powiedzial mi, ze dobrze ,ze w lipcu rodze a nie teraz . Musze jeszcze przejsc sie i oblukac jak wyglada Inflancka po remoncie tego zwyklego bloku porodowego. Szkoda, ze nie rodzimy w podobnym terminie to bysmy sie spotkaly :-)

reklama
no ja już po i nawet udało się trafić tuż przed napływem pacjentek
paciorkowiec zbadany :-) szyjka znów ma 2 cm więc znów dłuższa i nie rozwarta
odstawiła mi połowę leków
no i widziałam synka - w pozycji do zrzutu [a mnie się wydawało, że to główkę daje do głaskania, a on się pupą do matki wypinał], nie mogła złapać kości udowej bo cwaniaczek ciągle tylko klejnoty chciał pokazywać, więc już żadnych wątpliwości nie ma co do płci, widzieliśmy z każdej możliwej perspektywy
według wymiarów główka w 40 tc [ale powiedziała że to może znaczyć że ma bardziej okrągłą niż podłużną] no i margines błędu 25 dni, pozostałe wymiary zgodnie z terminarzem, wobec tego termin z usg jest między 30.06 a 07.08 hahaha czyli jak ktoś napisał "mam termin na cały lipiec"
mały waży 2969 orientacyjnie
następna wizyta za 3 tygodnie
zadowolona jestem, już tylko czekamy na wyniki, następna wizyta a potem rodzimy :-D

dzięki dziewczyny, ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że nie muszę już brać tego "z zegarkiem w ręku" - laski wyśpię się pierwszy raz od lutego ;-) nie ma nocnych tabletek, nie ma budzika na rano - wezmę przed spaniem i dopiero jak się sama obudzę :-D
czad... :-D

dzięki dziewczyny, ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że nie muszę już brać tego "z zegarkiem w ręku" - laski wyśpię się pierwszy raz od lutego ;-) nie ma nocnych tabletek, nie ma budzika na rano - wezmę przed spaniem i dopiero jak się sama obudzę :-D
czad... :-D

ja również gratuluję, zarówno udanej wizyty, ale także tego, że nie musisz już pilnować czasu, no i w końcu możesz spróbować się wyspać przynajmniej do porodu :rolleyes: :cool2: :rolleyes: :cool2: :rolleyes:

Dzis bylam z mezem na badaniu:)moje malenstwo pod koniec 36 tyg wazy 2324 gr i martwie sie czy to nie jest za malo:(dodam ze sa rowniez roznice w wymiarach poniewaz brzuszek jest malutki w stosunku do glowki i nozek:(wymiary mojego kociatka to:
bpd: 8.74 cm
hc: 30.80
ac: 28.78
fl: 6.93

lekarz stwierdzil ze niczym sie nie martwic, nie badal mnie a tylko na to ze mam coraz silniejsze skurcze itp stwierdzil ze teraz moge urodzic bo dzidzia przekroczyla 2kg. Coz, nie uspokoilo mnie to i nadal sie martwie:(

reklama
LURANUK - spokojnie dziciatko moze wazyc wiecej, bo moze byc duzy blad pomiaru. Moja Lenka tez na ostatnim usg maila duzy rozjazd w pomiarach . Tez brzusio byl ostro do tyly w porownaniu do glowi i nozek. Waga tez mala. Lekarz powiedzial, ze jest wszytsko dobrze - bedzie chuda ,a dluga :-) Jednak ja teraz dla pewnosci dostalam jeszcze jedno skierowanie na usg. Zobaczymy jak jest teraz tzn. za tydzien. Moze tez zrob za tydzien jeszcze jedno usg???

Do góry