reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Melduje sie po wizycie ;-) Tak wiec na ktg zadnych skurczy narazie nie widac, malenstwu chyba dobrze bo przeplywy i lozysko w porzadku :tak: No i wg USG wazy 3500, zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci. Badania na koziolku nie mialam wiec nie wiem czy juz sie przygotowuje do godziny 0 ale lekarz powiedzial ze mam cierpliwie czekac.. A mi sie jakos specjalnie nie spieszy, bo ostatnio czuje sie super, i podobnie jak Antkowa napisala na poczatku wydawlo mi sie ze urodze przed terminem tak teraz jestem przekonana ze jeszcze przenosze;-) Chociaz wolalabym nie... Chyba tez zaczne meza molestowac :-D

dziewczyny pytalam mojego lekarza kiedy bede miala robiony posiew, a on powiedzial ze wcale:confused:
stwerdzil ze dlatego caly czas podawal mi globułki dopochwowe, zeby jakis wazniejszych bakteri nie bylo, poza tym powiedzial ze kazda kobieta ma w pochwie bakterie, ktore sa nie szkodliwe, dodam ze pracuje w szpitalu w ktorym mam zamiar robic, wiec pewnie nie wymagaja tego badania, bo tak by mi je zapisal co o tym myslec,, aa dodam ze zapisal mi jeszcze teraz gyno-feminazol na tydzien, co o tym myslicie?

hmmm no można i tak, ale pierwszy raz słyszę żeby dawać jakieś globulki profilaktycznie...
tym bardziej że te wszystkie paciorkowce i inne gronkowce leczy się jednak antybiotykami a antybiotyków raczej nie daje się profilaktycznie...
trochę dziwne podejście moim zdaniem

Adddaaa jeśli chodzi o moje zdanie to ja jestem przeciwna podawaniu środków farmakologicznych bez potrzeby. Czyli wolę robić badania i wtedy coś podać dopiero na konkretne drobnoustroje. To oczywiście jeśli się da bo przy poważnym stanie zapalnym to próbka do badania a swoją drogą do czasu uzyskania wyników podawanie leków niecelowane. Ale to ja z punktu lekarsko-weterynaryjnego. Każdy ma jakiś swój system i sie tego trzyma na pewno nie bez dobrych rezultatów.

ja dostawalam lekarstwa za kazdym razem gdy mialam wiecej uplawow, dokladnie 3 razy. kurcze niewiem juz sama co myslec,
a co n.p z kobietami ktore rodzily wczesniej one przeciez nie mialy robionego posiewu, ?pewnie podaje sie jakies leki po, i moze wtym szpitalu za kazdym razem podaje sie kazdemu noworodkomi cos przeciwko bakteriom

W moim gronie znajomych a jest nasz 6 to Ty ja jedyna miałam robiony posiew no i moja siostra ale sama dla siebie go sobie zrobiła, bo lekarz powiedział, ze nie jest to konieczne. Także sama nie wiem jak do tego podchodzić:nerd::nerd::nerd:

Dziewczyny ja się także przyznam że teraz posiewu nie miałam robionego.:-( Moja lekarka twierdzi że nie ma potrzeby... Ale jeszcze na wszelki wypadek zapytam jeszcze raz za parę dni na ostatniej wizycie.

reklama
Tutaj tez sie tego badania nie robi... I tak sie zstanawialm ostatnio czy dobrze czy zle, jak zreszta z wszystkimi roznicami pomiedzy oieka zdrowotna :tak:

Do góry